Boo Walker: Napkelte a Costa Blancán

Bármennyire is szomorúan és lehangolóan kezdődik ez a történet, a végére nagyon pozitívan és életigenlően ér véget. Ez a romantikus és bájos könyv a szeretet erejéről, a barátok fontosságáról, valamint az új kezdetek és lehetőségek reményéről szól.

A gyászról, a veszteségről és az újrakezdésről mesél apa és lánya, akik egy borzalmas esemény során elveszítik a szeretett feleséget és édesanyát.

Baxter, az apa és Mia, a lánya, immár kettesben próbálják feldogozni ezt a veszteséget. Mindkettejük számára óriási változást és alkalmazkodást jelent ez az új élethelyzet. Mia tanulási és viselkedési zavarokkal küzd, Baxter pedig munkájába temetkezik. Mindketten menekülnek a múlt elől, de egy váratlan levél és telefonhívás során, Spanyolországba utaznak, hogy felkeressék Mia és édesanyja felmenőit. Ebben az új környezetben egy új családra találnak rá, új barátságok és kapcsolatok születnek meg. Az olívaültetvények országában, ahol mindig süt a nap, apa és lánya elindulnak a gyógyulás útján, hogy újból egymásra találjanak. Ebben a gyógyító környezetben régi titkok kerülnek napfényre, valamint egy új szerelem is megcsillan a láthatáron.

A tájleírások nagyon erősek ebben a regényben, ezért olvasás közben könnyű odaképzelni magunkat. A spanyol életérzés átjárja ezt a romantikus könyvet, ami egy gyászfeldolgozás folyamatát mutatja be. A tragédiából gyógyulás lesz, de közben számtalan esemény és váratlan fordulat ötvözi egymást ebben a kötetben.

Oldalról oldalra egy olyan apa-lánya kapcsolatot ismerünk meg, amiben egy összetartó és szeretetteljes családra találunk. Ebben a családban helye van az igazi emberi értékeknek, mint a szeretet, támogatás és őszinteség.

Apa és lánya közös útja ez, amiben nagyon sok érzelem és megannyi emlék kap helyet, valamint új élmények megtapasztalása.

A könyv vége nagyon szépen lekerekíti ezt a történetet, megmutatva az újrakezdésben rejlő lehetőségeket.

Kétségek, bizonytalanságok és reménytelenségek közepette születik meg egy új szerelmi történet, ami nem feledteti a múlt nehézségeit, hanem erőt merít belőle.

Egy izgalmas gasztronómiai utazást is ígér ez a romantikus könyv, ami csodálatos tájakra kalauzol el, megajándékozva olvasóját egy olyan élettörténettel, ami reménységet és hitet áraszt magából.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem tudunk mindent irányítani. Nem mi írjuk a jövőnket. Néha csak elengedésre van szükség. Miközben vannak más dolgok is, amikhez viszont ragaszkodnunk kell. Ebben kell eligazodni.

Napkelte a Costa Blancán Book Cover Napkelte a Costa Blancán
Boo Walker
Next21 Kiadó Kft.
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
383
Darvas Eszter