Dr. László Tímea: Olívia, Nonó – és a segítő kezek – I-II.

László Tímea újabb mesekönyvvel szerez örömöt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Újabb mesekönyve két kötettel folytatódik, amiben újra lehet találkozni a már jól ismert négytagú családdal és Beni kutyájukkal.

Ez a két kötetes gyerekbarát mesekönyv most is igényesen, jól átgondoltan és logikusan lett felépítve. Különlegességét az adja, hogy minden mese szereplői valós emberek, akiknek története egyszerre megható és tanulságos.

Ez a mesekönyv nem csak külsőre szemet gyönyörködtető kellemes színeivel és hangulatos illusztrációival, hanem tartalmilag is nagyon érdekes, ugyanis példaértékű meséivel és szerethető karaktereivel, egyszerre szórakoztat, kikapcsol és edukál.

De olvasásélmény szempontjából is ugyanolyan élvezetes, mert az illusztrált képek színvilága és hangulata nagyon magával ragad, ugyanis a színes képek által indul be úgy igazán kicsik és nagyok fantáziája egyaránt.

Ez a tíz mese olyan érzékenyítő meséket tartalmaz, amiket a család együtt tud olvasni, hiszen kicsiktól nagyokig van mit tanulni belőlük. Meghitt és szívet melengető hétköznapi történeteken keresztül fontos társadalmi és erkölcsi témák jönnek át, de mindez úgy megfogalmazva, hogy az minden korosztály számára érthető legyen.

Ez a két kötetes mesekönyv főleg kisgyerekeknek, óvodás korú vagy kisiskolás gyerekeknek ajánlott, ugyanis a benne lévő mesék terjedelmileg pont annyira hosszúak, hogy az lekösse a gyerekek figyelmét és érdekes legyen számukra.

Minden giccset és mellébeszélést mellőzve, érzelemdús és megható történetek elevenednek meg ebben a mesekönyvben, amelyek különleges családokra és gyerekeikre világítanak rá, akiktől sokat lehet tanulni kitartás, bátorság és szeretet terén.

Ezek az érzékenyítő mesék úgy mesélnek a Down-szindrómáról, a halálról, a különböző betegségekről, a fogyatékosságról vagy épp egy szülők közötti konfliktusról, hogy az ne legyen megterhelő egy gyerek számára sem, hanem utat nyisson arra, hogy kérdéseire korának megfelelő válaszokat kapjon ebben a könyvben.

Olívia, Nonó és Beni kutya kalandjai olyan részletgazdag leírásokat és tanulságos mondanivalókat tartalmaz, amely családokat tud összehozni egy közös beszélgetéshez.

Műfajában ez egy nagyon igényes és értékes mesekönyv, ami egy főállású és dolgozó családanya szemén keresztül úgy mutatja be a világot és a benne élő embereket, hogy abból minden gyerek tanulni tudjon, de közben jól szórakozzon.

László Tímea könyvével, csodaszép képeivel és megható történeteivel értéket teremt, olyan mesékkel gazdagítja a családokat, amelyek segítenek visszaadni az emberek hitét abban, hogy mennyi szép és jó dolog létezik ebben a világban, és mennyire más lehet az élet, ha szeretettel, elfogadással és nyitottsággal fordulunk egymáshoz.

Ez a mesék üzenete is: mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy egy jobb világot és jövőt teremtsünk gyermekeinknek, amiben helyet kapnak igazi és valódi emberi értékek, amelyek talán valamikor egy biztonságosabb, szebb és empatikusabb világot szülnek majd.

Érdemes elmerülni ezekben a mesékben, közösen összebújva olvasni és lapozgatni ezt a két kötetes könyvet, utána pedig közös beszélgetéssel folytatni azt, ami a könyvben elkezdődött.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az élet a legizgalmasabb kaland, amit kaphatunk. Nem tudjuk meddig tart, mikor ér véget, de ha szeretünk és szeretve vagyunk, akkor megkaptunk mindent, ami boldoggá tehet minket.

Olívia, Nonó - és a segítő kezek - I-II. Book Cover Olívia, Nonó - és a segítő kezek - I-II.
Dr. László Tímea
Magánkiadás
2021
Keménytábla
152