Beatriz Williams – Lauren Willig – Karen White: Annyiféleképp búcsúztunk

Nagyon kellemes olvasásélményt jelentett számomra ez a történelmi romantikus regény, amiben három női sorson keresztül olyan életutak szövődnek össze, amelyek inspirálóak és motiválóak.

Nagyon szerethető női karakterek jelennek meg ebben a könyvben, akiknek személyes életútja ugyanolyan izgalmas és feszültséggel teli, mint maga az a történelmi időszak, amibe ez a kerettörténet ágyazódik.

Ezek a történetek egyenként is kellően örömteliek és izgalmasak, ugyanakkor rávilágítanak a történelem ama sötétebb korszakaira is, amikor emberi sorsok mentek tönkre kegyetlen hatalmi és politikai döntések miatt.

A három különböző női sors szorosan kapcsolódik egymáshoz, mindegyikben jelen van egy erős romantikus szál.

Az a legnagyobb érdekessége ennek a romantikus regénynek, hogy története a híres párizsi Ritz szállodában játszódik, aminek helyszíne egy különleges hangulatot alkot a könyvben.

Ez az érzelmekkel teli, hol melankolikus, hol pedig szomorkás hangulat úgy szövi be a történeteket, hogy azok egy külön világba repítik el az olvasót.

Rendkívüli módokon élvezetes ennek a könyvnek az olvasása, ami az 1900-as évek Franciaországát mutatja be.

Bár a könyv eleje kissé döcögősebben indul el mindaddig míg megismerkedünk a történet összes szereplőjével, a különböző helyszínekkel és idősíkokkal, de aztán ezek a váltott szemszögön keresztül elmesélt történetek, a végén nagyon harmonikusan összeolvadnak. Sőt, a könyv három társszerzője úgy oldja meg ezeket a feszültségeket és titkokat ebben a regényben, hogy azok mindvégig fenntartják az olvasó kíváncsiságát és figyelmét.

Már csak emiatt is nagyon olvasmányos ez a regény, de a női szereplők személyisége szintén nagyon élvezetes ebben a könyvben. Egy özvegy nő, egy francia ellenálló nő és egy mindenre elszánt nő története ez, akik egy férfiak uralta világban, férfiakat megszégyenítő módokon harcolnak sajátos eszközökkel céljaik érdekében.

Nagyon inspiráló és motiváló az az erő, bátorság és kitartás, ami által ezek a nők különböző szerepeikben folyamatosan harcolnak szeretteik jólétéért, valamint egy jobb világért.

Miközben végigkísérjük ezeknek a nőknek a személyes megpróbáltatásokkal és nehézségekkel teli életútját, olyan életekről lehet olvasni, amiben nemes érzelmek és mindenre kiható életerő jön át.

Ez a három cselekményszál a regény végén nagyon szépen egymásba fonódik, egy olyan végkifejlettel ami szépen lekerekíti ezt a romantikus történetet.

Nehéz sorsokon, szenvedélyes szerelmeken és háborús nehézségeken keresztül egy nagyon különleges és érzelemdús történettel gazdagodik az olvasó.

Kívül-belül csodálatos ez a regény, amiben izgalom, titkok, rejtély, háború, szerelem és intrika kapnak fontos szerepet. Rendkívül dinamikus és mozgalmas ez a történelmi fikció, amiben bőven vannak túlfűtött érzelmek és olyan szerelmi történetek, amelyek kikapcsolnak és szórakoztatnak.

Érdemes elolvasni ezt a romantikus regényt, amiben jó elmerülni és egy olyan világba menekülni, ami kicsit feledteti a valóságot.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Úgy döntöttem, hogy többet fogok tenni annál, mint hogy csak túlélek. Úgy döntöttem, élni fogok. Megtalálom az életem célját. Felkutatom az életben rejlő örömöt és boldogságot, mi ott van még a nehéz időkben is, ha elég bátrak vagyunk, hogy megkeressük.

Annyiféleképp búcsúztunk Book Cover Annyiféleképp búcsúztunk
Beatriz Williams – Lauren Willig – Karen White
Next21 Kiadó Kft.
2021
Keménytábla, Védőborító
478