Janelle Brown: Bájos kis hazugságok

Egy rendkívül aktuális és izgalmas témát dolgoz fel ez a könyv, ami minden olvasót érint, ugyanis a 21. század ember élete már elképzelhetetlen internet és közösségi média nélkül. Emellett a mentális betegségek is központi szerepet kapnak ebben a thrillerben, megmutatva azt, hogy mennyire súlyos következményei lehetnek egy fel nem dolgozott traumának vagy egy kezeletlen mentális betegségnek.

A gazdagok és szegények közötti társadalmi, szociális és kulturális nagy szakadék szolgál példaként arra, hogy mennyire befolyásolhatja egy-egy ember életének az alakulását az, hogy honnan származik és milyen erőforrásokkal indul el az életben.

Terjedelme ellenére ez egy nagyon pörgős és dinamikus regény, amiben váltott szemszögön keresztül ismerjük meg a szereplőket, akik ugyanazt a történetet teljesen más nézőpontból mesélik el.

Két női főszereplője van ennek a könyvnek, akik mindenben egymás teljes ellentétei. Nina, a szegénységben felnőtt és csonka családból származó traumatizált gyerek, aki művészettörténeti tanulmányai után hiába próbál kiemelkedik szerény körülményeiből, hamar kiderül, hogy esélye sincs egy gazdagok által uralt világban. Ezért anyja nyomdokaiba lépve, ír barátjával és bűntársával a bűnözés útjára lép, milliárdos embereket fosztva meg pénzüktől és értékes javaiktól.

Nina anyjának váratlan rákbetegsége arra ösztönzi a fiatal lányt, hogy élete legnagyobb rablását tervezze meg, hogy finanszírozni tudja beteg anyja kezeléseit.

Vele ellentétben ott van a dúsgazdag és örökösnő Vanessa, aki soha semmiben sem vitt hiányt, sőt mindig siker, csillogás, ragyogás és luxus vette körül.

Ennek a két nőnek az útja keresztezi egymást, így sok konfliktus és dráma alakul ki a cselekmény során, miközben rejtett titkok és elhallgatott igazságok kerülnek napfényre.

A sok személyes és családi tragédia közepette megismerjük a gazdagok fényűző életét, betekintést kapunk a mentális betegségekkel küzdő emberek lelki világába, valamint a transzgenerációs minták káros hatásai is nagy szerepet kapnak ebben a könyvben.

Több diszfunkcionális családot és párkapcsolatot ismerünk meg ebben a kötetben, ahol emberi sorsok keresztezik egymást és minden az egyéni döntések súlyán és következményein múlik.

Szerelem, intrika, ármánykodás, csalás, játszma, leleplezés és bosszúvágy, mindez egy olyan thriller-krimiben, amiben semmi sem az, aminek látszik.

Minden nézőpont egy újabb csavart és fordulatot eredményez ebben a könyvben, ahol a hirtelen váltás mindig egy újabb konfliktushoz vezet el a regényben. Minden szereplő hordoz valamilyen titkot és sérülést, miközben mindannyian saját boldogságukat és céljukat követik.

Ebben a hajszában sokszor önmagukat veszítik el, becsapva nem csak másokat, de saját magukat is olyan hazugságokkal, amelyek kívülről nézve lehet, hogy apróságoknak és jelentéktelennek néznek ki, de egy pillangóeffektust váltanak ki.

Emberi sorsok pecsételődnek meg, pitiáner hatalmi játszmák uralnak és irányítanak embereket, miközben mindannyian a boldogságot és a beteljesülést kergetik.

Érdekes, színes és izgalmas nézőpontokat lehet itt olvasni az influenszerek, a gazdagok és az internet világáról, ahol kemény önismereti munka szükséges ahhoz, hogy ne nyeljen el és daráljon be a nagy csorda.

Egy beszippantós, olvasmányos és dinamikus thrilleren keresztül ezekről a fontos témákról lehet olvasni ebben az izgalmas regényben.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Emberi lényekként talán ugyanaz a legnagyobb erősségünk, mint a legnagyobb gyengénk (…). Szükségünk van rá, hogy szeressünk és szeressenek.

Bájos kis hazugságok Book Cover Bájos kis hazugságok
Janelle Brown
Alexandra Könyvesház Kft.
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
597