Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete

Egy romantikus könyv, ami címéből adódóan is könyvmolyokról, lelkes és elkötelezett olvasókról szól, akiknek élete minden területe a könyvekről szól.

Pont ezért ez a könyv mindazoknak szól, akik könyvekről szeretnek olvasni, meg egy olyan női főszereplőről, akinek szintén a könyvekről szól az élete.

Olvasóként könnyen és hamar magára ismer az olvasó ebben a regényben, mert olyan mintha saját élete köszönne vissza a kötet lapjairól.

Ennek a romantikus könyvnek, Nina a főszereplője, aki egy könyvesboltban dolgozik és élete minden egyes területe kizárólag a könyvekről szól. Viszont amennyire magabiztosan lépked a könyvek világában, a való világban már pont annyira bizonytalan és elveszett. Napjai elég magányosan telnek, egyedüli társa Phil, a macskája, egyetlen szórakozása a kvízest, ahol barátaival találkozik. Közben rejtélyes és sosem ismert édesapja halála egy újabb családdal hozza össze őt, valamint egy új szerelem is kialakulóban van.

De vajon lehet Nina élete olyan izgalmas és kalandokkal teli, mint az elolvasott könyvek szereplőinek az élete?

Ebben a kötetben Nina különböző kalandjait, élményeit és különleges pillanatait követhetjük végig, amiben sok a vicces és humoros jelenet, na meg persze a romantikus szál is ugyanolyan fontos.

Ugyanakkor az introvertált Ninának nehezen megy az ismerkedés, nehezen nyit új kapcsolatok felé, számára a könyvek nyújtotta biztonság jelenti a legnagyobb menedéket.

Emiatt több bonyodalom és akadály keresztezi útját, de mindegyiket humorral és kellő kreativitással oldja meg.

Néhány fordulaton és humoros jeleneten keresztül egy olyan világba csöppenünk, ahol a könyvek megnyugvást és kikapcsolódást jelentenek.

Baráti kapcsolatokról, új szerelemről, az olvasás terápiás hatásáról és a könyvek csodálatos világáról szól ez a könyv. Könnyed jeleneteken keresztül magáról a hétköznapi életről lehet olvasni, olyan kisebb-nagyobb problémákról, amivel maga az olvasó is szembesül.

A könyveknek és az új kapcsolatoknak köszönhetően Nina sokat fejlődik ebben a történetben, annak ellenére, hogy mindvégig megmarad egy introvertált könyvmolynak.

A családi rejtélyek és konfliktusok, a munkahelyi problémák és a szerelmi gyötrődés egy szórakoztató, laza és bájos kis történetet eredményez ebben a kötetben.

Nyári olvasmányként egy kellemes kikapcsolódást tud nyújtani, nincsenek benne túl nagy drámák, mélységek vagy váratlan fordulatok, mégis van benne valami cukiság és bájosság, ami miatt könnyű elmerülni a lapjai között.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Sok kedvenc könyvem van, mert sokszor más és más a hangulatom, és minden hangulathoz van egy kedvenc könyvem.

Egy könyvmoly élete Book Cover Egy könyvmoly élete
Abbi Waxman
General Press Kiadó
2021
Kartonált
397