5 legjobb házassággal kapcsolatos könyv

Feleségként és anyaként, én is szeretnék csatlakozni a házasság hetéhez, és megerősíteni a házasság és a család fontosságát. Épp ezért, most egy olyan listát állítottam össze, amely olyan könyveket tartalmaz, amelyekben a házasság témája fontos szerepet tölt be.

Ezek a könyvek különböző szemszögből mutatják be a házasság fontos értékeit és előnyeit, de nehézségeit és küzdelmeit is.

A felsorolt könyvek különböző idősíkokban és helyszíneken, karakteres és kiemelkedő szereplők segítségével közelítik meg a házasság témáját. Van köztük romantikus történet, drámai esemény és lélektani igazság is.

  1. Noelle Harrison: A házasságtörő

A hűtlenség kérdése két különböző szemszögből, múltból és jelenből van megközelítve ebben a regényben, miközben a két történet szorosan összefonódik.

Érzelemdús, melankolikus és fájdalmas is egyben, de ugyanakkor nagyon jól kidolgozott regény. Lélektani regényként is megállja a helyét, hiteles és életszerű.

Nagyon vitatott és megosztó témát boncolgat, de a sok különböző aspektus, a házasságtörés minden oldalát megvilágítja, mindazt ami egy házasságtörőben lejátszódik, a házasságtörés következményeit és ennek lelki okait.

  1. Julia Gregson: Monszun Indiában

Egészen csodálatosan alakul Kit és Antó története, egy fiatal házaspár élete, miközben saját identitásukat keresik, ugyanakkor az indiai hagyománytisztelő kultúrába is próbálnak beilleszkedni. Saját házasságukat is próbálják a felszínen tartani, ami egyre nehezebbé válik, ugyanis Antó családja eleinte nagyon eltaszító és ítélkező a fiatal angol feleséggel szembe.

Meseszerű az egész történet, bájos és romantikus elemekkel, valamint kalandos és fordulatos csavarokkal.

  1. Dinah Jefferies: A teaültetvényes felesége

Eleinte idillikusnak tűnik maga a ceyloni környezet és Gwen házassága egy teaültetvényessel, de hamar kiderül, hogy férje több igazságot is eltitkol előle, ami egész életüket meg fogja határozni. A kezdeti fellángoló szerelemből, távolságtartás és kiszámíthatatlanság lesz, ami által Gwen és férje, Laurence, úgy tűnik kezdenek eltávolodni egymástól. Gwen teherbe esése újabb reményekkel tölti el a szerelmeseket, de az ikrek születése egy olyan drámai döntés elé állítja Gwent, ami visszafordíthatatlanul megváltoztatja életüket és súlyos következményekkel fog járni.

  1. J. Courtney Sullivan: Eljegyezve

Ez a regény, a kapcsolatokat helyezi középpontba. Szerelmeket, szakításokat, kibékülésüket és válásokat mutat be, öt különböző történeten keresztül.

Kicsit nehézkes a több szálon futó történet a sok szereplővel, de ezek a történetek valamilyen úton-módon a végén összeforrnak. Lassan indul be a történet, mivel időben ugrál a cselekmény, de megéri végigolvasni, mert ezek a szálak nagyon szépen összefonódnak. Érdekes történet alakul ki, tele érzelmekkel és romantikával. Több generáció életébe nyerünk betekintést, és mindenütt felbukkan a titokzatos sokat jelentő gyémántgyűrű.

  1. Robert Lawson: A lélek útja

A könyv cselekménye egy ember körül forog, David Becker, a sikeres építészmérnök, boldog házasságban élő férj és leendő apa. Személyes és szakmai sikerei úgy tűnik már nem fokozhatóak, hiszen mindene megvan ami a földi boldogsághoz szükséges. De az élet egy kemény próbatétel elé állítja Davidet, mikor is egy autóbaleset következtében, elveszíti terhes feleségét, ő pedig tolószékbe kerül.