Guillaume Musso: Holnap

Hatalmas Musso rajongóként, egyértelmű, hogy számomra minden egyes könyve felér egy igazi kalanddal. Ezúttal sem volt ez másképp, ugyanis Musso egy zseniális író, aki minden egyes könyvével egy olyan művet alkot, ami időtlen és izgalmas.

Musso minden könyve más, mégis ugyanolyan jó, mert mindig kitalál egy roppant érdekes történetet, köré építi nagyon szimpatikus szereplőit, a végén pedig mindig megajándékoz egy váratlan csattanóval.

Nagyon érdekes a regény alaptörténete. Adott egy harmincas évei elején járó nő, aki New Yorkban él, és aki boldogságát és a nagy szerelmet keresi. Vele párhuzamosan Bostonba él egy özvegy fiatal édesapa, Matthew, aki egyedül neveli kislányát, miután elveszítette feleségét egy szörnyű balesetben.

A két fiatal egy véletlen során talál egymásra, egy emailezés kapcsán kerülnek közelebbi kapcsolatba egymással.

Hamar sort kerítenek egy első találkozásra, és bár mindketten pontosan érkeznek meg a megadott helyszínre, a pontos dátumra és időpontra, valami miatt mégis elkerülik egymást.

És ez a meg nem történt találkozás indítja el a regényben a számos hazugság, kaland, intrika és hiba sorozatát.

Nagyon sok mellékúton csavarodik ez a szerelmi történet, folyamatosan újabb titkok derülnek ki, valamint egy krimiszál is fontos szerepet kap a regényben.

Nem jelentett újdonságot számomra a regény alapötlete, mivel filmes változatban láttam már ehhez hasonlót, de ebben az esetben tetszett az, ahogyan Musso a romantikus szálat harmonikusan összekapcsolta a krimi elemeivel.

Szerintem a szerelmi történet kellően érdekes és romantikus, kissé idillikus és álomszerű, de mivel nem csak ez a fontos ebben a regényben, ezért engem ez most nem zavart.

Sokkal érdekesebbnek tartottam azt, ahogyan a múlt eseményei hatást gyakorolnak a jelenre, valamint az időutazás témája engem teljesen levett a lábamról.

Nem előszőr olvasok Musso-nál erről a témáról, valamiért úgy érzem közel állnak hozzá azok a történetek, amelyek időt, teret és minden képzeletet felülmúlnak.

Ezért volt számomra annyira élvezetes és izgalmas ennek a könyvnek az olvasása, mert megajándékozott egy szerelmi történettel, de egy feszültséggel teli krimivel is.

Időutazás, szerelem, párkapcsolat, halál, gyász, veszteség és még megannyi fontos téma kapott helyett ebben a regényben.

A boldogan véget érő történet is megvan ennél a könyvnél, ami azért ebben az esetben előre sejthető volt, bár az olvasó fantáziájára van bízva az, hogy vajon hogyan alakulnak a dolgok, ha halandó emberként beleavatkozunk a sors forgásába.

Vajon képesek vagyunk-e tanulni a múlt hibáiból? Vajon tudunk-e élni a második esély lehetőségével? Vajon hol a határ, ha szerelemről van szó?

Hasonló fontos kérdések merülnek fel a könyv lapjain, ami magával ragad és olvasóként végigizgulva várja az ember a fejlemények alakulását, de Musso mindig csavar egy újat az eseményeken, míg a végén minden a helyére kerül.

Én ezúttal sem csalódtam Musso könyvében, ugyanis megvolt benne minden, amitől egy olvasmány élvezetes. Volt benne romantika, rejtély, izgalom, titkok, szerelem és krimi, mindez olyan formában, hogy a könyv a legelső lapoktól a legutolsókig fogva tart.

Két idősíkban megírt szerelmi történet krimi elemekkel fűszerezve…ezt nevezem én egy izgalmas és érdekes olvasmánynak!

Pörgős, fordulatos és dinamikus regény! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

Holnap Book Cover Holnap
Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft.
2021
Kartonált
400