Bauer Barbara: A barát

Bauer Barbara kisregénysorozatának befejező, negyedik része, ugyanolyan meghatóra, érzelmesre és mélyen elgondolkodtatóra sikerült, mint a sorozat korábbi kötetei.

A találkozások kisregénykönyvsorozat minden egyes része meghitt, személyes és őszinte vallomásokat tartalmaz. Az Idegen, Az Átutazó, A Jövevény és A Barát együttesen alkot egy egységet, de a szerző minden egyes kisregénye akár önálló könyvként is olvasható és értelmezhető, mert minden kötetnek megvan a saját témája és ezek a kötetek nem feltétlenül kapcsolódnak egymáshoz.

Ez a befejező rész megint csak olyan vallomásokat és életbölcsességeket tartalmaz, amelyek olvasás közben megállásra kényszerítenek. Egy csodaszép lírai elbeszélés ez a kisregény, ami egy nő szemein keresztül világít rá életünk fontosabb szakaszaira és állomásaira.

A barát lehet a külső szemlélő, de lehetünk mi magunk is, ugyanis mi vagyunk azok, akik a legjobban ismerjünk önmagunkat. A barát találkozás önmagunkkal. Szembeszülés azzal, akivé váltunk és elmélkedés azon, akik voltunk és amit magunk mögött hagytunk.

A baráttal való beszélgetés rávilágít arra, hogy a születés és a halál között egy véges időnk van, de ha jól bánunk ezzel a véges idővel, akkor értékeink, tanulságaink és szellemiségünk hagyatékként továbbél az öröklét folytonosságában.

Talán ez az a kötet ami számomra a leginkább tűnt spirituálisnak, ugyanis egy út végét mutatja be, ugyanakkor teret ad egy új kezdetnek.

Aki elolvassa ezt a kötetet és vele együtt az egész kisregénysorozatot az a könyv szerzőjével együtt egy bensőséges és meghitt önismereti utat fog bejárni. Egy olyan utat, ami lehet egy csendes meditáció vagy egy érzelemdús vívódás, vagy talán helyenként egyszerre mindkettő.

Bauer Barbara remek lehetőséget kínál nekünk arra, hogy vezetése által mi is merjünk szembenézni önmagunkkal, elakadásainkkal, féltett titkainkkal és vágyott álmainkkal.

Fejezetről fejezetre újabb és újabb utazásban és találkozásban vehetünk részt olvasás közben, ha nyitott szívvel és füllel olvassuk mindazt, amit Bauer Barbara annyira őszintén és érzelemdúsan megfogalmaz és elénk tár.

Ez a négy kiskönyv egy kincs, aminek önsegítő és önfejlesztő jellege nagyon sokat hozzá tud tenni mindennapjainkhoz.

A benne elhangzott felismerések, kijelentések és kérdések mind azt a célt szolgálják, hogy tükröt állítsanak elénk, amibe ha belenézünk önmagunkkal találkozunk.

És végső soron ez a legfontosabb találkozás mind közül, az a találkozás, ahol már nem kell álarcot hordani, nem kell másnak megfelelni vagy menekülni.

A találkozás egy lehetőség és egy ajánlat. Egy lehetőség arra, hogy bármikor újrakezdjük és egy ajánlat arra, hogy felvállalva önmagunkat erősségeinkkel és gyengeségeinkkel együtt, legyünk bátrak azt az utat végigjárni, amin önazonosak és boldogak tudunk lenni.

Bauer Barbara ebben segít minket kisregénysorozatával, miközben egy olyan maradandó értéket nyújt nekünk, amihez bármikor visszatérhetünk, ha útmutatásra vagy eligazodásra van szükségünk.

Kedvenc idézetem a könyvből:

– Összpontosíts. Figyelj arra, ami jó, és ne hagyj helyet a rossz gondolatoknak. Akkor jársz jó úton, ha a gondolataid örömmel töltenek el. Akkor vagy összhangban a valódi éneddel.

A barát Book Cover A barát
Bauer Barbara
Jaffa Kiadó
2024
Kartonált
128