Claire Douglas: Ikrek

Nem titok, hogy megfogott a könyv címe és borítója, olyan csajosnak tűnt, és kíváncsivá tett a cím mögött megbújó történet. Hát ebben nem csalódtam. Annyira fordulatos volt, mikor azt éreztem, hogy most már kezdem érteni, akkor egy újabb csavar következett és a feszültségszintem folyamatosan a magaslatokon járt, mindaddig még a könyv végére értem.

Lucy és Abi ikertestvérek. Azonban Abi elveszíti ikertestvérét, Lucyt, melynek következtében Londonból Bath-be költözik. Itt egy újabb ikerpárral ismerkedik meg, Beatrice-szel és Bennel. Azonban hamar kiderül, hogy a két testvér közti kapcsolat nem az aminek tűnik, ehhez túl szoros a köztük lévő bizarr kapcsolat. Abi szerelmes lesz Benbe, és ezáltal a cselekmény is túlbonyolódik.

A könyv olvastatja magát, annak ellenére, hogy a szereplők karakterei nem annyira különlegesek.

Abi, a törékeny és magányosan szenvedő és gyászoló. Kicsit túl naiv, hiszen alig két találkozás után, be is költözik Beatrice-hez. Beatrice, egy uralkodó és manipuláló személyiség aki kihasználja Aby labilis helyzetét. Ben pedig egy kétszínű, kegyetlen és önző. Ebbe a bizarr háromszögbe csöppen bele Aby aki amúgy is bizonytalan és labilis, hiszen nem tudja feldolgozni ikertestvére halálát. Nélküle elveszettnek érzi magát, és talán pont az elvesztett fél beteges keresése miatt, rossz döntéseket hoz, melyek rossz irányba vezetik. Rengeteg a kérdőjel a szereplőket illetően, a könyv végén azonban mindenre fény derül, még akkor is ha szerintem, kicsit váratlan és bizarr a vége.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Most már tudom, milyen veszélyes tud lenni az emberi elme, és hogy olykor milyen apró jeleknek is képes vagyok hinni.

Ikrek Book Cover Ikrek
Claire Douglas
Tericum Kiadó Kft.
2016
Füles, Kartonált
308