Gillian McAllister: Bármit, csak ne az igazat

Vannak olyan könyvek, melyeket mások ajánlására vagy csak úgy véletlenszerűen kiválasztok és elolvasok. Mivel minden megkezdett könyvet végigolvasok, így ezt is végig olvastam. Igaz, nem lett a kedvencem, de egy unalmas délutáni könnyed programnak megfelelt.

A könyv címe, „Bármit, csak ne az igazat” eleinte még felkeltette az érdeklődésemet, de az első oldalak után, már nem tűnt annyira érdekesnek, mégis kíváncsiságból végig olvastam.

Adott egy pár, Rachel és Jack. Rachel közös gyermekükkel terhes, mikor rábukkan egy titokzatos e-mailre, amit párja telefonján megtalál és elolvas. Innentől kezdve gyanakvóvá válik, és el kezd nyomozni férje múltja után. Megszállottan kutat és nyomoz párja rejtett titikai után, miközben események sorozatát indítja el. Rachel folyamatosan bizonytalan és csak vádaskodik, miközben neki is van egy titka. Mindkettejük múltjáról kiderülnek nem kívánt dolgok, miközben egymás mellett folyamatos bizonytalanságban élnek. Aztán egy fordulat a könyv végén, és a cselekmény egy másik irányt vesz fel, hirtelen minden megoldódik és örömteli a végkifejlet. Nem annyira mozgalmas és fordulatos a könyv cselekménye, néhol kicsit vontatott, de azért jó kis történet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A jellemünket az tükrözi igazán, hogy mit csinálunk akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy senki nem néz minket.

Bármit, csak ne az igazat Book Cover Bármit, csak ne az igazat
Gillian McAllister
Művelt Nép Könyvkiadó
2017
Kartonkötés
398