Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát

Finlay Donovan kalandozása folytatódik ezzel a harmadik kötettel, amiben újabb izgalmas és feszültséggel teli események és akadályok vannak jelen.

Ez a humoros, szellemes és rendkívül szórakoztató krimi egy olyan női sorsot tár elénk, amiben az akadályok és a nehézségek humorral és öniróniával vannak megoldva.

Finlay Donovan kétgyerekes, egyedülálló anya, aki épp következő regényét írja. Egyetlen bizalmasa és segítsége, bébiszittere és egyben barátnője, akire minden helyzetben számíthat.

Vero, a barátnő és bébiszitter, azonban bűntárs is, mert Finlay-el együtt több olyan helyzetbe keveredik, ami olyan bűncselekményekhez vezet el ebben a regényben, ami veszélybe sodorja mindkettejük életét.

Finlay minden egyes újabb kötetben olyan bonyodalmakba keveredik, ahol már szinte szürreálisnak tűnő helyzetekben találja magát, de mindig a jó szándék vezérli őt.

Minden újabb kötetben felbukkannak a sorozat előző köteinek a szereplői, akik fanyar humorral és csípős szarkazmussal oldanak meg hol veszélyes, hol pedig abszurd helyzeteket.

Finlay ezúttal is egy olyan bűncselekményt próbál megoldani, amiben ő is bűntárs valamilyen szinten, ugyanakkor mindig az vezérli őt, hogy megmentse és megvédje szeretteit. Most is gyerekeit, volt férjét és barátnőjét próbálja védeni, ennek ellenére olyan bonyodalmakba keveredik, ahol rendőrök, bérgyilkosok és a maffia vezérével találja szembe magát.

Eme bonyodalmak közepette Finlay folyamatosan újradefiniálja önmagát nőként, anyaként, barátnőként és szerelmesként.

Finlay története és kalandjainak eseményei mindig tartogatnak valami újat az olvasó számára, aki amellett hogy jókat nevet és jól elszórakozik ezen az esendő, kicsit naiv, ugyanakkor rendkívül szeretetteljes és odaadó nőn, valahogy önmagára ismer az ember lánya.

Finlay megannyi szerepkörrel és feladattal zsonglőrködik mindennapjai során és pont emiatt annyira szerethető a karaktere, mert a mai modernkori nő nehézségeit és elakadásait adja vissza.

Finlay közvetlensége, szerethető karaktere és humora képes arra, hogy olyan hihetetlen kalandokat tárjon az olvasó elé, ami által a tökéletlenségben a tökéletesség található meg.

Megannyi bonyodalom és szellemes szituáció után Finlay és Vero kalandja megint nyitottan ér véget, ezzel is sejtetve azt, hogy lesz még folytatása kettejük történetének.

Ez egy könnyed, vicces és szórakoztató sorozat, amit csak élvezni kell, mert olvasása kikapcsol és pozitív energiával tölt fel.

Egy őrült vígjátékkal, egy izgalmas krimivel és egy kesze-kusza szerelmi történettel gazdagodik az, aki elolvassa nem csak ezt a könyvet, hanem a sorozat összes kötetét.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egy biztos: elegem van abból, hogy folyton csak a tökéletesre várok. Hogy én magam tökéletes legyek. Már nem vagyok hajlandó mások elképzeléseihez igazodni, mindig olyanra faragni, tekerni magamat, amilyennek mások szeretnének látni. Unom, hogy olyasmi miatt érezzek bűntudatot, amiről nem én tehetek. De leginkább azt utáltam már, hogy megtagadjam magamtól a boldogságot.

Finlay Donovan bedobja magát Book Cover Finlay Donovan bedobja magát
Elle Cosimano
Agave Könyvek Kiadó
2023
Füles, Kartonált
333