Guillaume Musso: Egy párizsi apartman

Musso könyveit én mindig nagy izgalommal és örömmel veszem kezembe, eddig még sosem csalódtam egyik könyvében sem. Nagyon szeretem azt az izgalmas, érdekes és feszültséggel teli hangulatot, amit megteremt könyveiben.

Musso legújabb könyve tökéletes kikapcsolódást ígér ezúttal is. Eleinte még csak lassan, kissé vontatva indulnak be az események, de a cselekménnyel együtt haladva, egyre jobban kibontakozik a történet és a szereplők jellemfejlődése is eléri a csúcspontot.

Mussora jellemzően ebben a könyvben is megjelennek a rá jellemző stílusjegyek. Eleinte kicsit csendesen és lassan indulnak be az események, eleinte csak ismerkedünk a szereplőkkel, megszokjuk a helyszínt és egy idő után azt vesszük észre, hogy elindult egy hullámvasút, amiből kiszállni már lehetetlen, mert nagyon érdekel az, hogy milyen irányba halad a cselekmény.

A könyv két olyan szereplővel indul be, akik egy véletlen során egy párizsi apartmanba kerülnek. Egyikük egy volt rendőr, a másik egy színdarabíró. Kapcsolatuk eleinte nagyon viharosan indul be, de egy közös nyomozás egy olyan szálat indít el a regényben, ami sok új csavart és váratlan fordulatot hoz a regényben.

Ez a szál egy olyan gyerekhez kapcsolódik, aki néhány évvel ezelőtt tragikus módokon eltűnt, a könyv két főszereplője, Madeline és Gaspard pedig elkezdenek olyan festmények után kutatni, ami végül elvezeti őket a rejtély megoldásához.

Ez a krimi hol humoros, hol romantikus, hol pedig könnyed, mindvégig azonban izgalmas, mert Mussora jellemzően a szálak mindig összefonódnak valahogy.

A könyv végére persze ezek a szálak szépen kisimulnak, de addig minden homályos és rejtélyes marad, ezzel is bizonyítva azt, hogy Musso könyveit szerintem szinte lehetetlen nem szeretni.

Minden könyvét több olyan dolog is jellemzi, ami miatt igazán élvezetesek és szórakoztatóak az ő történetei. Musso nem csak ahhoz ért, hogy izgalmasan és maximálisan élvezhető módon építse fel regényeinek cselekményét, hanem irodalmi szempontból is olyan műveket alkot meg, amikben érezhető a könyvek és az irodalom iránti szeretet.

Ebben a könyvben egy másik művészeti ág is fontos szerepet kap, a festészet, ami összeköti a regény két magányos főszereplőjét. Mindketten múltbeli sérelmeket és csalódásokat hoznak magukkal, a közös nyomozás azonban segít nekik megszabadulni a múlt béklyóitól és a jövőbe tekintve egy egészen új életet kezdeni.

Mussonál sosem lehet kiszámítani, hova tart a történet, ugyanis ő mindig újabb és újabb csavarokat visz bele. Ebbe a könyvébe is beleszőtte egy korábbi könyvének főszereplőjét, ami szerintem megint csak egy zseniális megoldás.

Amellett sem tudok elmenni szó nélkül, hogy minden fejezetét egy irodalmi idézettel indítja, ami még inkább érdekessé teszi ezt a romantikus krimi-thrillert.

Ez megint csak egy olyan könyv lett, amit az ember szinte megállás nélkül végigolvas, egy percig sem unalmas vagy kiszámítható. Magával ragadó olvasmány, csodálatos történetvezetés és érdekes lélektani elemzés.

Számomra ez megint csak egy katartikus olvasmány volt, de ez talán annak is betudható, hogy Musso örök szerelem számomra.

Ha valaki egy izgalmas krimire vágyik, amiben kevesebb a véres és sötét bűncselekmény, de annál több az izgalom és a meglepetés, akkor ez a könyv egy tökéletes választás lehet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Tudja, kétféle ember van: a jó emberek és a többiek. A kettő közt nincs átjárás.

Egy párizsi apartman Book Cover Egy párizsi apartman
Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft.
2020
Kartonált
352