Karen Swan: Éjfélkor a hóban

Karen Swan könyvei mindig felüdülést és kikapcsolódást jelentenek nekem. Kellemes és pihentető érzés egy ilyen romantikus, könnyed és laza olvasmánnyal tölteni el a hideg és sötét téli estéket.

Bár ebben a könyvben nagyon hangsúlyos a szerelmi vonal, ennek ellenére jó néhány komolyabb téma is helyet kap ebben a könyvben.

A könyv főszereplője Clover Phillips, aki egy díjnyertes rendező, több sikeres munkával a háta mögött épp egy ausztriai síparadicsomba tart. Ezúttal egy olyan dokumentumfilmet rendez, aminek főszereplője a híres és botrányairól ismert sportoló, Kit Foley.

Clover és Kit között egy viharos és kalandos szerelmi történet indul el, ami által napfényre kerülnek Kit múltjainak darabkái, valamint az igazság a rejtélyes szörfös balesetről.

Az osztrák Alpokban, a mesés télies hegyvidéken számos kaland vár Cloverre és Kitre, valamint néhány komolyabb beszélgetés, ami által a regény főszereplői közelebb kerülnek egymáshoz.

A regény legizgalmasabb és legérdekesebb részei mindenképp azok, amelyek a havas és télies tájat mutatják meg, ami tökéletesen illik ehhez a viharos és akadályokkal teli szerelmi történethez.

Bár külsőleg két teljesen ellentétes karakterre lehet lelni a két főszereplőben, ezáltal lesz mégis olyan dinamikus és pörgős kettejük kapcsolata.

Clover, a megfontolt, kiszámítható és ambiciózus nő, aki a regényben egy külsőre ridegnek, érzéketlennek és kegyetlennek tűnő férfival találja magát szembe.

De mindez csak a látszat, mert a regény folyamán mindkét főszereplő egy olyan lelki fejlődésen megy keresztül, ami által mindketten sokat változnak.

A regény két főszereplője lépésről lépére fedi fel múltjának titkait, amelyek magyarázatul szolgálnak a jelen cselekedeteire. Ahogyan kiderülnek ezek a múltbeli mulasztások és sérelmek, úgy hull le a lepel a két főszereplőről, akik megmutatva belső vívódásaikat, egyre közelebb kerülnek az olvasóhoz.

Egyfajta lélektani regény ez a könyv, még akkor is, ha a romantikus szál nagyon erős benne. Egy érzelemdús történeten keresztül a karácsonyi csoda és a télies hangulat varázslata vesz körül ebben a könyvben.

A fordulatok és a csavarok előrevetítik a romantikus regény csúcspontját, ahol egyelőre megoldatlannak tűnik a cselekmény konfliktusa, de aztán a könyv végére minden szépen kisimul és a boldogan érő végkifejlet adott ennél a könyvnél.

Könnyed, bájos és szerethető könyv, ami kellemes kikapcsolódást és szórakozást tud nyújtani a téli időszakban.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egy végkifejletnek nem muszáj boldognak lennie ahhoz, hogy eljöjjön az új kezdet. Az mindenképpen bekövetkezik ugyanolyan biztosan, ahogyan a nap elkergeti a holdat. Mindig van remény. És a tekintetünket mindig felfelé, mindig előre kell szegeznünk.

Éjfélkor a hóban Book Cover Éjfélkor a hóban
Karen Swan
21. Század Kiadó
2022
Puhatáblás
435