Lucinda Riley: A hét nővér (A hét nővér 1.)

Lucinda Riley-tól már számos könyvet olvastam, „A hét nővér” sorozata azonban egy rendkívül jól sikerült könyvsorozat. Imádom az írónő könyveit, hiszen nagyon jól felépített regények, tele izgalommal és váratlan fordulatokkal.

A sorozat első könyvének címe, „A hét nővér”, nem árul el nagy titkot azzal, hogy minden egyes könyv egy testvér életét mutatja be nekünk. A hét nővér sorsa szorosan kapcsolódik egymáshoz. Mindannyiuk életét összeköti közös gyermekkoruk a Genfi-tó partján. Nevelőapjuk, Pa Salt, egy milliárdos, ki a nővéreket még gyerekkorukban örökbe fogadta. Nevelőapjuk halála mindannyiuk életét megváltoztatja, hiszen apjuk, végrendeletében, egy különleges ajándékkal lepi meg nevelőlányait. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak ajándékba, mely szorosan kapcsolódik múltjukhoz. Apjuk másik hagyatéka, egy földgömb, melyről leolvashatják származásuk helyének koordinátáit.

A sorozat első könyvében a legidősebb lányt, Maiat ismerhetjük meg. Maia, a szépség, a félénk és bizonytalan, az első a lányok közül, aki nevelőapja halála után, elindul megkeresni gyökereit. Útja, Rio de Janeiróba viszi, ahol rátalál családja gyökereire. Dédnagyanyja, Izabella történetét ismerhetjük meg, valamint az 1920-as évek Brazíliáját. Megismerjük a Krisztus-szobor építésének történetét, Maiara pedig rátalál a szerelem. Olvashatunk itt történelemről, szerelemről, szenvedésről, egzotikus tájakról.

A sorozat első könyve izgalmas tájakat mutat be, a történetet a jelen és a múlt távlatából meséli el, tele van titkokkal és nemes érzelmekkel.

Egy családregényt olvashatunk, könnyed stílusban, tele érzelmekkel és családi titkokkal. Maia, csak az első a lányok közül, aki felkutatja családjának gyökereit. A könyv utolsó oldalain már a következő nővér, Ally története sejteti a könyv folytatását. Olyan izgalmasan és nyitottan fejeződik be az első könyv, hogy az ember szinte kényszert érez arra, hogy a soron következő nővér történetét is elolvassa. Olyan különlegesek és különbözőek ezek a nővérek, hogy mindannyiuk története rejtelmes és izgalmas olvasmánnyá válik, ugyanakkor minden történet egy különleges tájra kalauzolja el olvasóit.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Soha ne hagyd, hogy a félelem alakítsa a sorsod.

A hét nővér Book Cover A hét nővér
Lucinda Riley
General Press Kiadó
2018
Füles, Kartonált
483