5 legjobb őszi olvasmány

Szerintem az ősz minden könyvmoly legkedveltebb évszaka, ugyanis ilyenkor valahogy minden lelassul és talán több idő is jut az olvasásra. Ősszel a természet is ránk hangolódik és ilyenkor a legélvezetesebb egy-egy jó könyv olvasása. A hűvös, borús, sötét esték kiváló alkalmat nyújtanak az olvasásra. Szerintem nincs is ennél jobb, mint mikor egy forró bögre teával és egy pihe puha takaróval bekuckózunk és egy jó könyvet olvasunk. Az a jó ebben az évszakban, hogy még mindig lehet kint olvasni a szabadban és közben figyelni a lehulló levelek zaját. De ha a kinti időjárás nem is felel meg az olvasásnak, a benti melegség és meghittség tökéletessé tudnak varázsolni egy-egy olyan pillanatot, amit az olvasásnak szánunk.

A lentiekben olyan könyveket szeretnék ajánlani, amik élvezetesebbé tudnak tenni egy-egy őszi délutánt vagy estét, amelyek kikapcsolnak, szórakoztatnak és pihentetnek.

Függetlenül a kinti időjárástól, egy jó könyv mindenkit fel tud vidítani, ezért is ajánlom ezeket a könyveket, amelyek az esőt, a hideget és borút is elűzik.

 1. Colleen Mccullough: Tövismadarak

  Vannak könyvek, amelyeknek hatása egy életre megmarad. Számomra ez a könyv ebbe a kategóriába tartozik, egyszerűen tökéletes és zseniális. Ez az átfogó és részletes romantikus családregény, annyira magával ragadó és sokszínű, hogy az valami hihetetlen.

  Csodálatos korrajzot ad vissza, mesterien kidolgozott emberi karakterek és egy csodás tiltott szerelemről szóló történet. Igazi klasszikus, kiemelkedő női sorsokkal és történetekkel.

 2. Julia Gregson: Monszun Indiában

  Csak dicsérő és elismerő szavakat tudok erről a könyvről írni, mert a könyv borítójától egészen a tartalmáig és a karakterek kidolgozásáig, minden megnyerő benne.

  Annyira fordulatos, feszültséggel teli, rejtélyes ez a regény, hogy kár lenne kihagyni egy ilyen olvasmányt. Minden szükséges elem meg van benne, amitől számomra igazán érdekes és szórakoztató olvasmánnyá válik: szerelem, kaland, titokzatosság, rejtély és egzotikum.

 3. Kate Quinn: Alice hálózata

  Két mindenre elszánt nő sorsát olvashatjuk ebben a regényben. Vannak benne drámai helyzetek, bonyolult események és karakteres szereplők. A történet egyre érdekesebbé válik minden egyes fejezettel, amikor is a múlt és a jelen egyre közelebb kerül egymáshoz, míg a végén kialakul a tökéletes lezárás. Erős női karaktereket ismerhetünk meg a regényben, olyan nőket akik mindent kockára tettek a hazájuk megvédéséért.

 4. Amy Harmon: Homokból és hamuból

  Ez a könyv bravúrosan, érzelemdúsan és tapintatosan adja vissza a történelem egyik olyan korszakát, ahol az embertelenség és a kegyetlenség legrémisztőbb oldalait mutatta meg a világ.

  Én teljesen szavak nélkül maradtam a könyv elolvasása után, mivel nem csak hogy egy megrázó történetet ad vissza, hanem mindezt alátámasztja a valós történelmi háttér, amely még elevenebbé teszi a regény cselekményét. Ha lehet olyat mondani, akkor ez a könyv kívülről-belülről szép, egyedi, érzelmes és mélyértelmű.

 5. Sinéad Moriarty: A jó anya

  Egyszerre romantikus, drámai és tragikus a hangneme ennek a regénynek, de szerintem nagyon élvezetes és hatásos. A lélektani ábrázolás, az anyaság örömeinek és nehézségeinek körüljárása, valamint a szeretet ereje erősen jellemzik ezt a könyvet.

  Szívbemarkoló és szomorú történet ez, ahol komoly társadalmi és erkölcsi kérdések sorozata merül fel. Egyáltalán nem könnyű megválaszolni ezeket a kérdéseket, normál esetben sem, hát akkor ha egy anya egy olyan kiélezett élethelyzetbe kerül, ahol a rossz és a jó közötti vékony határ szinte láthatatlan.