15 legjobb könyv, amit karácsonyra ajándékozhatsz

Szeretteinket meglepni egy kedves vagy szívhez szóló ajándékkal, az egyik legjobb dolog. Karácsonykor ez pedig kifejezetten fontos, amikor is egy jól eltalált könyvvel nem csak egy tárgyat ajándékozunk valakinek, hanem megannyi élményt is. A könyv az egyik legszemélyesebb ajándék, és egy olyan tárgy, amit bármikor elő lehet venni, hiszen minden újraolvasás mást és mást fog jelenteni.

Könyvet bárkinek ajándékozhatunk, legyen szó gyerekünkről, szüleinkről, nagyszüleinkről vagy barátainkról.

A könyv egy olyan érték, ami sosem vész el, sőt értéke az idők múlásával egyre nagyobb és nagyobb lesz. Ez a maradandó emlék és érték sokunknak felüdülést, biztonságot, nyugalmat, pihenést vagy szórakozást jelenthet.

Az, hogy kinek milyen és melyik könyvet ajándékozzuk, az nem csak arról szól, akinek adjuk az ajándékot, hanem magáról az ajándékozóról is sokat elárulhat.

Mielőtt bárkinek könyvet vennénk ajándékba, érdemes odafigyelni az illető nemére, korára, élethelyzetére, hobbijára, személyiségére vagy egy olyan különleges vonzódására, amit könyvekben kiélhet.

A könyv remek ajándékötlet, azoknak is akik rendszeresen olvasnak és azoknak is, akik ritkábban vesznek kezükbe egy könyvet.

Ebben a cikkben különböző műfajban, stílusban és hangulatban megírt könyveket fogok ajánlani, amiket karácsonyra szeretteinknek ajándékozhatunk. A lényeg az, hogy olyan könyvet válasszunk szeretteinknek, ami ízlésének és érdeklődési körének megfelel.

15 legjobb könyv karácsonyra

 1. Bauer Barbara: A fekete rózsa

Ebben a könyvben csodás módokon szövi át a történelem az emberi sorsokat, a tiszta és nemes emberi érzelmek egybefonódnak olyan gondolatokkal, amelyeket az olvasó sokáig magában hordoz.

A könyv varázslatos és léleksimogató hangulata rabul ejt, és olyan tájakra kalauzol el, ahol szó szerint érezni és látni lehet a régmúlt eseményeket.

A falusi életképek, az ízes magyar nyelvezet, az illatok, a hangok, a színek, ezek mind olyan dolgok, amelyek ebben a regényben nagyon erősek. Ebben a könyvben nem csak a szavak beszélnek és mesélnek, hanem minden egyes hangulatkép, ami felidéz az emberben egy-egy ismerős érzelmet.

Ez a nosztalgikus hangulatú történelmi-romantikus családregény könnyen és hamar belopja magát az olvasó szívébe, mivel története hétköznapi átlagos emberekről szól, akiknek fontos a családi kötelék, a haza, a nemzet, valamint a magyar kultúra szokásai és hagyományai.

 1. Légrádi Gergely: Nélkülem – Nélküled

Ez a regény egy házasság megrázó és fájdalmas történetéről szól, amiben a házastársak két külön szemszögből vizsgálják meg életüket, szerelmüket, kapcsolatukat, sikereiket, kudarcaikat és mulasztásaikat.

Eszter és Miklós, a regény főszereplői, akkor ébrednek rá kisiklott életükre, amikor szembesülnek a férj súlyos, gyógyíthatatlan betegségével.

Miklós, aki a betegsége előtt a munkájában, magas beosztásában és szakmai sikereiben találta meg boldogságát, hirtelen ágyhoz láncolva, górcső alá veszi eddigi életét és naplóbejegyzések által végre leírja azokat a gondolatokat és érzéseket, amiket hangosan sosem mert eddig kimondani.

De igazából még a betegsége közepette sem vállalja fel élete döntéseit, valamint nincs bátorsága szembesülni feleségével, csak papíron leírva jönnek elő ezek a belső vívódások és megbánások.

Eszter is csakis Miklós betegsége után eszmél rá arra, hogy a házasság, a család és a gyerekek miatt, mellette is jó sok év szaladt el úgy, hogy közben barátok nélkül maradt és valahogy önmagát is elveszítette.

Két felnőtt, akik egykor szerelmesek voltak egymásba, akiket házasság és gyerekek kötnek össze, úgy tűnik felőrlődik az élet mókuskerekében.

Mire ráébrednek tévedéseikre, mulasztásaikra és kudarcaikra, lehet, hogy már késő!?

 1. Fábián Janka: A könyvárus lány

Fábián Janka ezúttal az 56-os forradalom idejébe kalauzolja olvasóit, megmutatva egy olyan történelmi korszakot, ami egyszerre fájdalmas, hátborzongató és valahogy erőteljes is.

A regény főszereplője Kiss Júlia, akinek életútját követhetjük nyomon, megkezdve gyerekkorától, amit Budapesten tölt el, el egészen fiatal felnőtt koráig, amit már Amerikában tölt. Julcsi élete Budapesten kezdődik a forradalom idején, aminek ő és családja is elszenvedői lesznek.

Egy tragédia során megváltozik élete, és így kerül nagynénjéhez Amerikába, aki gondját viseli. Julcsi élete egyik napról a másikra változik meg, vele együtt a körülötte lévő világ is változik. Az egyetlen dolog, ami nem változik, sőt egyre fontosabb lesz Julcsi életében, az a könyvek iránti rajongás és az olvasás iránti nagy szenvedély.

Ez a történelmi romantikus regény több generáció életét és két különböző történelmi helyszínt mutat be, középpontban egy olyan fiatal nővel, aki keresi a boldogságot, közben pedig próbálja megérteni a világ működését.

Ebben a regényben is a női sors alakulásán van a hangsúly, Julcsi példáján keresztül egy olyan életbe tekinthetünk bele, amelyiket egyszerre formálja a történelem alakulása, valamint az egyéni szabadság és döntés.

A sors alakulása, a sorsfordító pontok és a sorsszerű események határozzák meg Julcsi életét, aki elszabadulva egy szocialista országból, próbálja újrakezdeni életét egy olyan országban, ami bár szabadságot kínál neki, igazi otthonra és hazára mégsem talál benne.

 1. Mörk Leonóra: A herceg és a lányka

Ez a történet Nóriról, egy fiatal lányról, annak édesanyjáról, Erikáról, valamint egy múltbéli lányról, Frieda-ról szól. A három nő története, három különböző helyszínre és idősíkba kalauzol el minket, ezért a váltott szemszögön keresztül olvashatjuk végig ezt az idillikus történetet.

Mintegy kétszáz év választja el Nóri történetét Frieda történetétől, a kapocs azonban, ami ezt a két történetet összeköti az a zene iránti szeretet és rajongás, pontosabban a Beethoven zenéje iránti nagy szenvedély.

Ahogy végigkövetjük ennek a három nőnek a történetét, rájövünk arra, hogy több olyan elem is van, ami szorosan egymáshoz fűzi őket. A zene művészete a legerősebb kapocs, de e mellett ott van a szerelem mint fontos motívum, valamint a férfi szerep, pontosabban az apa hiánya egy kapcsolatból, egy családi kötelékből.

Nóri története napjainkban játszódik, aki hiába kérdezgeti édesanyját múltja felől, úgy tűnik nem kap érdemleges válaszokat arra a kérdésre, hogy ki az apja és honnan származik ő.

Egy régi flopilemez segítségével egy olyan nyomozást indít el, ami Nórit közelebb viszi apja kilétének kiderítéséhez, ugyanakkor az adathordozón található régi kézirat egy Beethoven idejéből származó szerelmi történetet is rejteget.

 1. Szentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam

Szentesi Éva a nagybetűs TÚLÉLŐ, aki ezzel a mélyen fájdalmas és ugyanakkor tanító jellegű könyvével, egy olyan példaértékű olvasmányt és rákedukációs anyagot alkotott meg, amit szerintem minden nőnek legalább egyszer el kellene olvasnia.

Ez az életrajzi könyv nem csak Éva személyes élettörténet tartalmazza, hanem rengeteg olyan hasznos tanácsot, tippet és praktikát, ami minden nőnek létfontosságú kellene, hogy legyen.

A könyv valójában két fontos részből áll. Az első rész egyfajta bevezetés, ami által kicsit jobban megismerjük Éva történetét, és nem csak az ő történetét, hanem családja, főleg édesanyja történetét is, akinél sikerült még a kezdeti stádiumban felfedezni a rákbetegséget.

Rövid bevezetés után, a második rész már Éva történetét tartalmazza, aki nyíltan és őszintén beszél a rákbetegség minden egyes fázisáról. Ez a vallomás egyszerre személyes és szakmai, ugyanis rengeteg olyan információt tartalmaz, ami sok nőnek akár preventív segítségként is szolgálhat.

Megható és szívet tépő olvasmány, ugyanis Éva egyszerre szubjektíven és objektíven beszél a méhnyakrák kialakulásának esetleges tüneteiről, valamint annak kezelési módszereiről.

 1. Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Ez a regény olyan mint egy izgalmas kirakó, aminek részeit csak lépésről lépésre lehet kirakni, a végén mindez azonban egy egészen izgalmas történetet eredményez.

A regény központjában egy híres író áll, Nathan Fawles, aki több sikeres regény megírása után, visszavonul egy partvidéki helyre, ahol távol mindenkitől, elszigetelve él könyvekkel, viszont anélkül, hogy tovább folytatná írói karrierjét.

Húsz év után egy svájci újságírónő elkezd érdeklődni Fawles élete iránt, és ez által felszínre kerülnek a múlt elásott titkai. Kettejük kapcsolata hol ellenséges, hol meghitt, és ez e végére egy olyan befejezést szül, amire senki sem számít.

Az ő szokatlan párosukhoz még egy másik szereplő is csatlakozik a regényben, egy fiatal férfi, aki írói pályája elején, a híres Fawles nyomdokait követve, azt reméli, hogy tanulhat mesterétől. Miközben a fiatal újságírónő kideríti Fawles titkát és azt, hogy miért hagyta abba az írást, egy másik szálon egy bűnügyi eset rejtélyei kerülnek napvilágra.

Ez a roppant izgalmas könyv rengeteg rejtélyt, titkot és izgalmat rejt magában. Egyszerre szórakoztat, kikapcsol és elgondolkodtat. Egyszerű, de mégis nagyszerű, talán ebben rejlik ennek a könyvnek a szerethetősége.

 1. Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Lényegében egy átlagosnak tűnő családról szól a könyv története, egy olyan kétgyerekes családról, akik látszólag egy nyugodt és boldog életet élnek kertvárosi házukban.

Ez az idillikus állapot mindaddig tart, míg egy napon a férj és a feleség valami olyasmibe kezd, ahonnan már nincs visszaút, sőt úgy tűnik ez egyenesen a végzetük felé vezet. A regény házaspárja annyira belegabalyodik ebbe a veszélyes és bizarr bűncselekménybe, hogy annak következményeképp sok egyéb titokra is fény derül.

Mivel a regény stílusa gördülékeny és dinamikus, ezért könnyen lehet haladni az olvasással, az ember csak úgy sodródik az árral, arra várva, hogy a bűncselekmény megoldásra találjon, valamint meg legyen a várva várt csattanó.

Mivel a regény két fontosabb szálon fut, ezért folyamatos a váltakozás a múlt és a jelen között. A múltbéli események a feleség életét mesélik el, vagyis az előzményeit a jelenbeli kialakult helyzetnek.

Mint ahogy ez már egy megszokott dolog a pszichothriller esetén, itt is a gyerekkori élmények, esetleg traumák határozzák meg a jelenbeli cselekedetek mozgató rugóját.

A másik fontos cselekményszál a férj szemszögéből kerül elmesélésre, ez már a jelenben történik, ami ugyanolyan izgalmas, mint a múltbéli cselekményszál.

 1. Sarah Pinborough: Halott vagy

Már a legelső oldalakon lehet érezni, azt hogy ez a feszültséggel teli és titokzatos regény bizony jó sok meglepetést és nem várt fordulatot fog okozni.

A regény egy elit közösség tagjainak az életét mutatja be, olyan dúsgazdag idősebb férfiakról szól, akiknek a pénz és a hatalom bármit lehetővé tesz. A fiatal feleségek szinte már csak trófeaként számítanak ezekben az elit körökben. A feleségek el is játsszák ezeket a szerepeket, de az ami a színfalak mögött történik, sokkal érdekesebb és izgalmasabb.

Marcie, az egyik ilyen dúsgazdag feleség, aki szó szerint bármire képes lenne, hogy ezt a nehezen kiharcolt társadalmi státuszát megtartsa.

És ekkor kezd igazán hátborzongatóvá és rejtélyessé válni a történet, mikor egyik titok a másik után kerül napfényre, valamint a cselekmény szálai szépen összekuszálódnak és a végére kisimulnak.

De mint minden jól megírt thriller esetén, itt is rengeteg a csavaros fordulat és a nem várt meglepetésfaktor. Csak ki kell várni a végét, de nagyon megéri.

 1. Lori Gottlieb: Akarsz beszélni róla?

Ez egy olyan 2 az 1-ben könyv, ugyanis témáját tekintve van egyfajta regényes stílusa, bár nem épp a megszokott formában, üzentét tekintve azonban felér egy önfejlesztő könyvvel is, méghozzá egy igazán értékes és minőségi személyiségfejlesztővel.

Már önmaga az a tény, hogy a könyv szerzője egyszerre író és terapeuta, roppant érdekes. Ezáltal valahogy valami plusz, valami egyediség kerül ebbe a könyvbe, ami egyszerre tárja fel a terapeuta klienseinek a történetét, valamint saját személyes életének a történetét is. Olyan ez mintha az ajtó két különböző oldaláról, ugyanazon a kulcslyukon két teljesen más történetnek lennénk a szemtanúi.

Lori Gottlieb több kliense vagy páciense történetét osztja meg olvasóival, különböző élethelyzeteket és személyiségeket felsorakoztatva. Olvashatunk itt nárcisztikus családapáról és férjről, rákbeteg fiatal feleségről, depressziós idős nőről, valamint egy olyan egyedülálló nőről, aki egyszerre terapeuta és páciens, vagyis maga a könyv szerzője.

Az az igazán jó ezekben a történetekben, hogy egyfelől lekötik az olvasó figyelmét és kíváncsivá tesznek a végkifejlet felé, másfelől pedig rengeteg „tudásanyagot” és hasznos gondolatot osztanak meg az önfejlesztés terén.

 1. Ichiro Kishimi – Fumitake Koga: Vállald fel bátran önmagad

A könyv könnyed, humoros és olvasmányos stílusa ne tévesszen meg senkit, ugyanis mondanivalója jóval mélyebb és erőteljesebb. A könyv két szerzője csodálatosan levezeti előttünk az Adler pszichológia és filozófia elveit egy fiktív filozófus és fiatal férfi narratív beszélgetésén keresztül.

Az adleriánus pszichológia a freudi pszichológiával ellentétben, nem az ok-okozati tényezőkre koncentrál, hanem arra, hogy nem az a fontos mit hozunk magunkkal a múltból, hanem hogy mihez kezdünk ezzel a cipelt „batyuval”.

A könyv egy öt napon át tartó beszélgetés részleteit tárja az olvasók elé, egy olyan stílusban és hangulatban, amire könnyű ráhangolódni és elmerülni az olvasási élmény során.

Bár a könyv tele van rengeteg szakkifejezéssel és filozófiai elmélettel, mégis közérthető és olvasmányos.

Olyan ez a könyv, mintha egy dialógus szemlélői lennénk, ahol nekünk kell eldönteni, hogy melyik elbeszélő argumentációja a megnyerő számunkra.

Pont ezért, ezt a könyvet csakis szubjektíven lehet olvasni, ugyanis a személyes tapasztalatok, valamint sajátos személyiségjegyeink hatással lesznek arra, hogy hogyan értelmezzük ezt a könyvet és mit tudunk belőle a magunkévá tenni.

A könyv holisztikus látásmódja a testi és leli egységet helyezi középpontba, ahol az egyén képes felülkerekedni a múlt traumáin, megbocsájtva másoknak és önmagának. Ez rengeteg bátorságot követel meg az embertől, de ha valaki képes önmagát felvállalni, akkor szabad és boldog életet élhet.

Ez az önsegítő és önfejlesztő könyv egyszerre letaglózó, elgondolkodtató és motiváló.

 1. Viktor E. Frankl: Az élet értelméről

Ez a könyv azt a kérdést járja körül, ami a legtöbb embert érdekel. Ez az ősi kérdés, ami arról szól, hogy mi is valójában az élet értelme, egy örök érvényű kérdés, amit Viktor E. Frankl egészen érdekes szempontok alapján közelít meg könyvében.

Ez a nagyon tömény és rövid könyv, amit csupán egy-két óra alatt ki lehet olvasni, közérthetően és konkrét példák felsorakoztatásával, mutatja be Frankl sorsát és gondolkodását.

Frankl, a holokauszt túlélője, ebből a nagy tragédiából olyan dolgot alkotott, ami ma már sokakat inspirál. Frankl ebben a könyvben sokat mesél a koncentrációs tábor élményeiről, valamint arról a tapasztalatáról, hogy azok élték túl ezt a poklot, akik valamilyen értelmet láttak még abban az embertelen körülmények között lévő életükben is.

Frankl az élet értelmét abban látja, hogy először is az élet mellett döntünk, még akkor is, ha ez néha tele van nehézségekkel és megpróbáltatásokkal. Az élet értelme nem azt jelenti, hogy csak a jó és örömteli dolgokban lelhetünk célra és értelemre.

Ezzel ellenkezőleg a fájdalmas tapasztalatok és a nehéz megpróbáltatások ugyanúgy hozzátartoznak az élethez, sőt gyakran ezekből a mélységekben lehet a leginkább életcélra és életértelemre találni.

 1. Almási Kitti: Ki vagy Te?

Az utóbbi időben egyre több önismereti és önfejlesztő könyv foglalkozik azzal a témával, hogy hogyan élhetünk egy beteljesültebb életet, és milyen változtatások szükségesek ehhez. A másoknak való megfelelés szemben az önazonossággal elég nagy feladat, amivel napi szinten mindannyian küzdünk.

Nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt a kettő között, ugyanakkor tudatosan figyelni arra, hogy ezzel másokat se bántsunk meg, de önazonosak tudjunk maradni.

Életünk tele van elvárásokkal, valamint olyan szerepekkel, amiknek próbálunk nap mint nap eleget tenni. Ezek a külső szabályok, elvárt viselkedési formák, úgy nevezett illem kódexek, gyakran meggátolnak abban, hogy ki tudjunk teljesedni.

Egy idő után ezek az elvárások már annyira beépülnek mindennapjainkba, hogy nehéz megszabadulni tőlük, vagy akár változtatni azon, ami nincs összhangban való énünkkel.

Mindannyian arra vágyunk, hogy szeressenek és elfogadjanak minket. Ez a tulajdonságunk vagy szükségletünk már gyerekként velünk születik, amikor is életünk első éveiben éhezzük szüleink szeretetét, elismerését és elfogadását.

Azonban gyakran ezek a megerősítő mondatok és cselekedetek elmaradnak, vagy felnőttkorban olyan élmények érnek minket, ami miatt úgy érezzük, csak akkor vagyunk elfogadhatóak és szerethetőek, ha elrejtjük valódi énünket.

A megfelelés mint a túlélés záloga, tudatos és tudattalan elvárásokat rejt magában, amivel sokan egy életen át küzdenek. De ennek nem feltétlenül kell így lennie, mert bizonyos eszköztár segítségével, valamint egy tudatos önismereti folyamat során, sokat lehet ezen változtatni, valamint feloldani olyan elakadásokat, ami miatt állandó megfelelési kényszer alatt érezzük magunkat.

 1. Rene Denfeld: Hol vagy, Madison Culver?

Csodálatos történet, egyszerre szívet melengető és szívet tépő történet az identitáskeresésről, valamint a gyermeki lélek ártatlanságáról.

Amennyire fájdalmas ez a történet, pont annyira varázslatos, mert egyszerre több műfaj elemei is keverednek ebben a történetben. Ott vannak a krimi elemei, a rejtély, a titokzatosság, a bűncselekmény, a gyanúsítottak és a nyomozás. Ugyanakkor egy mesére is emlékeztet ez a könyv, ahol a varázslat mögött, gyakran szörnyek rejtőzködnek.

Ez a könyv az ötéves Madison Culver történetét dolgozza fel, aki nyomtalanul tűnik el szülei mellől egy téli karácsonyfa keresés során. Bár a nyomozók semmilyen életjelre nem bukkannak rá, a szülők mégsem adják fel, mert érzik azt, hogy lányuk még életben van, ezért Naomi Cottlet magánnyomozót fogadják fel, aki eltűnt gyerekek megkeresésére szakosodott.

Mivel maga Naomi is egy elveszett és megtalált gyerek, azért úgy tűnik neki különleges képessége és érzéke van arra, hogy megtalálja ezeket a gyerekeket. Nyomozása során egyre közelebb kerül a rejtély megoldásához, valamint ahhoz, hogy saját lelkét is meggyógyítsa és feldolgozza a múlt traumáit.

Amennyire izgalmas ez a regény, pont annyira fájdalmas, mivel egyszerre repít el a mesék varázslatos világába, és húz vissza a kőkemény valóságba, ahol a veszteség és a halál gyakran a mesék főhőseit sem kíméli.

 1. Rosella Postorino: A Farkas asztalánál

Ez az egész regény egyfajta visszaemlékezés, egy női hang meséli el egyes szám első személyben a történetét, egy olyan történetet, ami tele van bűnbánattal, haraggal, bánattal, szenvedéssel és szenvedéllyel is.

Rosa, a könyv főszereplője, egyfajta távolságból szemléli életét és ezt a fajta távolságot érezni is lehet a történeten. Ő az, aki Hitler egyik előkostolója a tíz nő közül, akinek az a munkája, hogy Hitler összes ételét megkóstolja mielőtt az Hitler elé kerülne.

Mivel a 2. világháborúban többen is próbáltak Hitler életére törni, ezért a Harmadik Birodalom vezetője állandó rettegésben élt, és mivel félt az ételmérgezéstől, ezért német nőket kényszerített arra, hogy előkostolói legyenek.

Rosa, a fiatal férjes asszony, aki szüleit elveszítette, férje pedig eltűnt a fronton, egyedül és kiszolgáltatottan néz szembe a háború borzalmaival. A Führer, a Farkas előkostolójaként napi szinten néz farkasszemet a halállal, miközben olyan erkölcsi döntéseket hoz meg, amelyek miatt állandó bűntudatban és halálrettegésben él.

Rosa története, bár szívet tépő és fájdalmas, mégis bátorságról vall, ugyanis gyakran a halk hősök az igazi hősök, akik ha nem is tettekkel vagy szavaikkal, de életükkel egy olyan életösztönről és élni akarásról tesznek bizonyságot, amiről érdemes olvasni és beszélni.

Ő is a háború elszenvedője, még akkor is ha ő nem a harcmezőn vagy a koncentrációs táborokban küzdött meg az életért, hanem a Farkas odújában, ahol sodródva a háború eseményeivel, próbálta a legjobbat kihozni belőle.

 1. Csernus Imre: Főnix

Csernus doki, több fejezeten keresztül mesél nekünk az élet lehetőségeiről, az emberi gyarlóságról, társadalmunk téves eszméiről, miközben folyamatosan egy kérdés lebeg az olvasó előtt:
Képes vagy, van-e benned elegendő erő ahhoz, hogy dönts és megújulj?

A mostani járványhelyzetből kiindulva Csernus a főnix madarat hozza fel példaként, aki a legenda szerint élete végén fészkével együtt porrá ég, és a tűzből egy fiatal főnix születik meg.

Könnyen mondhatnánk azt, hogy ez csak a mesékben történhet meg, de Csernus könyvét olvasva, egyre jobban belelátunk abba, hogy mire is van szüksége az embernek ahhoz, hogy hátrahagyva mindazt, ami megakadályozza egy beteljesült élet megélésében, valami újat kezdjen.

A mostani válsághelyzet mindenkit döntés elé állít, már nincs helye a menekülésnek, a hazugságnak és a megalkuvásnak. Nem csak másokkal szemben, hanem elsősorban önmagunkkal szemben.

Csernus Imre könyve nagyon élesen világít rá erre könyvében, sorról sorra véve azokat a hibákat és rossz döntéseket, amelyek megakadályoznak minket abban, hogy egy beteljesült és önazonos életet éljünk.
A döntés, a rugalmas ellenállási képesség után nagyon fontos a megújulás, ami nem kevés erőt, bátorságot és kitartást követel meg. Ehhez pedig elengedhetetlen a tudatosság, ami képes felülkerekedni a dolgokon és egyfajta távolságból szemlélni saját magát és a körülötte lévő világot.


Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor ezen az oldalon tudod kedvezményesen megvásárolni ezeket a könyveket.

A BookBox Hungary csapatával együtt, olyan könyvcsomagokat alkottunk meg, amelyek szemet gyönyörködtető és szívet melengető olvasmányokat tartalmaznak.

Nemcsak a legjobb és legsikeresebb könyveket lehet megtalálni ezekben a csomagokban, hanem egy olyan díszdoboz is jár ezekhez a csomagokhoz, amelyek által már eleve be van csomagolva az ajándékok, így ezzel már nem is kell foglalkozni.

 

Boldog karácsonyt és jó olvasást mindenkinek!!!