Kate Quinn: Alice hálózata

Egy újabb történelmi regényt olvastam el, tele romantikus szálakkal. Helyenként sok benne a szerelmi történet, de azért a háborús és kémkedős részek nagyon izgalmasak.

A regény cselekménye kék idősíkon zajlik, két váltott nézőpontból ismerjük a regény cselekményét. A második világháborút követő időből, megismerjük a fiatal amerikai egyetemista lányt, Charlie-t, aki fiatalon teherbe esik és emiatt viszályban áll családjával. Szülei nem támogatják őt, ezért amikor Európába kerül, elindul megkeresni szeretett unokatestvérét, Roset, aki a háborúban eltűnt. Nyomozása során eljut Eve Gardinerhez, aki segít neki megkeresni eltűnt unokatestvérét. Ismerkedésük által Eve is elmeséli első világháborús élményeit, elárulva féltve őrzött titkát. Eve egy női kémhálózat ügynöke volt, de lelepleződött, aminek eredményeként súlyos traumákat élt át. Ez az ellenszenves és háború megviselt nő először nem is akar segíteni a fiatal Charlienak, de egy közös férfi ismerősük hallatán, Eveben felébred a bosszúvágy. Immár ketten vágnak neki Franciaországnak, hogy kiderítsék közös ellenségükről az igazságot. Charlie békére szeretne lelni, Eve pedig az ellene elkövetett bűnöket szeretné megbosszulni.

Két mindenre elszánt nő sorsát olvashatjuk ebben a regényben. Vannak benne drámai helyzetek, bonyolult események és karakteres szereplők. A történet egyre érdekesebbé válik minden egyes fejezettel, amikor is a múlt és a jelen egyre közelebb kerül egymáshoz, míg a végén kialakul a tökéletes lezárás. Erős női karaktereket ismerhetünk meg a regényben, olyan nőket akik mindent kockára tettek a hazájuk megvédéséért.

A történelmi-, a kém- és a női regény együtt találkozik ebben a könyvben. Nagyon izgalmas a történet felépítése, érdekes követni a szereplők kibontakozását és végigkísérni az emberi érzelmeket. Nagyon jó volt olyan erős és bátor nőkről olvasni, akik nem a fronton harcoltak, de mindent megtettek azért, hogy hazájukat szolgálják és hazafiasságukat bebizonyítsák. Minden tisztelet ezeknek a nőknek, akik nélkül egészen másképp alakult volna a történelem.

Kedvenc idézetem a könyvből:

– Kétféle virág létezik, amikor nőkről van szó – mondta Eve. – Az, amelyik elvan egy szép váza biztonságában, és az, amelyik életben marad minden körülmények között… még veszedelemben is. Lili az utóbbi volt. Maga melyik?

Alice hálózata Book Cover Alice hálózata
Kate Quinn
Maxim Könyvkiadó Kft.
2018
Füles, Kartonált
528