Ashley Elston: Az első hazugság

Fülszövege és címe alapján, én valamivel izgalmasabb történetre számítottam. Az eleje nagyon testszett, főleg a női főszereplő lélektani elemzése, ami által jobban megismerjük háttértörténetét, aztán a könyv közepénél már úgy éreztem, hogy kezd kicsit ellaposodni a történet, és végül a befejezés volt az, ami izgalmasabbá tette az egész könyvet.

Ez egy olyan thriller, aminek cselekménye lassan épül fel, kissé vontatott az egész történet, pont emiatt a könyv szerzője csak lassan adagolja az információkat. Párhuzamosan több cselekményszál fut ebben a történetben, ezért folyamatos az ugrás a múlt és a jelen között.

A múltbeli szál Evie, a könyv női főszereplőjét mutatja be, amiből megértjük családi hátterét, valamint azt, hogy hogyan jutott hozzá a jelenbeli munkájához, ami valójában egy megbízás.

A jelenbeli szál a munkáltatójának a kilétét fedi fel, valamint a sok megválaszolatlan kérdést kerekíti le.

Az egész történet egy álca, minden mozzanat egy újabb hazugságra épül fel, mindaddig míg maga az olvasó sem igazán tudja eldönteni, hogy akkor mi a valóság és mi az ami csak kitaláció.

Evie Porter áll minden hazugság mögött, aki folyamatosan váltogatja a személyazonosságát, miközben főnökétől mindig újabb és újabb megbízásokat kap. A megbízások lényege az, hogy befolyásos embereket buktassanak le, akik valamilyen hibát vagy csalást követtek el.

A legutóbbi megbízás azonban már sokkal bonyolultabbá válik Evie számára, mert itt már saját élete múlik kockán.

A feszültség az végig jelen van ebben a könyvben, ugyanis nagyon pörgősen és dinamikusan váltják egymást az események, ennek ellenére, én nem éreztem azt, hogy ez a könyv annyira nekem szólt volna. Sok ideig nem igazán tudtam hova tenni azt a sok múltbeli eseményt, aminek elsőre nem sok értelme van. De aztán olvasás közben derül ki, hogy minden, ami a múltban történt meghatározta a jelen alakulását.

A könyv vége lett talán a legizgalmasabb, ahol minden titok szétdurran és értelmet nyer a sok rejtély, sőt talán egy kicsit nyitottan is ér véget ez egész történet, hogy a könyv szerzője így még izgalmasabbá tegye az egészet.

Érdekes élmény volt, tetszett a könyv alapötlete, viszont én helyenként kicsit unalmasnak vagy vontatottnak tartottam. A főszereplő lélektani ábrázolása volt számomra a legmegnyerőbb.

Nem lett kedvencem ez a könyv, ennek ellenére, thriller rajongóknak ajánlom ezt a könyvet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az a legjobb hazugság, ami a lehető legközelebb áll az igazsághoz, és amit nem ereszt bő lére az ember.

Az első hazugság Book Cover Az első hazugság
Ashley Elston
General Press Kiadó
2024
Kartonált
316
Fügedi Tímea