Bauer Barbara: A jövevény

Bauer Barbara kisregénysorozatának minden egyes kötete egy kincs, egy olyan érték, amit csakis az az olvasó fog megérteni és átérezni, aki nyitott szívvel és füllel olvassa mindazt a sok bölcsességet és szívhez szóló üzenetet, amit a könyv szerzője megpróbál néhány oldalon keresztül átadni nekünk.

Minden egyes kötet egy személyes vallomás, olyan mintha a legjobb barátnőnk, szíve legféltettebb titkait osztaná meg velünk. Ettől olyan meghitt, intim és bensőséges ez a könyv.

Ebben a kötetben az anyaság témája kerül központba. Az az anyaság, amit generációkon keresztül örököltünk, meghatározza majd, hogy mi milyen anyák leszünk. Anyaságunk már azelőtt eldől, hogy mi egyáltalán anyává válnánk. Az, hogy jól vagy rosszul szerettek, mindenképp meg fogja határozni azt, hogy belőlünk milyen anya lesz.

Ez a generációkon átívelő kisregény megpróbálja megérteni azokat a mintákat, örökölt sorsokat és eltanult módszereket, amelyek oly nagy hatással vannak anyaságunkra. Minden egyes történet, minden generáció magában hordozza azokat az értékeket, ugyanakkor elakadásokat, amelyek majd meghatározzák a későbbiekben azt, hogy milyen anya lesz belőlünk.

Bauer Barbara nagyon finoman és gyöngéden közelíti meg könyvében ezt a témát, ügyelve arra, hogy felmenőink döntései felett ne ítélkezzünk, ne vétkeset és bűnösöket keressünk, hanem megismerve generációs örökségünket, szabad akaratunknál fogva új mintákat építsünk fel, ami által gyógyulni és fejlődni tudunk.

A múlt felderítése által sikerül elfogadni azt a családi örökséget, amire sosem volt hatásunk. De ez a múlt, bármennyire áldásos vagy fájdalmas, egy lehetőség az újrakezdésre és a változásra. A múlt csak egy tükör, de egy rendkívül hasznos és tanulságos tükör. Ez a tükör nagy segítség lehet minden olyan nőnek, aki az anyaságra készül. Magunkban hordozzuk felmenőink örömét és bánatát, félelmét és traumáját, de bennünk van a lehetőség arra is, hogy kilépjünk ezeknek árnyékából és újradefiniáljuk magunkat és anyaságunkat.

Ez a könyv ebben segít. Mint egy hűséges barát, megfogja az olvasó kezét és végigvezet egy olyan úton, ami elsőre fájdalmasnak és nehéznek fog tűnni. Végigolvasva a több generációnyi szenvedést és elakadást, néha már megijed az olvasó, arra gondolva, hogy hogyan lehet mindebből kigyógyulni.

Kellő önismerettel és belső munkával, rá lehet találni arra az anyai szerepre, amiben önazonos az ember.

Bauer Barbara egy csodálatos, már-már lírai képet fest le az anyaságról, mindezt tömören, lényegre törően és céltudatosan. Könyve egy felhívás, egy segítség, egy motiváló biztatás, hogy nézzünk szembe múltunkkal, vessünk számot elakadásainkkal és merjünk a változás útjára lépni.

Öt generáció anya-lánya kapcsolata tanúskodik arról, hogy az örökölt sors meghatározó a szülői szerepben, főleg az anyaságban, de bármikor megfordítható.

Ez a kisregény úgy ahogy van kerek, egységes és tökéletes. Minden benne van, amit fontos tudni az anyaságról, sőt üzenete kortalan és univerzális.

Ez egy rendkívül érzékeny és érzelemdús transzgenerációs történet, ami nem csak az anyaságról, hanem egy olyan belső lelki utazásról szól, amiben gyógyulni lehet.

Bauer Barbara rövid mondataival, bőséges élettapasztalatával és jól felépített karaktereivel egy olyan történetet tár elénk, amiben megannyi női sorson keresztül fontos életre szóló üzeneteket ad át olvasóinak.

Ez egy páratlan és különleges hangvételű kisregény, ami egy óda az anyaságról, egy meghitt vallomás és egy őszinte kitárulkozás!

Csodálatos! Tökéletes! Egyedi!

Kedvenc idézetem a könyvből:

Minden ami a múltban történt, a jövőt szolgálja.

A jövevény Book Cover A jövevény
Bauer Barbara
Jaffa Kiadó
2024
Puhatáblás, Ragasztókötött
126