Carsten Henn: A könyvsétáltató

Egyszerű, kellemes, derűs és bájos könyv, ami elsősorban lelkes könyvmolyoknak szól, olyanoknak akik szeretnek könyvekről, regényhősökről és különleges világokról olvasni.

Igazi léleksimogató könyv ez, ami elsősorban nem túl bonyolult cselekménye miatt érdekes, hanem amiatt a gondolatok miatt, amelyek az olvasás fontosságáról és gyógyító jellegéről szólnak.

Szereplői is egyszerű, hétköznapi emberek, olyan történettel, amivel könnyű azonosulni.

A könyv főszereplője egy hetvenes éveiben járó idős ember, aki könyvesbolti eladóként minden estéjét azzal tölti, hogy ajándékba előre becsomagolt könyveket szállít különböző emberekhez.

Ezek az emberek mind különböző élethelyzetben vannak, akiknek mind nagy segítséget jelent egy-egy ajándékba kapott könyv.

Ez az idős ember minden egyes olvasó embert egy-egy irodalmi főhős nevével ruház fel, képzeletben egy izgalmas könyv lapjai közé képzeli ezeket az embereket.

Egy napon azonban Carl Kollhoff-hoz, a könyvsétáltatóhoz egy cserfes és vadóc kilencéves kislány szegődik, akivel közösen kezdik el könyveiket az emberekhez eljutattni.

Innentől kezdbe Carl és Sasa története izgalmassá és kalandossá válik, megmutatva azt, hogy mennyire csodálatos és különleges a könyvek világa, valamint mennyire fontos az, hogy odafigyeljünk egymásra.

Ez a szívet melengető olvasmány az olvasás szeretetét adja át, valamint azt a sok könyvet hozza közel olvasóihoz, amelyeknek hőseitől sokat lehet tanulni.

A könyv szerzője szinte már gyermeki lelkesedéssel beszél a könyvek különleges világáról, amit főleg lelkes könyvmolyok tudnak igazán megérteni.

Kellemes történet, szerethető karakterek és megannyi könyvutalás és regényszereplő, ezek jellemzik a leginkább ezt a könyvet.

Nincs benne egy adott katartikus pillanat, sokkal inkább több kis utalás és gondolatfoszlány, ami a könyvek és az olvasás köré összpontosul.

Ez egy olyan felnőtt mese, ami végtelenül aranyos és bájos, ami könnyedén és gyorsan olvastatja magát.

Ez a könyv a könyvben megerősít abban a hitben, hogy a könyvek gyógyítanak, vigasztalnak és menedéket nyújtanak.

Könyvbarátoknak, könyvmolyoknak és lelkes olvasóknak ajánlott ez a könyv, valamint mindazoknak akik egy könnyed és laza olvasmányra vágynak.

A könnyedség mellett barátságról, öregedésről, elmúlásról és emberi kapcsolatokról lehet olvasni ebben az olvasmányban.

A humoros megfogalmazások, a hétköznapi szereplők és a bájos történet alátámasztják ezeket az egyszerű, mégis szívetmelengető gondolatokat.

Érdemes elolvasni ezt a komfort olvasmányt, ami nem tartogat túl nagy meglepetéseket, de garantáltan kikapcsol és szórakoztat.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Minden könyvben dobogni kezd egy szív, mikor valaki olvassa, mert az illető szíve rákapcsolódik.

A könyvsétáltató Book Cover A könyvsétáltató
Carsten Henn
Animus Kiadó
2022
Keménytábla, Védőborító
207