John Marrs: A jó szamaritánus

Na így kell megírni egy igazán izgalmas, csavaros és fordulatos thrillert! Minden megvan benne amitől élvezetes, szórakoztató, ugyanakkor hátborzongató és furán érdekes.

Nagyon élvezetes a több szemszögből elmesélt történet, ahol a szereplők váltakozásával, a történet dinamikája és az érzelmek kivetítése is változik. Ezáltal sokkal jobban bele lehet látni a szereplők lelki világába, cselekedeteik mozgató rugói is érthetőbbek, valamint a szálak egymásba fonódása is nagyon izgalmas.

John Marrs egy olyan légkört teremt meg könyvében, amiben minden kiszámíthatatlan és szemfényvesztésnek tűnik, de pont emiatt tudja mindvégig lekötni az olvasó figyelmét azzal a céllal, hogy a könyv végén az igazi csattanó teljesen ledöbbentsen.

Nagyon beteges a könyv témája, ugyanakkor egy nagyon fontos témát boncolgat, ami nem más, mint az öngyilkosság és a depresszió kérdése.

A könyv főszereplője Laura, aki egy segélyvonal egyik oldalán, embereknek kellene segítsen lelki problémáik során, de ő pont az ellenkezőjét teszi, a legnagyobb mélységekbe tolja azokat az embereket, akik kiszolgáltatottan utolsó elkeseredésükben segítségért kiáltanak.

Laura egy ilyen beszélgetés során kerül kapcsolatba Ryan-nel, akivel együtt egy olyan utat jár be ebben a thrillerben, ami számtalan tragikus és drámai eseményhez vezet.

Laura és Ryan története adja az alapját ennek a horror cselekménynek, de a könyv olvasása során újabb szereplők bonyolítják a cselekményt és ezáltal egyre fokozottabbá válik ez az őrült feszültség, ami ezt a könyvet jellemzi.

Intrika, ármánykodás és cselszövés a fő mozgatórugói ennek a thrillernek, ami tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, mert mindvégig lebilincselő a története.

Zseniális a történet felépítése, egy olyan pszichothrillerrel ajándékozza meg az olvasóját, ami felejthetetlen élményt tud nyújtani.

A könyv szerzője mindig annyi meglepetést és csavart adagol a történethez, ami szükséges ahhoz, hogy az olvasó egyre kíváncsibban merüljen el egy olyan történetben, ami a beteges felszín alatt, a szereplők komoly lelki sérüléseivel és pszichobetegségeivel fogalkozik.

Az emberi gyülölet, a depresszió, a gyerekkori traumák, az öngyilkosság gondolata nagyon komoly problémákat okoz ebben a könyvben.

Minden szereplőnek megvan a saját traumája ebben a könyvben, de mindannyiukban közös a bosszú és a gyűlölet, ami sajnos végzetes hibák elkövetéséhez vezet.

Ez a megrázó és nyomasztó könyv egy remek alaptörténetet mutat be, ami beteges és nagyon sötét, és bár már a thriller elején leleplezi a tettest és a bűncselekményt, de mégis tud valami hihetetlenül váratlan meglepetést okozni a könyv végén.

Ez nem egy mindennapi történet, sőt egyenesen egyedi az alapötlete, mivel egy roppant kényes és fájdalmas témával foglalkozik.

Mivel borzalmas és nagyon agresszív dolgok jönnek át ezen a könyvön, nem biztos, hogy ez mindenkinek való. De ha valaki képes mindezeken túllátni és meglátja a sorok között kiolvasható emberi fájdalmat, kétségbeesést és kilátástalanságot, akkor egy nagyon jó olvasmányban lehet része.

A mélységes gyász, a fel nem dolgozott trauma és az emberi fájdalom sajnos gyakran túl sok emberi életbe kerül, aminek a legjobb példája ez a könyv.

A könyv sötét oldala nem tűnik el olvasása után se, de talán utat nyit arra, hogy észrevegyük azokat az embereket, akik segítségre szorulnak és elkezdjük a lelki, pszichés betegségeket is ugyanolyan komolyan venni, mint a testi betegségeket.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Bonyolultak az emberek, és nem mindig értjük, hogy mit miért tesznek – még akkor sem, ha azt hisszük, hogy ismerjük őket.

A jó szamaritánus Book Cover A jó szamaritánus
John Marrs
Maxim Könyvkiadó Kft.
2020
Füles, Kartonált
400