Karen Swan: A titkos part

Karen Swan legújabb regényének helyszíne a svéd tájakra kalauzol el, ami izgalmas helyszíneket mutat be, valamint egy olyan történetet, amiben a szerelem, egy drámai helyzet és egy család története kapcsol ki.

A regény helyszíne egy svéd nyaralóhely, egy titkos part és egy rejtélyekkel teli nyaralóház, ahol egy család titkaiba és életük fordulatos mindennapjaiba kapunk betekintést.

A nyaraló helyszíne, az üdülő környezete már önmagában is felkelti az olvasó fantáziáját, de emellett egy csavaros és kiszámíthatatlan családi történetre is lehet találni ebben a kötetben, amiben jó sok drámai helyzet kap fontos szerepet.

Ez a romantikus regény igazi kikapcsolódást nyújt köszönhetően a szemléletes és részletes tájleírásoknak, a cselekmény izgalmas felépítésének és jól kidolgozott karaktereinek.

A szereplők közötti dinamika olyan kapcsolatokat szül ebben a regényben, ami pörgőssé és olvasmányossá teszi az egész könyvet.

A családi történet, ami ebben a regényben kibontakozik számos meglepetést és titkot tartogat. Árulások, becsapások, veszteségek és elhallgatások sorozate vezet el egy olyan drámai helyzethez ebben a regényben, aminek számos következménye lesz a könyv szereplőinek életében.

A regényt két idősíkban lehet végigolvasni.

A jelenben megismerjük Bellt, aki a jómódú Mogert család bébiszittereként dolgozik. Hanna és Max Mogert három gyerekkel egy idillikus és boldog családban él, de az elég hamar kiderül a könyvben, hogy a feleségnek több titkolnivalója is van múltjából.

Ez a történet akkor kezd igazán érdekessé válni, mikor kiderül, hogy hét év kóma után felébredt Hanna első férje.

Ez a titok nem csak a család életét változtatja meg gyökerestül, hanem a házaspár életét is. Bell lesz az, aki egyfajta közvetítő szerepet fog betölteni a két férfi között, miközben neki is meg kell küzdenie saját múltjának traumáival és veszteségeivel.

A jelenben nagyon érdekesen és izgalmasan alakul ennek a szerelmi háromszögnek a története, miközben folyamatosan apró szösszenetek és információk derülnek ki Hanna és Emil életéről. De ezek a titkok csak a könyv végén érnek össze és alkotnak egy olyan képet, amiben minden szereplőnek fontos jelentősége van az események kialakulásában.

Miközben a jelenben nagyon gyorsan és dinamikusan változnak az események, a múltbeli szál is sejtelmesen mutatja be Hanna házas életének korai éveit.

Ezek a múltbeli elbeszélések nagyon rövidek és lényegre törőek, mindig csak annyit árulnak el a múltbeli titkokról, ami elegendő ahhoz, hogy olvasóként kíváncsian tovább lapozza az ember a könyvet.

Hanna és Max, Hanna és Emil, Bell és Emil története különböző érzelemdús, izgalmas és fordulatos eseményeket szül ebben a regényben.

Több szerelmi háromszögbe is betekintést kapunk ebben a regényben olvasóként, valamint olyan családi drámák és konfliktusok alakulnak ki eme szereplők között, amelyek eléggé összekuszálják a cselekményszálakat.

A regény végére minden konfliktus megoldódik, a szereplők jelleme is sokat fejlődik és egy mesébe illő, boldogan végetérő történettel zárul ez a romantikus regény.

Ez a könnyed, izgalmas és szerethető nyári olvasmány egzotikus tájleírásokon és lebilincselő történetmesélésen keresztül éri el azt, hogy az olvasás egy kikapcsoló és szórakozató tevékenység legyen.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az életet nem az határozza meg, hogy mi történik veled, hanem az, ahogyan reagálsz rá.

A titkos part Book Cover A titkos part
Karen Swan:
21. Század Kiadó
2022
Puhatáblás
382