Lisa Genova: Fél testben ép lélek

Ha valaki valami nagyon könnyen olvasható, egyszerű könyvet szeretne olvasni, vagy csak unalmas óráit szeretné valamivel kitölteni, akkor a „Fél testben, ép lélek”, erre a célra megfelelő. Nem egy irodalmi remekmű, csak egy könnyed olvasmány, ami kikapcsol és szórakoztat.

Nekem személy szerint a könyv borítója kicsit jobban is tetszett, mint maga a történet.

Kicsit tipikus is a kerettörténet: Sarah Nickerson, a karrierista szuperanya, aki egy nagyvállalat alelnöke, túlterhelt és túlteljesítő harvardi diplomás, valamint három gyermek édesanyja. Férjével, gyerekeivel és bébiszitterével Boston jómódú külvárosában élnek. Életét annyira behálózza a sok feladat, a gyerekek körüli programok, a konferenciák és táblázatok sokasága, hogy alig van ideje lélegezni ebben az agyonzsúfolt napirendben. Egy szörnyű esemény örökre megváltoztatja addigi életét: autójával balesetet szenved, ami olyan agyi sérüléseket okoz, ami kitörli világának bal oldalát. Bal oldali neglektben szenved, ami azt jelenti, hogy nem vesz tudomást teste bal oldaláról, valamint semmi másról, ami világának bal oldalán van. Hosszú kórházi lábadozás után, újabb esélyt kap arra, hogy rendbe tegye kapcsolatát anyjával, többet legyen családjával és elgondolkodjon jövőjéről.

Miközben harcol függetlensége és egészsége visszaszerzéséért, átértelmezi világát és életét, és el kezd tudatosabban odafigyelni környezetére és szeretteire.

Maga a történet nem annyira izgalmas vagy fordulatos, azonban számomra érdekes volt a bal oldali neglektről olvasni, egy olyan neurológiai szindrómáról, ami mindeddig ismeretlen volt számomra.

Sarah küzdelme és elszántsága azonban figyelemre méltó, ugyanakkor a szerző alapos munkája is erről a szörnyű betegségről.

A küzdő karrierista anya megtapasztalja a kétségbeesést, a kételyt, a reményt, az elfogadást, az alkalmazkodást, a türelmet és a szeretetet. Harcol egy újabb élet lehetőségéért.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az agyam mindig is inkább ragaszkodott dolgokhoz, mintsem elengedte volna őket.

Fél testben ép lélek Book Cover Fél testben ép lélek
Lisa Genova
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2014
Kartonált
368