Marci Jefferson: Szerelem a korona árnyékában

Szeretek történelmi, kalandos és mozgalmas regényeket olvasni. Az a jó ezekben a könyvekben, hogy egyik szálon fut a történelmi háttér, egy másik szálon pedig általában egy kalandos, szerelmes történet bontakozik ki.

A regény főszereplője, Marie Mancini, aki édesanyja halála után, nagybátyja, a Mazarin bíboros gyámsága alá kerül. Mazarin bíboros vezeti be Marie-t és nővérét, Olympiát, XIV. Lajos intrikákkal teli udvarába. Mivel Mazarin a király minisztereként fontos politikai pozícióban állt, ezért felhasználta unokahúgait is, hogy ezáltal irányítani tudja a fiatal uralkodót. Egymás ellen fordította a nővéreket, becsalogatva őket a király ágyába, csakis azért, hogy saját önző céljait elérje.

Marie Mancini azonban megelégelte nagybátyja intrikáit és cselszövéseit, és ellene fordult. Annak ellenére, hogy már a Napkirály szerelmére és bizalmára sem támaszkodhatott, eldöntötte, hogy leleplezi a bíboros mesterkedéseit és megvédi családja hírnevét.

Nekem új volt Marie Mancini neve, jó volt egy újabb romantikus történelmi regényt olvasni, ami a 17. század Franciaországát és a Napkirályt mutatja be.

Marie Mancini karaktere igazán izgalmas és szerethető volt. Okos, szép és határozott volt, de egyedül kellett megbirkóznia céljaiért, hiszen a nagybátyja csak eszközként használta fel őt, nővérében pedig nem bízhatott. Mazarin bíboros is hitelesen volt ábrázolva, hiszen több történelmi forrás is igazolja, hogy kezdetben tényleg ő irányította a fiatal királyt, és ehhez még családját is felhasználta. A Napkirály karaktere kissé ellenszenves volt, túl befolyásolható és irányítható volt. Vele kapcsolatban kételyek merültek fel bennem. Hogyan válhatott ő a történelem oly jelentős uralkodójává, ha folyamatosan mások befolyása alatt állt?

Kicsit nehézkes volt megjegyezni a többi szereplő nevét és rangját, akik folyamatosan felbukkantak egy-egy történet erejéig. Érdekes volt az ezoterikus dolgok leírása, mint a csillag- és tenyérjóslás.

Számomra ez inkább volt egy romantikus kalandregény, mint egy történelmi regény. Sok volt benne a romantika, intrika, játszma és a könyv végén a kegyetlen valóság. Kétes számomra a könyv mögött álló történelmi hitelesség, ezért inkább romantikus történetként tekintek rá.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az ambíciózus nőktől a gyenge férfiak fenyegetve érzik magukat.

Szerelem a korona árnyékában Book Cover Szerelem a korona árnyékában
Marci Jefferson
I.P.C. Könyvek Kft.
2016
Keménytábla, Védőborító
443