Megan Miranda: Az utolsó vendég

Vannak könyvek, amiknek úgy kezdek neki, hogy bár nem teljesen ismeretlen a szerzője, a könyv fülszövegéből azonban még nem egyértelmű számomra, hogy milyen történetre számíthatok, ennek ellenére kedvet kapok ahhoz, hogy elolvassam. Valahogy ilyen érzésekkel és gondolatokkal kezdtem neki ennek a könyvnek is. És ez az érzés eleinte rá is nyomta a bélyegét a könyv hangulatára, ugyanis nehezen igazodtam el a regény cselekményében, valamint a szereplőkön, de ez egy idő után már feloldódott.

A regény címe alapján sejtettem, hogy egy thrillerről van szó, beleolvasva azonban hamar rájöttem, hogy ez valójában egy krimi is lehetne. Érdekes ennek a könyvnek a felépítése, mert szinte semmi bevezető nélkül egyből rátér a lényegre. A könyv elbeszélője egyes szám első személyben meséli el legjobb barátnőjének a történetét, aki egy gazdag család lánya, azonban egy buli estéjén holtan találnak rá.

Avery, a könyv elbeszélője a múltat felidézve, meséli el Sadie, legjobb barátnője történetét, azzal a céllal, hogy megelevenítve a múlt eseményeit, felfedezze barátnője gyilkosának kivoltát, valamint válaszokat találjon saját kisiklott életének kérdéseire.

Bár a rendőrség öngyilkosságnak minősíti Sadie balesetét, Avery mégsem tud ebbe belenyugodni és saját nyomozásba kezd, ami által több igazság és rejtett titok is a felszínre kerül.

Az tény és való, hogy nagyon sok minden történik ebben a regényben, nagyon pörgős és lendületes a cselekménye, ezért érdemes minden egyes apró kis mozdulatára odafigyelni, mert a részletekben rejlik a bűnügyi cselekmény megoldása. A váltakozó szemszög által hol a múlt, hol a jelen elevenedik meg az olvasó előtt, sőt ezek a váltások gyakran nagyon élesek, ezért résen kell lenni.

Elég sok szereplője is van a regénynek, és valójában két bűnügyi cselekmény rejlik meg a regény sorai között. Érdekes Avery szemszögén keresztül végigolvasni ennek a nyomozásnak a részleteit, aki gyakran belső lelki világát is az olvasók elé tárja, megmutatva azt a küzdelmet, bizonytalanságot és félelmet, ami benne zajlik.

A regény minden egyes oldalán érezhető egy fajta sejtelmes és izgalmas hangulat, ami szinte már előrevetíti a drámai befejezést, ami néhány váratlan csavart és fordulatot tartogat. Nekem tetszett a bűncselekmény megoldása, csakis a regény utolsó oldalaival nem igazán tudtam kibékülni, mert ezek valahogy számomra nem illettek be a regény előző részeibe. Én a regény utolsó oldalait feleslegesnek tartottam, mert semmit sem tettek hozzá a regényhez.

Izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos thrillerről van itt szó, ahol megint a női főszereplő köré épül a regény cselekménye. Avery karaktere nagyon összetett ebben a regényben, mert hol mint egy erős és határozott nő lép fel, hol pedig mint egy elveszett és bizonytalan kislány.

Bár a regény főleg a gazdag Loman családra koncentrál, valamint a család fényűző életére, azonban helyenként Avery élete is megvilágításba kerül, akiről a regény végén kiderül, hogy valamilyen szinten kapcsolódik ehhez a gazdag családhoz.

Szerelem, csalódás, hatalom, pénz és korrupció, ezek azok a témák, amik a leginkább jellemzik ezt a történetet.

Annak ellenére, hogy ez egy terjedelmesebb regény, nagyon gyorsan és könnyen lehet haladni vele, mert olvasmányos és gördülékeny a stílusa.

Kellemes kikapcsolódást és izgalmas szórakozást tud nyújtani.

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) nagy nyereségért nagy kockázatot kell vállalni. Hogy az ember megváltoztassa az életét, hogy tényleg megváltoztassa, hajlandónak kell lennie veszíteni.

Az utolsó vendég Book Cover Az utolsó vendég
Megan Miranda
Libri Könyvkiadó Kft.
2020
Kartonált
456