Sara Nisha Adams: A könyvlista

Ez a könyv minden könyvmoly és lelkes olvasó mindenkori bibliája, ugyanis csodálatos módokon mesél a könyvek különleges világáról, az olvasás szeretetéről, és arról, hogy milyen közösségformáló ereje van az olvasásnak.

Szórakoztató, bájos, kedves, aranyos és olvasmányos könyv, ami egyfajta könyv a könyvben, ugyanis egy olvasmányon belül további nyolc olyan olvasmányról lehet olvasni, ami izgalmas és érdekes.

Egy titokzatos könyvlista köré épül fel az egész könyv cselekménye, ami nem csak arról szól, hogy véletlenszerűen egy listára felkerülnek különböző irodalmi művek, hanem arról is, hogy ez a lista olyan elveszett, tanácstalan, útjukat kereső embereket hoz össze, akiket az irodalom ment ki egy-egy válságból vagy valamilyen egyéb nehezebb élethelyzetből.

A könyvlista által több olyan életbe is betekintést nyerünk, amiben olyan emberi sorsokat ismerhetünk meg, amiknek szereplői nagyon szimpatikusak és ezáltal közel kerülnek az olvasóhoz.

A könyv főszereplője Mukesh, aki felesége halála után a könyvekben találja meg a vigaszt. De ez csak a kezdet, mert a könyvek és az olvasás által olyan emberekhez kerül közel, akiknek ő is segíteni tud.

Mukesh a könyvtárban találja meg a kiutat a gyászból és a veszteségből, ahol megismerkedik a fiatal, céltudatos, ugyanakkor szorongással teli lánnyal, Aleishaval. Ő az, aki egy nap rátalál erre a titokzatos könyvlistára a könyvtárban, ami egy láncreakciót fog elindítani a könyv cselekményében, mert a listán lévő könyvek életeket változtatnak meg.

Ezek az emberek különböző életszakaszokban találnak rá ezekre az olvasmányokra, és az adott pillanatban, pont azt adja nekik a könyv, amire akkor szükségük van.

Olvasóként mi is sorrendben ismerhetjük meg a listán lévő könyveket, csak röviden ismerteti velünk a szerző a könyvek cselekményét, de annál sokkal izgalmasabb az a hatás, amit ezek a regények kiváltanak a könyvek olvasóiból.

Rendkívül élvezetes ennek a könyvnek az olvasása, ami nem csak izgalmas irodalmi művekkel gazdagít, hanem újra és újra kiemeli azt, hogy az olvasás nem csak műveltté, de empatikussá és nyitottá is tesz.

Számos mély gondolat bújik meg ebben a könyvben, valamint betekintést nyújt egy olyan kultúrába, ami izgalmas lehet.

Ez a könyv remek módja annak, hogy valaki megszeresse az olvasást, valamint kedvet kapjon ahhoz, hogy saját könyvlistát írjon össze.

Olyan ez a könyv, mint egy meghitt belső vallomás, amiben a szerző saját különleges könyvekkel való kapcsolatáról lehet olvasni.

Ugyanakkor a könyvtárak fontossága is nagy szerepet kap ebben a könyvben, ami egy igazán kuckózós hangulatot teremt ebben a különleges könyvben.

Annak ellenére, hogy ez egy kedves és bájos történet, azért vannak benne szomorú részek, amelyek olyan drámai részeket mutatnak be, ami kicsit megterhelő lehet.

A könyv minden sorából az olvasás szeretete sugárzik, amit a könyv szerzője úgy old meg, hogy a könyvlistát egy több szálon futó történeten keresztül ismerteti az olvasóval.

Ez egy nagyon különleges olvasmány, ami segít kiszakadni a szürke hétköznapokból és megmutatja azt, hogy az olvasás igazi gyógyír lehet nehéz életszakaszokban.

Érdemes elolvasni ezt az olvasásnépszerűsítő könyvet, mert könnyű benne elmerülni és kikapcsolni egy kedves és szép történetben. Ennek a könyvnek nem csak olvasásnépszerűsítő, hanem közösségépítő hatása is van, ami összeköti az olyan embereket, akik szeretnek olvasni.

A könyvlista egy olyan regény, ami nem csak az olvasás fontosságát hozza még közelebb az emberkehez, hanem ezzel a történettel és a különböző könyvajánlókkal formálja a személyiségünket, a világlátásunkat és az emberi kapcsolatainkat.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

A könyvek megmutatják nekünk a világot, nem elrejtik előlünk.

A könyvlista Book Cover A könyvlista
Sara Nisha Adams
Libertine
2022
Puhatáblás
440