Sophie Hannah: Az idegen ház

Annak ellenére, hogy Sophie Hannah könyvei közkedveltek és ismertek, én eddig csak egy könyvet olvastam tőle. „Az idegen ház” cselekménye szokatlan, kicsit fura, és néhol követhetetlen volt számomra. Egy igazi hátborzongató pszichothriller.

Connie és Kit átlagos, hétköznapi házaspárnak tűnnek. Connie, a feleség, egyik álmatlan éjszakáját internetezéssel tölti el. Egy ingatlanközvetítő oldalára keres rá, egy eladásra kínált házat keres, melynek előkertjében már látta az ingatlanügynökség hirdető tábláját. A cambridge-i Bentley Grove 11-re talál rá, egy olyan házra, mely tele van titkokkal és rejtéllyel. Connie rákattint a ház virtuális sétájára, hogy jobban megismerje a ház belsejét. De ekkor egy rémkép jelenik meg előtte: a nappali közepén, a szőnyegen egy női test fekszik vértócsában. Rémülten ébreszti fel férjét, Kitet, hogy ő is nézze meg a számítógép képernyőjén látható felvételt. Ám mikor Kit is a számítógép elé ül, ő semmit nem lát ebből a rémképből, csupán egy átlagos nappalit, közepén egy szőnyeggel. Connie ekkor kétségbe vonja mindazt amit látott, azt hiszi saját elméje játszadozik vele. Eleinte senki nem hisz neki, mindenkinek abszurdnak tűnik a történet.

De a holttest látványa másnak is feltűnt, és ekkor kezd el a rendőrség is nyomozni a bizarr eset után.

Connie el kezdi férjét gyanúsítani, úgy gondolja, hogy férje eltitkolja előle cambridge-i diákéveinek eseményeit. Lehet, hogy ő a gyilkos?! Lehet, hogy kettős életet él férje?!

Sok ideig, lapokon át csak olvastam és olvastam a könyvet és úgy éreztem, hogy semmit nem értek belőle. Összemosódtak az események, a szereplők is kissé idegesítőek voltak, nem szabad azonban feladni, mert a végére mindennek lesz értelme és minden rejtély megoldódik. A végére minden kitisztul és összeáll a történet.

Érdekes krimi, lélektani szálakkal és fordulatos eseményekkel. Most már értem, hogy miért Sophie Hannah a pszichothriller koronázatlan királynője, hiszen regénye gondolkodásra, rácsodálkozásra és kitartásra késztet, mindaddig még a rejtély meg nem oldódik.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Bármit mondok magamnak, nem működik. Ezért kell ellenőriznem, hogy megnyugtassam magamat. Az ellenőrzés még nem jelent őrültséget; az ellenőrzés elmulasztása az őrültség.

Az idegen ház Book Cover Az idegen ház
Sophie Hannah
Kossuth Kiadó
2015
Kartonált, Ragasztókötés, Visszahajló
469