Cara Hunter: Így görbüljek meg

Cara Hunter Adam Fawley sorozata az egyik legizgalmasabb krimi sorozat, aminek minden egyes kötete újabb és újabb váratlan fordulatokat és csavarokat tartogat olvasóinak.

Erőssége és egyben különlegessége ennek a könyvsorozatnak az, hogy nem csak egy-egy bűncselekmény nyomozásába ad betekintést, hanem a nyomozók személyes történetét is bemutatja, ami legalább olyan érdekes és izgalmas, mint maga a nyomozás.

Érdemes sorban egymás után olvasni ezeket a könyveket, mert a cselekmények valamilyen szinten kapcsolódnak egymáshoz. A szerző azonban sokat segíti olvasóit, ugyanis a könyv elején nagyon szépen és lényegre törően összefoglalja az előbbi könyvek fontosabb szereplőit. Így sokkal egyszerűbb feleleveníteni a korábbi eseményeket és helyére tenni azt, hogy ki kivel milyen kapcsolatban van.

Minden könyv központi alakja Adam Fawley, aki minden alkalommal egy újabb nyomozást bonyolít le csapatával. Ebben a rendőri csapatban olyan emberek vannak, akiknek személyes élete szintén tele van megannyi drámával és tragédiával. Ők együtt alkotnak egy olyan csapatot, amiben mindenkinek megvan a külön szerepe és személyisége, ami minden alkalommal nagy segítség a nyomozás során.

Ebben a kötetben egy idős házaspár kerül a nyomozás középpontjába, akik egy eldugott farmon élnek. Egy betörés során, a házaspár férfi szereplője halálosan megsebesíti az ismeretlen fiatal betörőt, aki mint kiderül valamilyen szoros kapcsolatban állt ezzel az idős házaspárral.

Az idős házaspár és a fiatal betörő férfi közötti kapcsolatot Adam Fawley és csapata fogja felderíteni, de ezzel párhuzamosan egy korábbi gyermekgyilkosság is napfényre kerül.

Ezzel a nyomozással együtt egy olyan lavina indul el, amiben sok régi bűncselekmény kiderül és ezáltal olyan szereplők kerülnek be a történetbe, akik mind rejtegetnek valami bűnt.

Roppant izgalmas ez a nyomozás, minden részlete újabb és újabb váratlan fordulatokkal lepi meg az olvasót. Talán ezért is érzem azt, hogy ez a kötet lett a sorozat eddigi legjobb része.

Több száz oldalon keresztül leköt ez a dinamikus és pörgős cselekményvezetés, valamint nagyon részletesen vannak ábrázolva szereplői.

Iszonyat gyorsan pörögnek és váltakoznak ebben a krimiben az események, ami miatt egy percig sem unalmas vagy lapos a könyv. A szívszorító események váltakoznak az izgalmas fordulatokkal, miközben a múlt sötét titkai fényt derítenek a jelen eseményeire.

Ez a legérdekesebb és legizgalmasabb ebben a regényben, ahogyan a nyomozás során a múlt beleszövődik a jelenbe és ezáltal a könyv szereplőinek élete is érdekessé válik.

A sok esemény és szereplői miatt mindvégig résen kell lenni, mert másképp könnyű elveszni a sok pörgős esemény között.

Ez egy rendkívül szórakoztató könyvsorozat, főleg krimi kedvelőknek ajánlott, mert minden egyes kötet története csak úgy visz magával, története egy percig sem unalmas, szereplői pedig nagyon szimpatikusak.

Egy különleges olvasásélményt tud nyújtani nem csak ez a könyv, hanem az egész sorozat. Függőséget tud okozni ez a sorozat, mert minden egyes kötete tud valami újat nyújtani, valamint a nyitott befejezése újabb folytatásért kiált.

Bár a sorozat minden egyes kötete egy hosszadalmasabb hangvételű könyv, mégsem megterhelő a könyvek olvasása, mert az események csak úgy visznek magukkal és olvasás közben fel sem tűnik a sok elolvasott oldal.

Érdemes elolvasni ezt a feszültséggel teli, baljós hangulatú és szórakoztató krimit, ami remek kikapcsolódást tud nyújtani.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az ember néha nem is tudja, hogy mit keres, amíg szembe nem jön vele.

Így görbüljek meg Book Cover Így görbüljek meg
Cara Hunter
21. Század Kiadó
2022
Puhatáblás
494