Clare Pooley: Rendhagyó szabályok ingázáshoz

Bájos és aranyos találkozások története ez a regény, amiben több szereplő életének a megismerésével a közösség, az összetartozás és az emberség mindent felülíró erejéről lehet olvasni.

Egy olyan utazásban lehet része az olvasónak ezzel a könyvvel, amiben az ingázás több lesz, mint egy sima útvonal, ahol az ingázók nem csak ismeretlen utastársak és ahol maga a megtett út a fontos, én nem a végállomás a cél.

Ebben a történetben csupa szív szereplőket ismerünk meg, olyan élettörténetekkel, amiben nincs helye a gonoszságnak, a rosszindulatnak és a haragnak.

Egy vonatút során ismerjük meg a regény különböző női és férfi szereplőit, akikben az egyetlen közös vonás az az útvonal amit mindannyian, nap mint nap megtesznek a célpontig.

Az utazás és maga a regény központi női főszereplője az 57 éves Iona, aki munkába való utazása során elkezdi megismerni utastársai életét és személyiségét, és így akarva-akaratlanul egy olyan közösséget kovácsol össze, amiben az emberek egymás támaszai és segítői lesznek.

Egy üzletember, egy ápoló, egy diáklány, egy fiatal dolgozó nő és még néhány szereplő sorsa keresztezi egymást ebben a történetben, ahol új barátságok, szerelmek és életre szóló bizalmas és meghitt kapcsolatok születnek meg.

Érdekessége ennek az újonnan kovácsolt közösségnek, hogy mindannyian különböző személyiségjegyekkel rendelkeznek és első látszatra semmi közös nincs bennük, mégis minden egyéniség hozzá tud tenni valamit ehhez a közösséghez. Minden szereplőnek megvan a saját története, a saját küzdelme és harca, valamint egyéni célja és vágya. Van aki öregedéssel, van aki pánikkal, van aki mérgező társsal, van aki zaklatással küzd, de mindannyiukban közös a tanulás, az újrakezdés és a segítőkészség vágya.

A könyvben elmesélt élettörténetek megannyi vicces, elgondolkodtató és megható pillanattal ajándékozzák meg az olvasót, ahol emberi sorsok, szerelmek és hétköznapi események egy egészen különleges hangulatot teremtenek ebben az olvasmányban.

Az emberi kapcsolatok működéséről, magáról az életről, a hétköznapi küzdelmekről és az újrakezdés lehetőségéről lehet olvasni ebben a regényben.

Néhol szomorú történeteken, máshol vicces és abszurd szituációkon keresztül olvasóként megannyi életet megélünk ezzel a történettel, valamint új szemszögből tudunk tekinteni embertársainkra, akikről mindeddig oly keveset tudtunk.

Ez a vicces, könnyed és bájos könyv megnevettet, könnyekre fakaszt és közben reménnyel tölt el. Jól kidolgozott szereplői, humoros párbeszédei és mélyebb gondolatai utat törnek maguknak a látszatra egyszerű cselekményen keresztül, megajándékozva egy hihetetlenül szórakoztató olvasmánnyal és egy szépen felépített és megírt történettel.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Óvatosnak kell lenni, amikor az ember mindenféléket feltételez más emberek életéről.

Rendhagyó szabályok ingázáshoz Book Cover Rendhagyó szabályok ingázáshoz
Clare Pooley
General Press Kiadó
2023
Kartonált
348