Dr. Benkovics Júlia: Magunkról

A könyv címe és alcíme alapján sokan azt gondolnák, hogy ez a könyv kifejezetten csakis nőknek szól. Viszont egy ilyen informatív, részletgazdag és rendkívül tanulságos könyv szerintem minden családban jelen kellene, hogy legyen, és pont emiatt ez a könyv nem csak lányoknak, nőknek, anyáknak, nagymamáknak, hanem férfiaknak is szól.

Ez a hiánypótló könyv olyan módokon mutatja be a női test működését, hogy az bárki számára érthető és könnyen befogadható. Hétköznapi közvetlen, egyszerű, ugyanakkor informatív nyelvezete helyenként kitér orvosi szakszavakra és fogalmakra, de minden esetben ott van mögötte a magyarázat is. Mindezt a sok hasznos információt olyan bájos és aranyos illusztrációk támasztják alá, amelyek kicsit még közelebb hozzák az olvasóhoz az olyan témákat, amikről nehéz vagy kellemetlen beszélni.

Ahogyan a könyv alcíme is elárulja, dr. Benkovics Júlia, szülész-nőgyógyászként és szoptatási tanácsadóként olyan tabu témákat feszeget ebben az ismeretterjesztő könyvben, amiről a 21. században még mindig nehéz nyíltan és őszintén beszélni.

Ezek az írások, rövid kis szösszenetek és helyenként terjedelmesebb szakköri magyarázatok, egy átfogó és érthető képet adnak vissza a női test működéséről, megkezdve a születéstől el egészen az idős korig. Egy rendkívül magas színvonalú szakmai háttér és tudás támasztja alá ezeket az adatokat és tényeket.

Tartalma, terjedelme és fogalmazásmódja miatt minden nőnek ajánlott ezt a könyvet elolvasni és tovább ajándékozni más nőknek is, akik szintén sokat tanulhatnak belőle.

Legyen szó kiskamasz lányokról, érett felnőtt nőkről és anyákról vagy változókorban lévő nőkről, ebben a könyvben sok olyan hasznos és hiteles információra lehet találni, ami eloszlatja a tévhiteket, helyére teszi a rosszul beidegződött elméleteket és gyakorlatokat, valamint egy olyan tudást ad át, ami által a női test, a női nemi szervek és a női szexualitás alapjait tudjuk elsajátítani.

A női test megismerésével és annak működésének megértésével, sokkal könnyebb lehet elakadásokat feldolgozni, elfogadni önmagunkat és egy olyan egészséges önbizalomra és önértékelésre szert tenni, ami nem csak a testi, de a lelki egészség feltétele is.

Ebben az alaposan és hol humorosan, hol pedig megfelelő részletességgel kidolgozott könyvben, nagyon sok új és hiteles információra lehet találni, amelyek egy sokat tapasztalt szakorvos szájából hangzanak el, és nem az internetguru gyakran pontatlan és félrevezető okoskodásaiból.

Ez a könyv sokat segít a szégyenérzet, a tabuk és a kényes témák felvállalásában, megmutatva azt, hogy minden nő egyedi teremtés, ezért nincs helye az egymáshoz való hasonlítgatásnak.

A nőiesség misztériuma ezzel a könyvvel már nem is misztérium, sokkal inkább egy olyan ismeretterjesztő olvasmány, ami eloszlatja félelmeinket, tévhiteinket és bizonytalanságainkat.

A női egészség témaköre szinte minden szempontból körül van járva ebben a könyvben, laikusok számára is minden fogalom érthető, ugyanis a holisztikus szemlélet, ami erősen benne van ebben a könyvben, a lélek és a test egészségére mint egységre és egymástól el nem választható fogalomra tekint rá.

Mindazoknak, akiknek elmaradt az alapos felvilágosítás biológia órán vagy családi körben sem volt erre a beszélgetésre alkalom, ajánlom ezt a könyvet, mert a doktornő szakmai profizmusa és a könyv olvasmányos jellege, minden kérdésünkre választ ad.

Kortól, nemtől és élethelyzettől függetlenül érdemes elolvasni ezt a rendkívül edukatív és informatív könyvet, ami egy összeszedett és átlátható képet ad a női test ismert és kevésbé ismert működésének alapjairól.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Sokszor elképedek azon, milyen kedvesek a gyerekekkel az egészségügyi rendszerben, és mennyire szigorúak a felnőttekkel. Szerintem felnőttként még nehezebb orvoshoz menni, mert könnyebben belátjuk, mi történik velünk.

Magunkról Book Cover Magunkról
Dr. Benkovics Júlia
Libri Könykiadó Kft.
2023
Füles, Kartonált
287