Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz

Az első kötet elolvasása után, már fel voltam készülve erre a keserédes és fanyar humorra, ami a Finlay könyveket jellemzi. Ezúttal sem csalódtam ebben a könyvben, most is hozta a könyv szerzője azt a humort és enyhén szarkasztikus és önirónikus hangulatot, ami miatt ez egy szórakoztató olvasmány.

Könnyen és gyorsan lehet vele haladni, mert fejezetei nagyon izgalmasak és cselekménye nagyon pörgős. Visszatérnek a könyvben az első kötet szereplői, akik mind olyan karaktereket elevenítenek meg, akik mind szimpatikusak és valamilyen szinten humorosak.

Egy nagy káosz az egész történet, de ezúttal pozitív értelemben, mert a sok apró mozzanata ennek a kriminek a végén összeáll és minden értelmet nyer.

Érdemes mindenképp a sorozat első részével kezdeni, mert úgy van igazán értelme a kötetnek, ugyanis az első kötetben ismerjük meg igazán és alaposan a sorozat szereplőit. Bár a második részben is sokat utalás van az előbbi könyvre, főleg a könyv eleje egyfajta rövid összefoglalója az első kötetnek.

Finlay Donovan kétgyerekes, egyedülálló anya, aki épp következő regényét írja. Egyetlen bizalmasa és segítsége, bébiszittere és egyben barátnője, akire minden helyzetben számíthat.

Veró, a barátnő és bébiszitter, azonban bűntárs is, mert Finlayel együtt több olyan helyzetbe keveredik, ami több olyan bűncselekményhez vezet, ami veszélybe sodorja életüket.

Finlay ezúttal férjét próbálja megmenteni a haláltól, ugyanis valaki meg szeretne szabadulni tőle.

Ez indítja el a konfliktusok sorozatát ebben a könyvben, ugyanis számos bonyodalom és bűncselekmény kerül ezáltal középpontba, amiket Finylay és Veró próbál megoldani.

Bár ők a főszereplői ennek a humoros kriminek, mellettük egy fiatal ügyvéd és egy nyomozó is fontos szerepet kapnak ebben a kötetben.

Finlayben egy olyan anyát és nőt ismerünk meg, aki napi szinten zsonglőrködik számos feladatával. Benne a női és anyai szerepek széles spektrumát lehet fellelni, valamint egy olyan világot, ami inkább menekülés, mint valóság.

Végig gyorsan és tempósan pörögnek az események ebben a könyvben, egyre több bonyodalom és izgalom kerül az olvasó elé, mindaddig míg a végén a titkok megfejtésre kerülnek.

Számos ötletes és kreatív megoldás van ebben a könyvben, odafigyelve minden apró részletre, ami csak még szórakoztatóbbá teszi a könyv olvasását.

A könyv vége eléggé nyitottan ér véget, ezért számítani lehet a folytatásra.

Nekem kicsit hiányzott a szereplők jellemfejlődése, izgalmasabbnak tartottam volna, ha Finlay még többet megmutat magából és egy másik oldaláról is bemutatkozott volna az olvasónak.

Ennek ellenére jó volt elmerülni Finlay kalandos és meglepetésekkel teli életében, amiben soha semmi sem kiszámítható és számtalan csavarral kell számolni.

A megtévesztés és félrevezetés gyakran érezhető a könyv cselekményvezetésében, aminek célja a szálak összekuszálása.

Akik egy könnyed, egyszerű és humoros krimire vágynak, aminek humoros és kalandos története magával tud ragadni, azok ebben a könyvben tökéletes kikapcsolódásra tudnak találni.

Szerelmi háromszög, családi drámák, anyai szerepek és életkori válságok jelennek meg ebben a fordulatos és humoros krimiben.

 

Kedvenc idézetem a könyből:

Lehet, hogy ideje lenne kicsit elrugaszkodnod, és kibontakoztatnod a szárnyaidat.

Finlay Donovan mindent visz Book Cover Finlay Donovan mindent visz
Elle Cosimano
Agave Könyvek Kiadó
2022
Puhatáblás, Ragasztókötött
384