Laurent Gounelle: Amikor Isten inkognitóban jár

“Amikor Isten inkognitóban jár” az az a könyv, amelyet csak azért vettem meg mert érdekesnek tűnt a könyv borítója, na meg persze a könyv címe. Soha előtte nem olvastam még könyvet Laurent Gounelle-től, neve és alkotásai teljesen ismeretlenek voltak számomra. Első látásra arra gondoltam, hogy valami vallásos könyvről van szó, de ebben tévedtem. Az nem tagadható, hogy van némi spirituális jellege és hangulata ennek a könyvnek, de én inkább egy könnyed, szórakoztató olvasmányként éltem meg.

Párizsban játszódik Alain története, aki egy élet-csalódott ember, és elhatározza, hogy ennek a szenvedésnek mér csak a halál tud véget vetni, ezért arra készül, hogy ledobja magát az Eiffel-torony csúcsáról. Azonban egy titokzatos idegen, ajánlatot tesz neki, egy boldog életet ajánl fel neki, amennyiben mindenben követi és teljesíti utasításait. A csalódott fiatalember beleegyezik és ezzel kezdetét veszi élete egyik legnagyobb kalandja. Nevetséges és néha szinte lehetetlennek tűnő feladatok sorozata vár Alainra, de ő mindezeket teljesíti, és ezáltal fejlődik a legtöbbet.

Miközben úgy tűnik, hogy ez a csalódott ember teljesen elvesztette uralmát élete felett, hiszen mostantól mindenben megmentője utasításait kell követnie, több tekintetben is, azonban pont ekkor kezd élete izgalmas és örömteli lenni. Titokzatos megmentője, viccesnél viccesebb feladatok elé állítja, mindezt azért, hogy Alain újra megtalálja önmagát és visszanyerje önbecsülését.

Ez a könyv egy felnőtt tanmese és egy pszichológiai tanácsadás. Olvasás közben megtudhatjuk hogyan dolgozzuk fel a múltat, hogyan nézzünk szembe kudarcainkkal, és hogyan küzdjünk álmaink megvalósításáért.

Elgondolkodtató, építő jellegű és hasznos.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Ha egész életedben fiatal akarsz maradni, akkor állandóan fejlődnöd, változnod kell, új és új dolgokat kell felfedezned, s nem szabad belemerevedned a szokásaidba, vagy épp, ahogy te csinálod, az eltompító megszokásba, mert akkor előbb-utóbb leépülsz.

Amikor Isten inkognitóban jár Book Cover Amikor Isten inkognitóban jár
Laurent Gounelle
Trivium Kiadó Kft.
2017
Puhatáblás, Ragasztókötött
400