Lucy Foley: Lakás Párizsban

Lucy Foley korábbi könyvei is a hatalmas csavarokról, a fordulatokban gazdag történetről és az igazán érdekes és izgalmas olvasás élményről ismertek.

Ez a könyv legalább olyan izgalmas, mint a szerző korábbi könyvei. Cselekménye annyira zseniálisan és jól kitalálva van megalkotva, hogy a könyv mindvégig leköti az olvasó figyelmét.

Ez a pszicho-thriller vagy thriller-krimi több olyan cselekményszálat fűz egymásba, amelyek megannyi titkot és csavart úgy oldanak meg, hogy az hihetetlen módókon odaláncolja az olvasót a könyv lapjaihoz.

Már a legelején elég gyanúsan és titokzatosan indul el ez a regény, ahol olvasóként egy párizsi lakásba tekinthetünk be, aminek egy fiatal szabadúszó újságíró a tulajdonosa.

Benről alig néhány információt tudunk meg olvasóként, ugyanis titokzatos módókon eltűnik és helyére féltestvére, Jess kerül, akinek szintén elég izgalmas a múltja.

Jess az, aki elkezd féltestvére után nyomozni, ugyanis napok elteltével sem kerül elő a fiatal férfi, akinek úgy tűnik elég zűrös a kapcsolata a szomszédaival.

Jess nyomozása egy párizsi lakásban indul el, ahol minden lakosnak van egy rejtett titka, aminek felderítése újabb bonyodalmakat szül ebben a könyvben.

Hirtelen mindenki gyanús lesz Jess nyomozása során, ugyanis mindannyian valamilyen szinten kapcsolatban álltak Bennel.

A sok gyanúsítottból végül is nem csak egy tettes, hanem több tettes is lesz, valamint a könyv elején feltárt krimi szál egészen más fejleményekhez fog vezetni a könyv végén.

A nyomozás legérdekesebb részét a szereplők karakterábrázolása, valamint cselekedeteiknek mozgatórugója adja.

Minden egyes szereplő valamilyen bűncselekményt takargat mások előtt, amit a könyv szerzője nagyon jól ábrázol a szereplők lelki világa által.

Különböző személyiségtípusok jelennek meg a könyvben a szereplők által, akiknek karaktere mind egyedi és annyira sokszínű, hogy ez csak még többet hozzáad a regény élvezetéhez.

Ezek a lelki vívódások kiegészítve a krimi szállal egy olyan csavaros és dinamikus thrillert eredményeznek, amiben minden egyes mozdulat újabb és újabb bonyodalmakhoz vezet el.

Érdekes olvasni ezeket az egyéni sorsokat, amelyek külön-külön is nagyon izgalmasak, de így együtt úgy olvadnak egymásba ezek a szálak, hogy a krimi során minden egyes szereplő gyanúsítottá válik.

Az ahogyan minden egyes mellékszereplő kapcsolatba lép a főszereplővel már önmagában is érdekes, viszont a legizgalmasabb részek azok, amelyek a szereplők lelki világával foglalkoznak.

Ezekben a részekben minden egyes szereplő saját történetét meséli el, amit tele van kudarcokkal, hibákkal, tévedésekkel és megannyi negatív érzelemmel.

Ezeket a negatív érzelmeket és a szereplők körüli baljós hangulatot a rövid, frappáns és dinamikus fejezetek csak még inkább fokozzák.

A thriller sejtelmes és titokzatos hangulatához a párizsi helyszín, valamint a lakás atmoszférája is nagyon jól illik.

Műfajában szerintem mindenképp kiemelkedik ez a könyv, mert roppant izgalmas és csavaros.

A könyv szerzője nagyon jól építi fel benne a regény cselekményét, minden egyes fejezet úgy ér véget, hogy az olvasó szinte már kényszert érez, hogy tovább olvassa ezt a könyvet.

Főleg a könyv utolsó néhány oldala kezd igazán gyors és pörgős tempóba átváltani, amikor minden szál szépen kisimul és maga a rejtély is megoldódik.

De addig míg olvasóként eljutunk ehhez a pontig, rengeteg gyanúsítottra kell számítani, akiknek mind megvan a saját indítéka a bűncselekmény elkövetésére.

Nagyon jól ki van találva ez a thriller, aminek összetett és dinamikus története sok ideig foglalkoztatja olvasóit.

Logikusan, intelligensen és raffináltan van felépítve az egész regény, hiteles és izgalmas szereplőkkel, a végén pedig egy roppant zseniális végkifejlettel.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

– Nem az számít, hogy honnan jön az ember. Sem az a sok megpróbáltatás, amin átmegy az ember. Csak az a fontos, hogy te minek tartod magad. Meg az, hogy mihez kezdesz az élet által felkínált lehetőségekkel.

Lakás Párizsban Book Cover Lakás Párizsban
Lucy Foley
21. Század Kiadó
2022
Keménytábla, Védőborító
416