Carley Fortune: Minden elmúlt nyár

Ez a könyv az első szerelem megtalálásáról, a kamaszkor nehézségeiről és a felnőtt élet kihívásairól szól. Percy és Sam élete egy olyan fejlődéstörténet, amiben sok érzelem, romantika, fejlődés és változás van jelen.

Sam és Percy gyermekként ismerik meg egymást, fiatal kamaszként együtt élik át azt a fajta változást, ami ezzel a korral jár. Szerelembe esnek, barátságokat kötnek, elkezdik kóstolgatni a nagybetűs életet, aztán egy tévedés során úgy tűnik, hogy örökre távol kerülnek egymástól. A tóparton töltött forró nyári napokból nem csak a kamaszkor szép és keserédes emlékei maradnak meg, hanem egy olyan élet döntései, ami mindkettejük felnőtt életére kihat.

Évek múlva Sam édesanyjának a temetésén találkozik újra az egykori szerelmespár, de addigra úgy tűnik, hogy túl sok hiba, tévedés és mulasztás került szerelmi kapcsolatukba.

Egy újabb esélyt kapnak felnőttként, de vajon tudnak-e a múlt hibáiból tanulni és felnőttként új döntéseket hozni?

Az első szerelem feledhetetlen élményéről, a kamaszkor bizonytalanságáról és a felnőtt élet újrakezdési lehetőségeiről szól ez a romantikus történet, ami két gyerek identitáskeresési útját mutatja be, azt a válságot és nehézséget, amiben sok kamasz elveszettnek érzi magát.

A könyv legnagyobb kérdése az, hogy lehet egy barátságból egy életre szóló szerelem? Mindez egy olyan korban, amikor fiatal kamaszként még csak akkor kezd kialakulni az ember személyisége, akkor kezd tudatosulni benne a jövőkép és közben folyamatos bizonytalanság és millió kérdés veszi körül a fiatal kamaszt.

Első döntések, első hibák és tévedések, első szerelmek, első csalódások és első szívszorító fájdalmak, mindez a kamaszkor és a felnőttkor küszöbén. Percy és Sam együtt mennek végig ezen a fejlődési úton, miközben a felnőtt lét felé vezető úton számtalanszor elbizonytalanodnak, hibákat követnek el és megannyi pillanatot elmulasztanak.

Ez a lágy, kellemes, üde és bájos nyári olvasmány azt hiszem sok fiatal szívet meg tudja dobogtatni, mert általa akarva-akaratlanul az olvasó önmagára ismer, felidézve egykori első szerelmét, azokat a nyári estéket, mikor még a jövő annyira reménytelinek tűnt és a szerelem mindennél fontosabb volt.

Ebben a könyvben az elmúlt nyári napok egy idillikus helyszín eseményeit elevenítik fel, ami által egy örök feszültség van a múlt és a jelen eseményei között.

Ez a történet egy tipikus példája annak mikor egy évekig tartó barátságból igaz szerelem lesz, de egyikük sem meri felvállalni érzéseit, mert túl nagyon félnek attól, hogy ezzel örökre véget vetnek barátságuknak.

Samnem és Percynek évek kellettek ahhoz, hogy elég bátorságuk legyen ahhoz, hogy felvállalják egymás előtt és önmaguk előtt is valódi érzéseiket és meg tudjanak egymásnak és önmaguknak is bocsátani.

Minden megvan ebben a könyvben, ami egy jó nyári olvasmányhoz szükséges. Van benne tópart, nyaraló, két fiatal szerelmes, nyári hangulat és egy olyan szívet dobogtató történet, ami két idősíkban meséli el azt, hogy mennyi kihívással és nehézséggel jár a kamaszkor és a felnőtté válás.

Izgalmas és kalandos fejezeteken keresztül egy olyan diákszerelemről lehet olvasni, ami nosztalgikus hangulatával azonnal belopja magát az olvasó szívébe.

Ebben a fejlődéstörténetben a gyermekkori sutaságból, bizonytalanságból, esendőségből és tapasztalatlanságból egy érett, sokat tapasztalt és egy életre szóló szerelem lesz.

Érdemes elmerülni ebben az élvezetes, olvasmányos és szórakoztató szerelmi történetben, ami jól felépített, érzelemdús, kerek és mély gondolatokkal átszőtt nyári olvasmány.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Tetszett, hogy minden könyv egyszerre volt kiszámítható, mégis egyedi, megnyugtató, mégis váratlan. Biztonságos, de sosem unalmas.

Minden elmúlt nyár Book Cover Minden elmúlt nyár
Carley Fortune
Magnólia Kiadó
2023
Puhatáblás
320