Maksai Kinga: Most már biztosan hazaér

Egy olyan történet került a kezembe egy hazai kortárs magyar szerzőtől, akinek izgalmas és feszültséggel teli könyve, pozitívan lepett meg.

Maksai Kinga egy olyan történetet alkotott meg könyvében, ami már az első oldalaktól le tudja kötni az olvasó figyelmét.

A thriller kölönleges hangulatát a balsejtelmes és izgalmas történetmesélés adja, ami miatt az olvasás gördülékeny és élvezetes.

A főszereplő karaktere, valamint személyes története annyira magával ragad, hogy a könyv legutolsó oldaláig sem egyértelmű, hogy mindaz ami vele történik, valóság vagy fantázia.

Dóra, a könyv főszereplője, egy fiatal édesanya és feleség, akinek férje egy céges buli után nem jön haza.

Dóra megannyi kérdés és nyomozás után kerül el addig a pontig, ahol már biztosan tudja, hogy férje nem fog hazatérni, ez azonban csak még tobább bonyolítja a regény cselekményét.

Míg a könyv első fele azzal foglalkozik, hogy hol az eltűnt férj, a második rész már arra helyezi a hangsúlyt, hogy ki a tettes az elkövetett gyilkosságban.

Dóra megannyi kérdés, kétely, bizonytalanság és nyomozás után kerül el addig a pontig, hogy végre megnyugvást és választ találjon legégetőbb kérdésére: Ki a tettes?

A nyomozás során lépésről lépésre derülnek ki titkok a férj eltűnésével kapcsolatban, ami olvasóként azért izgalmas, mert mindvégig csak sejteni lehet a tettes kivoltát.

Mint egy jól megalkotott kirakós darabjai, úgy állnak össze a képek ebben a történetben, ahol minden egyes elemnek kulcsfontosságú szerepe van.

A szálak szép lassan érnek össze benne, mindaddig míg a végén ott a csattanó, ami megoldja a rejtélyt ebben a regényben. A várt csattanó szerintem lehetett volna valamivel színesebb vagy árnyaltabb, mert mindvégig nagyon izgalmasan volt felépítve a regény története és ez megérdemelt volna egy valamivel terjedelmesebb befejezést.

A könyv legerősebb eleme viszont az álom és valóság, a realitás és a fantázia keveredése miatt vált igazán érdekessé ez a thriller.

Sok ideig teljesen bizonytalan és kiszámíthatatlan az, hogy milyen események történtek meg valójában és melyek nem ebben a regényben, ezért olvasás közben sok kérdés felmerülhet az olvasóban.

Ezt a thrillert a megannyi megoldás lehetősége, a folyamatos pörgés és a különböző elméletek jellemzik.

Bár a nyomozóknak nem túl sok és fontos szerep jut ebben a könyvben, mégis érdekes és feszültséggel teli az a folyamat, azmiben maga a feleség deríti ki férje gyilkosát és azt, ami valójában történt.

Érdemes elolvasni ezt a könyvet, ami thriller rajongóknak kellemes kikapcsolódást és szórakozást tud nyújtani.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Beugrik, hogy néha akkor történnek jó dolgok, ha az ember nem számít rá. Ha rábízza valami nagyobb erőre a probléma megoldását.

Most már biztosan hazaér Book Cover Most már biztosan hazaér
Maksai Kinga
21. Század Kiadó
2022
Puhatáblás
397