Meik Wiking: A hygge otthon

Meik Wiking könyveit olvasni számomra a legnagyobb kikapcsolódás és szórakozás.

A hygge legnagyobb szakértője ezúttal is egy olyan könyvet alkotott meg, amiben kellően sok és hasznos információ van, ugyanakkor a színes és hangulatos illusztrációk és a konkrét tippek sokat segítenek abban, hogy a hygge otthon bárki számára elérhető legyen.

Ez az a könyv, aminek nem csak külseje szemet gyönyörködtető, nem csak a látványos borítója varázsol el, hanem a tartalma is teljesen magával tud ragadni.

Bár nagyon jó érzés elmerüli a sorok között és érdekesebbnél érdekesebb információkat olvasni arról, hogy mennyi minden szükséges ahhoz, hogy egy otthonból hygge otthon legyen, azért az illusztrációk nagyban hozzájárulnak ehhez a kellemes olvasásélményhez.

Ez a könyv lépésről lépésre mutatja be azokat a tárgyakat és nem csak tárgyakat, hanem életérzéseket is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a hygge, az édes semmittevés hangulata az otthonainkban is fellelhető legyen.

Megértve azt, hogy hogyan lesz egy lakásból otthon, sikerülhet azokat a konkrét tippeket és tanácsokat a gyakorlatba is ültetni, amiket ebben a könyvben olvasunk.

Az otthon amihez hozzátartozik a nyugalom, a béke, a meghittség, a melegség és a kényelem mind olyan “összetevők”, amik szükségesek a hygge otthon megteremtéséhez.

A könyv egy nagyon jó útmutató ahhoz, hogy hogyan lehet ezt a fajta meghitt otthon érzést megteremteni. Számos kutatás és felmérés eredményeiről lehet ebben a kötetben olvasni.

Minden egyes új Meik Wiking kötet rendkívül informatív, de ezeket a könyveket főleg hangulatuk miatt érdemes elolvasni.

Egyfajta kellemes nosztalgikus és semmihez sem hasonlítható nyugodt életérzés járja át az embert olvasás közben.

Sok újat lehet tanulni a dán életmódról és életérzésről, valamint konkrét tippekre is lehet lelni ebben a könyvben. Legyen szó egy kakaós csiga receptről, egy kellemes baráti este eltervezéséről vagy egy lusta és pihentető hétvégéről, mindez a hygge megteremtéséről szól.

Otthontervezés, olvasás, kikapcsolódás, barátokkal töltött idő vagy csak egyszerűen egy hygge pillanat megélése, mindez benne van ebben a könyvben.

A hygge nem feltétlenül kell, hogy csak a dánok életstílusa legyen, bárki elsajátíthatja és megélheti a meghitt és csendes pillanatokat, egyedül vagy társaságban.

Ez az életmódbeli könyv remek útmutató egy csendesebb, nyugodtabb és lassúbb életmódhoz, amiben helye van a pihenésnek, az olvasásnak és a szeretteinkkel töltött időnek.

Egyfajta menedék ez a könyv, amiben jó elmerülni borongós és sötét napokon. Olvasás közben egyből Dániába képzelhetjük magunkat, valamint megismerhetjük a dán kultúrát, a dán embereket és azokat az ínycsiklandó ételeket, amelyek mára már hyggének számítanak.

Egy bögre forró tea vagy melegcsoki, egy pihe-puha takaró és ez a könyv a kézben, a lehető leghyggébb tevékenység, amit el lehet képzelni.

Már csak ezért is érdemes elolvasni ezt a könyvet!

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

… azt hiszem, mindannyian megérdemeljük, hogy olyan hygge otthonunk legyen, ahol még a zűrzavaros időkben is boldogok lehetünk. A saját kis világunkban mi vagyunk az univerzum urai. És talán ha megtaláljuk a boldogságot otthon, akkor képesek leszünk arra is, hogy jobb hellyé tegyük a világot.

A hygge otthon Book Cover A hygge otthon
Meik Wiking
Kossuth Kiadó
2022
Cérnafűzött, Keménytáblás
270