Nicolas Barreau: Piciny csodák kávézója

A romantikus könyvek nem kifejezetten tartoznak a kedvenceim közé, de bevallom ez a laza, humoros és könnyed olvasmány pont jókor jött, mert nagyon jó volt végre elmerülni egy olyan olvasmányban, ami nem igényel túl sok elmélkedést, amiben nincsenek súlyos traumák ás drámák, amit az ember csak azért olvas, hogy pihenjen és szórakozzon. Ez a kis romantikus és vidám történet tökéletesen megfelel ennek a célnak, sőt én most először olvastam ettől a szerzőtől és ez az első olvasmányom tőle egészen jó benyomást tett rám.

Barreau számomra egy nagyon kellemes meglepetést okozott ezzel a könyvvel, ami a csodás borítóján és címén túl, egy nagyon jó kis történetet rejteget. Mivel közvetlen és egyszerű a stílusa, valamint a nyelvezete, ezért nagyon gyorsan és könnyen lehet haladni vele, sőt annyira olvasmányos, hogy szinte egy huzamban ki is lehet olvasni.

A könyv egy fiatal lányról, Nellyről szól, aki szerelem csalódottan Párizsból Velencébe utazik, hogy nagyanyja rég elfeledett könyvének a nyomába eredjen. Velencében töltött ideje alatt több olyan kalandban és nem várt eseményben lesz része, amelyek egyfelől felderítik nagyanyja múltjának a történetét, másfelől Nelly életét is teljesen megváltoztatják.

A könyv cselekménye nem valami bonyolult, viszont annál inkább humoros és szórakoztató. Csodás a hangulata, ami magával ragad és olyan tájakra repít, ahol szó szerint minden érzékszervünk életre kel. Barreau szerintem ebben nagyon jó és mesterien tudja visszaadni azokat az érzelmeket, illatokat, ízeket, hangokat, amelyek könyvének oldalain meglapulnak. Ezt a könyvet olvasva, az ember fantáziája a magaslatokon jár, ugyanis én mint olvasó szó szerint bele tudom élni magam a velencei élet mindennapjaiba. Hallom a víz halk csobogását, érzem a finom cappuccino illatát, látom a színes maszkokat, és így válik az olvasás egy csodálatos utazássá.

Ez a könyv tényleg egy kis csoda, ami a csodás Velencébe repít, miközben a rég elfeledett múltról, a szerelem erejéről, az élet szépségéről és a megélt pillanat fontosságáról mesél.

Ebben a kis romantikus regényben minden varázslatos, egyszerű és mesébe illő. Nagyon szimpatikusak a szereplői, kedves a története és kifejezetten szórakoztató az egész olvasmány úgy ahogy van. Sőt még az is jó ebben a regényben, hogy egyszerre több szálon is futnak az események, a múltbeli történések legalább olyan izgalmasak, mint a jelenbeli események.

Engem a múltbeli szál mindig jobban érdekel és leköt, ez ezúttal sem volt másképp. Nagyon tetszett Claire, Nelly nagyanyjának a története, ami egy olyan világban játszódik, ahol még a férfi és női szerepek egyértelműek voltak és a nemes érzelmek értékeknek számítottak. Nelly, a jelenbeli unoka története, főleg kedvessége és humorossága miatt érdekes, bár ez a történet sokkal kiszámíthatóbb, mint a múltbeli szál. De a kettő együtt remekül kiegészíti egymást.

Bár ez még csak az első Barreau könyvem, tetszenek azok a motívumok vagy elemek, amelyek hangsúlyosan kiemelkednek a regényben: a könyvek, kávézók, könyvesboltok, amelyek együtt egy idillikus képet teremtenek. Persze egyértelmű hogy a romantikus szerelmen van ebben a regényben a legnagyobb hangsúly, és néha jól esik egy ilyen könyv olvasása, annak ellenére, hogy az érzelmek itt túlzottan előtérben vannak. De a romantikus könyvkedvelőknek szerintem ez egy igazi csemege, ugyanis egy percig sem unalmas vagy lapos, végig leköti az olvasó figyelmét és csodás módokon képes kikapcsolni az elmét.

Érdemes elolvasni ezt a családi titkokkal átszőtt szerelmes történetet, ami egyszerre léleksimogató és szívet melengető. Ez a végtelenül romantikus és szórakoztató olvasmány tökéletes választás lehet egy laza és könnyed kikapcsolódáshoz!

Kedvenc idézetem a könyvből:

– A volna már nem segít rajtam. Feltételes módban nincs élet! És minden álmodozás fölösleges. Cselekedni kell, egyszerűen cselekedni!

Piciny csodák kávézója Book Cover Piciny csodák kávézója
Nicolas Barreau
Park Könyvkiadó Kft.
2020
Keménytábla, Védőborító
280