Paige Toon: Csak a szerelem fájhat így

Egy egyszerű, könnyed nyári olvasmány, amiben bár a szerelemé a főszerep, mégis van benne némi tragédia és néhány olyan szívszorító rész, aminek olvasása erős érzelmeket és gondolatokat válthat ki az olvasóból.

Ezek a komolyabb témák egy lágyabb köntösbe vannak burkolva, miközben egy olyan szerelmi történetnek leszünk a tanúi, ami a csalódásból és a szenvedésből születik.

A regény két főszereplője, Wren és Anders, akik mindketten szerelem csalódottak és emiatt nehezen nyitnak a másik felé, mivel bizalmatlanok és félnek az újabb csalódástól. Wren épp egy szakítás után menekül Angliából édesapjának új családjához Amerikába, miután vőlegénye otthagyja őt egy másik nőért. Apja, mostohaanyja és féltestvére társaságától és az új környezettől várja a gyógyulást, de ezen az úton még sok új tapasztalatot kell szerezzen, mielőtt rátalál az igazi boldogságra.

Egy véletlen találkozás során bukkan a fiatal Anders szomszédra, aki szintén múltja elől menekül, valamint egy olyan titok elől, ami még mindig nagy hatással van nem csak jelenére, de úgy tűnik, jövője alakulására is.

A férfi titokzatossága egyszerre vonzó Wren számára és taszító is, ugyanis nehezen igazodik ki rajta és emiatt egy folyamatos akadályba ütközik kibontakozó szerelmük.

Mindketten válaszút elé kerülnek, miközben egy olyan önismereti utat járnak be, aminek felismerései és tanulságai egy szebb és jobb jövőt ígérnek.

A könyv többi mellékszereplőjének is fontos szerepe van abban, hogy a két fiatal egymásra találjon és rámerjen lépni arra az útra, amit a sors nekik szánt.

Bátorságuknak, elszántságuknak és gyógyulásuknak köszönhetően a két megtört szív egymásra talál, miközben lassan csordogáló szerelmi történetük lépésről lépésre bontakozik ki. Így lehetőségünk adódik arra, hogy megismerjük a két fiatal múltját.

A vidéki közeg, a kisvárosi miliő lehetőséget teremt nekik arra, hogy lelassulva, távol a nagyváros zajától, saját tempójukban haladjanak a változás és a gyógyulás útján.

Ez a helyszín nem csak a menedék helyszínévé, hanem egy olyan biztos pontjává válik közös életüknek, ahol feltöltődhetnek, közös erővel nézhetnek szembe az élet kihívásaival és egymást tudják erősíteni.

De mindez csak azután válik elérhetővé számukra, miután önmagukban is megtalálják azt a biztos és szilárd alapokon nyugvó pontot, ahonnan újult erővel és bizalommal tudnak nekivágni a jövőnek.

Nem csak Wren és Anders kapcsolatán van a hangsúly ebben a könyvben, hanem a szeretet különböző formái nyilvánulnak meg ebben a családi történetben.

A szülői, a testvéri és a baráti szeretet mind erős példák arra, hogy az ember egy társasági lény, akinek szüksége van ezekre a kapcsolatokra, hogy minél jobban ki tudjon teljesedni és boldog tudjon lenni.

És ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy ez egy élvezhető és érdekes szerelmi történet legyen, akkor a szerző egy igen súlyos erkölcsi dilemmával is szembesít minket a könyv lapjain, ahol nehéz egyértelmű válaszokat adni arra, hogy mi a jó és mi a rossz.

Ezek az elemek együttesen teszik izgalmassá ezt a romantikus történetet, amiben az élet körforgásáról lehet olvasni, amiben a jó és a rossz, a boldog és a boldogtalan pillanatok folyamatosan váltják egymást, de ha elég bátrak és nyitottak vagyunk a tiszta szeretetre, akkor az átvisz minket az élet nehezebb és megterhelőbb szakaszain. Egyedül rajtunk múlik, hogy megragadjuk-e az élet által kínált második lehetőséget vagy mártírként megragadunk a múlt szenvedéseiben, ahonnan nagyon nehéz kitörni.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Keményebb lettem, mint amilyen régen voltam, de nem azért, mert harcolok, épp ellenkezőleg. Én így dolgozom fel a történteket, így gondoskodom arról, hogy ne szerezzek olyan fájdalmas sebeket, mint régen.

Csak a szerelem fájhat így Book Cover Csak a szerelem fájhat így
Paige Toon
General Press Kiadó
2024
Kartonált
368
Fügedi Tímea