Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Ennyi érzelmet, fájdalmat és nehézséget belepakolni egy ilyen sokoldalú könyvbe, nem egy könnyű feladat. Nagyon sok fontos és aktuális téma jelenik meg ebben a kötetben, olyan témák, amik főleg nőket érintenek, de a könyv szerzője kitér a férfi oldalra is, megmutatva azt a perspektívát is.

A meddőség, az endometriózis, a házasság, a hűtlenség, a család, mind olyan témák, amik nagyon fontos szerepet kapnak ebben a romantikus és érzelemdús könyvben.

Olvasmányos és gördülékeny stílusa és hangulata miatt nagyon gyorsan lehet haladni vele, ugyanis szimpatikus szereplői és rendkívül érdekes történetei azonnal beszippantanak.

Egy átlagosnak ás hétköznapinak tűnő házaspár párkapcsolatába tekinthetünk bele ebben a könyvben, ahol a múltbeli és a jelenbeli események váltakozásával megismerjük a két főszereplő megismerkedésének körülményeit és házasságának alakulását.

Quinn, a nő és feleség, meséli el egyes szám első személyben azt a sok emléket, élményt és sorsfordító történetet, amit megannyi együtt töltött év alatt átélt a férjével, Grahammel.

Tökéletesnek tűnő párkapcsolatuk majdnem darabokra hullik Quinn meddősége miatt, ami számos titokhoz és tévedéshez vezeti el őket.

A gyermek utáni sikertelen és fájdalmas küzdelem bonyolult és fájdalmas folyamatát kísérjük végig ebben a szívszaggató és letehetetlen könyvben.

A legizgalmasabb ebben a könyvben az, ahogyan a múlt végigkíséri a jelent, és ahogyan a történésekkel együtt a szereplők is fejlődnek. Lelki vívódásaik és harcaik felérnek egy érzelmi hullámvasúttal. Ennek ellenére egy mesébe illő szerelmi történetet kapunk, amiben az érzelelmek széles spektrumát kísérhetjük végig, valamint egy újrakezdés folyamatának lehetünk szemtanúi.

A fent és a lent folyamatosan váltakozik ebben a könyvben, ami nagyon harmonikusan idomul a szereplők lelki világához.

Egy házasság anatómiája ez a könyv, ezen belül pedig a gyermektelenség és a meddőség témája is alaposan górcső alá van véve.

Bár túlnyomó részében egy fokozottan érzelemdús és romantikus képet kapunk egy párkapcsolat működéséről, azért vannak benne életszerű és életszagú dolgok, amelyek elgondolkodtatnak olvasás közben.

Bármennyire is fájdalmas és nehéz témákról van szó a regényben, mégis van egy életigenlő és pozitív üzenete az egész történetnek. A kőkemény valóság ellenére ott a felismerés, hogy az élet összes kihívása és akadálya ellenére, a tökéletlenségben is meg lehet találni a tökéleteset.

Az írónő nagyon jól zsonglőrködik a múlt eszméletlenül boldog és örömteli pillanataival és a jelen valóságának kegyetlen és fájdalmas tényeivel. Ezeket nem ellentétbe állítja egymással, hanem egy folyamatnak a részeiként mutatja be.

Egy szívszorító és fájdalmas regény a házasság és a párkapcsolat működéséről, valamint arról a női sorsról, amiben a gyermek utáni vágy csak egy álom marad.

Küzdelem, elfogadás, beteljesülés, elengedés és újrakezdés, mindez egy olyan történetben, ami szerintem sok ideig erős nyomokat tud hagyni az olvasóban.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Furcsa, hogy mennyire tud hiányozni valaki, aki még mindig itt van.

All Your Perfects – Minden tökéletesed Book Cover All Your Perfects – Minden tökéletesed
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2022
Puhatáblás, Ragasztókötött
299