Tisza Kata: Hipnózis 6-kor

Egy ilyen átfogó, részletes, értéket átadó és értéket teremtő könyv elolvasása mélyen meg tudja azt az olvasót érinteni, aki értő és érző fülekkel és szívvel olvassa el.

Szerintem minden embernek Tisza Kata könyveket kellene olvasnia és akkor sokkal kevesebb szorongó, eltévedt, traumatizált ember élne közöttünk, mert bár könyvei nem ígérnek teljes gyógyulást és semmiképpen nem helyettesítik a terápiát, mégis remek kiindulópontot nyújtanak mindazoknak, akik elakadásaikon, traumáikon és veszteségeiken dolgozni szeretnének.

Számomra ez egy igencsak magas színvonalú, tartalmas, igényes, megrendítő, ugyanakkor megható és szívet facsaró olvasmány volt, amiben új nézőpontokat, megküzdési lehetőségeket és elméleteket lehet olvasni arról, hogy bizonyos traumákból és nehéz helyzetekből hogyan lehet kijutni.

Kemény munka és embert próbáló vállalkozás egy ilyen könyv elolvasása, ami csak a kezdetet jelenti mindazoknak, akik a mélyebb önismeret és gyógyulás útjára térnek. A kötődési sémák, az örökölt családi minták, a rosszul működő párkapcsolatok, a hatalmi játszmák, a gyerekkori sérülések mind olyan témák ebben az ismeretterjesztő könyvben, amelyek tudatos odafigyeléssel és elszánt belső munkával megfordíthatóak.

Számos beszámoló és elbeszélés során jutunk el ebben a könyvben ahhoz a ponthoz, ahol talán nem csak önmagunkra, de szűkebb és tágabb ismerőseinkre is ráismerünk, azokra a hibás vagy káros mintákra, amelyek túl gyakran megakadályoznak a boldog és kiegyensúlyozott élet megvalósításában.

Egyedülállóként, párkapcsolatban élőként, szülőként, munkatársként, férfiként vagy nőként lehetőségünk van arra, hogy felismerjük azokat a mintákat vagy rosszul beidegződött tévhiteket, amelyek elakadásokat okoznak életünk különböző területein.

Ez a könyv ilyen eseteket és történeteket vázol fel, hol kisebb, hol nagyobb gyógyulási sikerrel a végén. A terápia, a gyógyulás útja nem csak a pszichológus rendelőjében valósul meg, sőt, az csak a kezdet, ahogyan ez a könyv is tökéletesen rávilágít arra, hogy sokszor egy profán élethelyzet, beszélgetés vagy tér is szolgálhat terápiás hatással.

Ezek a rövid, lényegre törő és frappánsan megfogalmazott kis élettörténetek humorosan, enyhén ironikusan és szarkasztikusan, nagy életigazságokat és felismeréseket hordoznak magukban.

Ez a könyv lehetőséget ad a továbbgondolásra, a változásra és az új perspektíva megismerésével a fejlődésre.

Ez nem egy olyan pszichológiai könyv, ami száraz tényeket, adatokat és statisztikákat közvetít, hanem egy olyan lélektani novelláskötet, ami tömény tudást ad át, mégis olvasmányos és befogadható stílusban.

Számomra ez abszolút szépirodalmi mű, ugyanis túl a pszichológián, a szavak ereje megérint, elindít az olvasóban egy olyan érzelmi folyamatot, ami sok ideig vele marad.

A könyvben leírt helyzetek, folyamatok és következtetések, hol mosolyt csalnak az olvasó arcára, hol könnyekre fakasztanak, hol pedig teljesen ledöbbentenek.

Egy kőkemény önismereti és szembesítési lélekutazásra vállalkozik mindenki, aki elolvassa ezt a könyvet, de nagyon megéri vállalni ezt a kockázatot, mert a könyv nagyon sok útravalót tud adni.

Ezt a könyvet nem csak olvasni, hanem átélni, érezni, érteni és magunkévá kell tenni. Csak így van értelme, csak így fogja beteljesíteni igazi célját ez a könyv.

Számomra akkor igazi az olvasásélmény, akkor tud katartikus élményt nyújtani egy könyv, ha egyszerre tud megnevettetni, megríkatni, megdöbbenteni, felrázni és kimozdítani a komfortzónámból.

Ez a könyv mindezt, és még ennél is többet tud! Mindenkinek ajánlom ezt a sokrétű, elgondolkodtató és sokszínű olvasmányt, ami egy szakmai remekmű és egy irodalmi kincs!

Egy rendkívül érett, sokat megélt és megtapasztalt, mélyen megható, intelligens és magas színvonalú olvasmánnyal gazdagszik az olvasó ezzel a kötettel.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Mert minden veszteség, csalódás, árulás, elhagyás, elhagyatottság, megcsalás és megcsalatás gyász és gyász. Vagyis halál

De ha életben maradtál: a gyógyulás ereje.

Hipnózis 6-kor Book Cover Hipnózis 6-kor
Tisza Kata
Scolar Kiadó Kft.
2023
Keménytábla, Védőborító
284