Soltész Ian: Szuperszemélyiség

Egy önsegítő, motivációs, önismereti életmódbeli könyv ez, amiben nagyon sok tömör, lényegre törő és frappánsan megfogalmazott életbölcsesség kap helyet.

A könyv szerzője könyvében egy nagyon letisztult, jól felépített és könnyen átlátható elméleti részt nyújt ahhoz, hogy hogyan válhat valakiből szuperszemélyiség. A könyv legelső oldalaitól kezdve lehet érezni az igényes és magas színvonalú munkát, amit egy sok éve tartó személyes önismeret és önfejlesztés, valamint szakmai háttér támaszt alá.

Kifejezetten nehéz olvasmánynak tartom, azért mert nagyon tömény az a sok információ és tudás, amit a könyv szerzője nagyon kedves és gördülékeny, ugyanakkor határozott és direkt módokon tálal olvasói elé.

Azt hiszem nem véletlen a fekete-fehér könyvborító, a jó és a rossz ellentéte, ugyanis az egész könyvre ez a fajta éles kontraszt és határozottság jellemző. A szuperszemélyiség nem egy kényelmes és komfortos középút, hanem a lehető legmagasabb színvonalú önismeret és önreflexió.

Épp ezért a könyvben minden vagy fehér vagy fekete, nincs aranyközépút, hanem csakis egy olyan életszemlélet, egy olyan életfelfogás, amiben az egyén a lehető legjobbat és legtöbbet hozza ki magából.

A könyv szerzője közvetlen, baráti nyelven szólítja meg olvasóit, végigvezetve őket egy olyan önismereti úton, ami bizony sok munkát követel meg. Egy ennyire szókimondó, közvetlen és szinte már nyersnek tűnő könyvben nincs helye a mellébeszélésnek, a kertelésnek és a buksisimogatásnak. Ezt váltja fel a kőkemény élettapasztalat, a bevált módszerek és a sok tévhitet leromboló elmélet és gyakorlat.

Olyan ez a könyv mint egy megtisztulás. Eleinte minden olyan zavarosnak és kaotikusnak tűnik, szinte már nyomasztó az a sok információáradat és felismerés, ami a könyv lapjain csak úgy áramlik.

De egy ilyen szemléletformáló és életreformáló könyv talán akarattal provokál és szembesít ennyire direkten, hogy kimozdítson abból a komfortzónából, ami talán kényelmes, de nincs benne fejlődés.

Legyen szó magánéletről, párkapcsolatról, krízishelyzetről, egyéni fejlődésről, önismeretről vagy üzleti tervekről, ez a könyv mindegyik ponton tud és akar is segíteni.

A könyv stílusa és hangulata olyan mintha egy baráti beszélgetés közben az ember saját kérdéseit, elakadásait és bizonytalanságait tárná fel, miközben keresi a kiutat, a válaszokat és a megoldásokat.

Sok önismereti és önfejlesztő könyv vagy gyakorlat ott bukik el, hogy az ember a megoldásokat kívül keresi és mikor ezeket nem találja akkor jönnek a pótcselekvések, mint a mások és körülmények hibáztatása, a sértődöttség, az ego csorbulása és az áldozat vagy mártír szerepbe való menekülés.

Ez a könyv ezzel ellentétben teljes felelősségvállalásra szólít fel, megtanítva azt, hogy hogyan merjen az ember kiállni önmagáért, saját boldogságát megteremtve egy olyan lelki egyensúlyban élni, ami nem a külső tényezőktől függ.

Rengeteg információ, tudásanyag, magyarázat és gyakorlatias eszköz kap helyet ebben a könyvben, ami nagy segítség lehet mindazok számára akik saját kezükbe szeretnék venni életük kormányrúdját.

A szuperszemélyiség az, ami már mindenkiben benne van, csak a kellő eszközök és tudásanyag szükséges ahhoz, hogy mindez felszínre kerüljön.

Ebben nyújt segítséget ez a könyv, ami újraprogramoz sok mindent az ember gondolataiban és érzéseiben, persze csakis akkor, ha valaki mer szembenézni ezekkel a régi programokkal és tévhitekkel.

Nem egy könnyű olvasmány, bizony megterhelő szembenézni és felismerni ezeket az elavult és rég nem működő mechanizmusokat, de egy ilyen könyv segítségével könnyebb úgy haladni végig az önismereti úton, hogy közben valaki olyan kapaszkodókat és mankókat nyújt, amelyek kellő kitartással, elszántsággal és befektetett munkával, igazi varázspálcává tudnak válni.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem tudod senkiről sem lerángatni a maga bilincseit, ha közben ő ragaszkodik hozzá.

Szuperszemélyiség Book Cover Szuperszemélyiség
Soltész Ian
Good Life Books
2024
Cérnafűzött, Keménytáblás
267