Anne Kennedy: Aromaterápia kezdőknek

Ismerős terepet jelentett számomra ez a könyv, ugyanis az illóolajok világa, valamint az aromaterápia közel állnak hozzám. A természetes gyógymódok, valamint a holisztikus világnézet egyre nagyobb terepet hódítanak napjainkban, mivel egyre többen nyitnak az alternatív gyógymódok felé.

Ez a könyv remek kiindulópontot jelenthet mindazoknak, akik még csak most ismerkednek az illóolajokkal vagy esetleg mélyíteni szeretnék eddigi tudásaikat.

Ez a kézikönyv nagyon részletesen és pontosan, lépésről lépésre vezeti be az olvasót az illóolajok világába, megmagyarázva az aromaterápia alapjait, valamint azt, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni az illóolajokból.

Ez az útmutató nagyon logikusan és átláthatóan épül fel, minden nagyobb fejezet segít elmerülni egy-egy illóolaj fontosabb tulajdonságaiban, vagy egy-egy testi-lelki betegség enyhítésében vagy kezelésében.

Az aromaterápia az illóolajok helyes és biztonságos felhasználásával foglalkozik, azzal a céllal, hogy az illóolajok helyi használatával vagy aromatikus belégzésével javítsuk szellemi állapotunkat, valamint enyhítsünk különböző testi fájdalmakon vagy kellemetlenségeken.

Nagyon hasznos ez a könyv, mert egyszerűen és közérthetően beszél arról, hogy mennyire sokat tudnak a természetben található gyógynövények segíteni.

A könyvben leírt 15 illóolaj, valamint 150 különböző gyógyír, kitér számos testi-lelki problémára vagy betegségre.

Az az igazán jó ebben a könyvben, hogy olyan mint egy kis aromaterápiás lexikon, amit bármikor fellapozhatunk ha közérzetünket szeretnénk javítani, vagy a háztartásunkban lévő vegyi tisztítószereket természetes megoldásokra szeretnénk lecserélni.

A könyv fontos üzenete a harmonikus egyensúly, ami testi és lelki szükségleteinket lefedi. Ez a könyv remek kiegészítő és útitárs mindazoknak, akik igénylik és keresik a természetes megoldásokat test-lelki egészségük, személyes higiéniájuk terén, valamint az otthoni háztartásban.

A könyvben felsorolt legfontosabb illóolajok bármely háztartás alapkészletét tudják képezni, amelyek amennyire hatékonyak és hasznosak, pont annyira veszélyesek is tudnak lenni, ha nem megfelelően használjuk őket. Épp ezért ez a könyv nem csak az illóolajok pozitív hatásaira tér ki, hanem felsorolja azokat a veszélyeket is amelyek felléphetnek, ha nem tartjuk be a megfelelő óvintézkedéseket.

A könyvben említett 15 illóolajból, kilencet különösképpen kiemel a könyv szerzője, amelyek a: borsmenta, indiai citromfű, muskátli, citrom, eukaliptusz, teafa, rozmaring, levendula és szegfűszeg.

Ez a 9 illóolaj egyfajta alapkészletet jelent, amiket további 6 illóolajjal lehet kiegészíteni: a tömjénnel, a római kamillával, a pacsulival, a grapefruittal, a kakukkfűvel és a muskotályzsályával.

Ezeket az illóolajokat külön-külön is lehet használni, ugyanakkor remek keverékeket lehet belőlük készíteni.

Ez a nagyon praktikus, gyakorlatias és kézzel fogható könyv sok mindenre kitér az illóolajokkal kapcsolatban: hol érdemes őket beszerezni, milyen illóolajokat érdemes kerülni, hogyan kísérletezzünk velük és hogyan használjuk őket.

Nagyon érdekes, átfogó és izgalmas ez a könyv, amit szerintem minden háztartásban érdemes lenne fellapozni, mert nagyon sokat tud segíteni az élet különböző területein.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az aromaterápia az illóolajok használatának módszere életminőségünk javítása céljából.

Aromaterápia kezdőknek Book Cover Aromaterápia kezdőknek
Anne Kennedy
Alexandra Könyvesház Kft.
2020
Kartonált
279