Meik Wiking: Hygge

Nagyon közel állnak hozzám az ilyen életmódbeli könyvek, amelyeknek egyszerű, ugyanakkor lényegre törő üzenetei fontos mondanivalókat hordoznak magukban.

Egy ilyen jellegű könyvet olvasni, nem csak kellemes szórakozást és kikapcsolódást jelent, hanem egy olyan fajta tevékenységet, amiből számos hasznos és hiteles információt lehet kiolvasni.

A könyv szerzője, boldogságkutatóként olyan kutatások eredményeit tárja fel olvasói előtt, ami által érthetővé válik, miért nyeri el Dánia sorozatban a legboldogabb országok első helyét.

Ez a csodálatos könyv, tele illusztrációkkal, megfontolandó üzenetkkel és praktikus életmódbeli tanácsokkal egy olyan kötetté válhat, amit a mindennapok során bármikor elő tudunk venni.

Nagyon letisztult, egyszerű és jól felépített ez a könyv, ami a hygge életmódról, a boldog semmittevés filozófiájáról szól.

Van a könyvnek egy nagyon erős informatív jellege, amit tudomyános információk, felmérések eredményei és kutatások támasztanak alá.

Ugyannakor nagyon olvasmányos és szórakoztató, mivel humoros és enyhén önironikus hangneme segít az ellazulásban és a kikapcsolódásban.

A könyv több fejezeten és oldalon keresztül arra keresi a választ, hogy miért a dánok a legboldogabb emberek és mi az ő boldogságuknak a titka.

A hygge, amit a könyv szerzője a boldogság dán titkának nevez, a meghittség művészete, a lélek otthonossága és a megnyugtató környezet élvezete.

Ennek a különleges folyamatnak a megértése akkor válik igazán érthetővé, ha valaki a könyvben olvasottakat a gyakorlatban is kipróbálja.

A könyvben lépésről lépésre lehet végigjárni a dán boldogság titkának különböző szakaszait. Legyen szó egy könyvről, teáról, kirándulásról, piknikezésről, baráti összejöveteről vagy bármi másról, ami testi-lelki értelemben örömmel tölt el minket, mindez hygge.

Ez a gazdagon illusztrált könyv ok-okozati magyarázatokon és konkrét példákon keresztül gyakorlati tanácsokkal, konkrét receptekkel és ötletes kivitelezésekkel segít a hygge hangulat megteremtésében.

Különböző kellékek, kiegészítők, élethangulatok és társas kapcsolatok által lehet megteremteni azt a meghitt és bensőséges hangulatot, amiről ez a könyv beszél.

A magas életszínvonal, a stresszmentes hétköznapok, a dán életmód mind olyan dolgok, ami miatt a dánok a legboldogabbaknak számítanak.

De mindez tanulható és gyakorolható mindazzal amit ők hyggenek neveznek. Ez a könyv ennek a fogalomnak a megértésében segít. A könyv szerzője nem írja túl ezt a tipikus dán életmódot, nem túlozza el a példákat, hanem kézzel fogható, könnyen kivitelezhető tanácsokat ad.

Ez a minimalista és könnyed könyv nagyon élvezetes módokon írja körül, mit is jelent boldognak lenni. Az élet apró örömeire, a kézzel fogható tevékenységekre és szórakoztató hobbikra világít rá, ami segíthet stresszmentesebbé tenni a hétköznapokat.

Ez a könyv egy remek példája annak, hogyan lehet a mindennapi boldogságot könnyedén és lazán környezetünkben és emberi kapcsolatainkban meglelni és megélni.

Könyvek, fények, tea és gyertya részei a hyggenek, de a társas kapcsolatok és a maradandó élmények teszik igazán boldoggá a megélt pillanatot.

Ez egy nagyon komplex és sokszínű könyv, ami életmódbeli tanácsokon keresztül a dán kultúráról, receptekről, hagyományokról és tájakról mesél.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egy jó könyv társaságában kikapcsolódni: ez a hygge gondolatának egyik sarokköve.

Hygge Book Cover Hygge
Meik Wiking
Kossuth Kiadó
2017
Keménytábla
288