Cara Hunter: Féktelen harag

Tagadhatatlanul nagy rajongója vagyok Cara Hunter Adam-Fawley sorozatának, és minden alkalommal már alig várom a következő könyvet ebből a sorozatból.

Engem minden újabb könyv meg tud lepni, ugyanis nagyon érdekes nem csak a bűncselekmény felépítése ezekben a könyvekben, hanem a nyomozó, Adam Fawley élete is, ami ugyanolyan fontos szerepet kap ezekben a könyvekben.

Nem tudom mennyire lehet még ennél a sorozatnál fokozni a feszültséget vagy a meglepetés faktort, de én sosem csalódóm Cara Hunter könyveiben, és a mostani is egy nagyon kellemes olvasási élményt nyújtott nekem.

A sorozat minden egyes újabb könyve feszültséggel teli, sok benne a nem várt csavar és fordulat, valamint a vége mindig tartogat egy olyan csattanót, ami csak még kíváncsibbá teszi az embert, hogy hogyan is fog folytatódni ez a sorozat.

Minden könyv központi alakja Adam Fawley, aki minden alkalommal egy újabb nyomozást bonyolít le csapatával. Ebben a könyvben két olyan lányról van szó, akiket megtámadnak, elrabolnak és bántalmaznak. De közülük csak az egyiknek sikerül életben maradnia, a másik lány története már sokkal több veszélyt és bonyodalmat tartogat.

Cara Hunter regényeinek több olyan eleme is van, ami minden alkalommal visszatér könyveiben.

Az egyik ilyen elem a rövid fejezetek, amelyek pont annyira izgalmasak és rejtélyesek, hogy kellően lekössék az olvasó figyelmét.

A másik ilyen fontos elem az, hogy a regény főszereplője egyes szám első személyben szólal meg a könyvben, elmesélve nem csak a nyomozás folyamatát, hanem saját életét is, ami felérne egy külön regénnyel. Olyan ez mintha az ember egyszerre két regényt olvasna, a bűncselekmény körüli események legalább olyan érdekesek mint Fawley detektívfelügyelő és felesége élete.

A harmadik fontos elem a különböző stílusban megírt beszámolók a bűncselekmény eseményeiről. Ott van a média, az újság, a szemtanúk beszámolása, telefon üzenetek, közösségi média üzenetei és a kihallgatások tanúvallomásai.

Cara Hunter profin bonyolítja a szálakat regényében, egy percig sem lehet kiszámítani a végét, és minden alkalommal meg tud lepni a bűncselekmény megoldásával.

Ugyanakkor az is nagyon fontos ebben a regényben, hogy a könyv szerzője kitér a nyomozó csapat személyes életére is, igazi karaktereket ábrázol, akik szó szerint megelevenednek a könyv lapjain, érdekessé téve az ő életük történetét is.

Számomra ez most is egy bravúr munka, egyszerűen lenyűgöző az a fantázia és írói tehetség, ami ebben a könyvben megjelenik. Cara Hunter mindig úgy ábrázolja karaktereit könyveiben, hogy azok igazi hús-vér emberek, akik esendőségük folytán gyakran olyan hibákat követnek el, amelyek irigységet, gyűlöletet, önzőséget és a legrosszabb esetben emberi életet követelnek meg.

Mint mindig, ez is egy nagyon erős és nagyon jó krimi, ami az első oldaltól az utolsó oldalig tartogat meglepetéseket, az utolsó mondatokról nem is beszélve, ugyanis azok már előre sejtetik a folytatás hátborzongató részét.

Ez a szövevényes, roppant izgalmas és kiválóan megírt krimi egy igazi olvasási élményt tud nyújtani, egyből felkelti az olvasó figyelmét és azt az utolsó oldalakig képes fenttartani.

Bár ez egy sorozat része, ennek ellenére a sorozat minden egyes könyve önmagában is olvasható és érthető. De érdemes sorrendben elolvasni ezeket a könyveket, ugyanis akkor áll össze úgy igazán a kép Adam Fawley családjával és nyomozó csapatával kapcsolatban.

Számomra minden könyv ugyanolyan jó, minden bűncselekmény ugyanolyan izgalmas, a regény karakterei pedig egyre szimpatikusabbak és egyre szerethetőbbek.

Elfogult vagyok ezzel a sorozattal kapcsolatban, minden egyes újabb könyvnél úgy érzem ennél jobb már nem is lehet, de szerencsére Cara Hunter mindig tud valami újat becsempészni könyveibe és emiatt olyan sikeres és közkedvelt ez a sorozat. Érdemes elolvasni!

Kedvenc idézetem a könyvből:

…. a bizonyíték hiánya még nem a hiány bizonyítéka…

Féktelen harag Book Cover Féktelen harag
Cara Hunter
21. Század Kiadó
2020
Kartonált
479