Pauline Mai: Az élet napsárga

Pauline Mai előbbi könyve kellemes és szórakoztató kikapcsolódást okozott nekem, ezért előszeretettel vettem kezembe legújabb magyarul megjelent kötetét. Nem tudok szó nélkül elmenni a csodálatos, látványos és színes könyvborító mellett, ami mindkét kötetre jellemző. A könyvcímben megjelenő szín minden kötetnél már előre sejteti, hogy egy vidám, bohókás és könnyed történetre számíthat az olvasó.

Ez a romantikus történet Olaszországban játszódik, a csodálatos Firenzében. A kötet főszereplője a harmincas évei elején járó Carli, aki otthagyja építészmérnöki tanulmányait, mert munkájában és magánéletében elveszettnek érzi magát. Nagyszülei halála olyan letargikus állapotba taszítja őt, amiből nehezen tud kijönni. Élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy megörökölte egy idős férfi Firenzében lévő műhelyét. Carli elutazik ebbe az olasz városba, a napsütötte Toszkánába, ahol számos új élményben és kalandban lesz része, valamint rátalál egy új szerelem.

Carli története által Olaszország csodálatos utcáin sétálhatunk, betekintést kaphatunk az olasz életmódba és a finom olasz konyhába, valamint egy új szerelem kibontakozásának is szemtanúi lehetünk.

Ez az egyszerű és bájos könyv, amolyan léleksimogató olvasmány, amiben főleg a szerelemé és a boldogságé a főszerep. Főleg a jelenben játszódnak az események, de egy titokzatos levél elvezet minket a múltba, ahol egy évekkel ezelőtti szerelmi történetet ismerhetünk meg.

Egy fiatal nő identitáskeresési útját kísérhetjük végig ebben a könyvben, aki tanulmányai, szülei elvárásai és saját álmai között vergődik. Útkeresése során több olyan emberrel is találkozik, akik segítik őt abban, hogy rátaláljon saját útjára és merjen ezen az úton önazonosan és szabadon élni.

Mindkét szerelmi történet, a múltbeli és a jelenbeli is, arról szól, hogy merjünk bátran és nyitottan élni, különben az életünk elszalasztott lehetőségekről fog szólni.

Egy meseszerű történet, amolyan habos-babos történet, amiben a jószerencse egy fiatal lány mellé áll, aki él is ezzel a lehetőséggel és ezáltal a legjobbat hozza ki magából és az életéből.

Nem a nagyon mély értelmű tanulságok miatt kedvelhető ez a könyv, hanem könnyedsége és bájossága miatt.

Carli története azoknak szól, akik mások elvárásainak megfelelve élik az életüket, de közben arra vágynak, hogy saját álmaikat és terveiket valósítsák meg.

Toszkána remek hátteret ad Carlinak, hogy végre merjen szembeszállni szüleivel és nyíltan kommunikálni, felvállalva azt, hogy ki is ő valójában és mire vágyik az életben.

A mellette lévő férfi főszereplő adja meg neki az ehhez szükséges löketet, azt a bátorságot és elszántságot, ami mindeddig hiányzott belőle.

Egy utazás, egy család, egy múltbeli szerelem, egy új kezdet, valamint a reménység napsárga sugara, ami új lendületet és vidámságot ad. Erről szól ez a könyv.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Őrület, hogy az utak néha milyen kanyargósak tudnak lenni, hány kitérőt kell tenni ahhoz, hogy végül megtaláljuk a helyes utat.

Az élet napsárga Book Cover Az élet napsárga
Pauline Mai
Athenaeum Kiadó
2023
Kartonált
463
Péntek Eszter