Cara Hunter: Gyilkosság a családban

Cara Hunter szerintem a legjobb krimi írónő és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Adam Fawley-sorozat, ami több köteten keresztül egy izgalmas történetet mutat be.

Ezúttal az írónő egy egyedi és egyedülálló kötetet írt meg, ami szerkezetében teljesen formabontó, története azonban rendkívül izgalmas és érdekes.

A könyv formátuma és felépítése eleinte zavarónak és kaotikusnak tűnhet, mert ez nem egy szokványos regény, elbeszélő és párbeszéd részekkel, hanem egy olyan írás, ami nagyon modern, intelligens és korszerű. Pont emiatt a könyv elején kicsit nehéz beazonosítani a sok szereplőt, valamint követni az események alakulását, de egy idő után hozzá lehet szokni, sőt én egyenesen meg is kedveltem ezt a fajta írást, amiben újságcikkek, internetes bejegyzések, hangüzenetek, telefonos üzenetek, archívumok és beszámolók kapnak helyet.

Egy idő után átkattan valami az olvasóban, elkezd ráhangolódni erre a formátumra és onnantól kezdve lesz igazán élvezetes ezt a krimi.

A csavaros és feszültséggel teli történet egy olyan gyilkossági esettel kezdődik, ami húsz évvel ezelőtt történt, de azóta sem oldódott meg. Egy család férfi szereplőjét, a pótapát meggyilkolták, gyilkosa azonban sosem került elő.

Ezt az ügyet hat szakértő újra előveszi és minden korábbi, valamint új bizonyítékot előás azért, hogy megfejtse a rejtélyt és a titkot, ami ezt a bűncselekményt körülöleli.

A nyomozás és a rejtély élő adásban, egy valóságshow keretén belül történik, ami esélyt ad a szakértőknek új bizonyítékok és információk feltárására, valamint a három hátramaradt gyermeknek, akik a gyilkosság óta már felnőttek, saját emlékeik elmesélésére.

Ebben a csavaros és titokzatos nyomozásban mindenki gyanúsnak tűnik, valahogy mindannyiuknak közük van valamilyen banális szinten ehhez a bűncselekményhez, a tettes azonban a könyv végéig teljesen ismeretlen marad.

Emiatt egy idő után annyira összekuszálódnak a szálak ebben a krimiben, hogy nehéz eldönteni mi az igazság és ki is valójában a tettes.

Én még nem olvastam hasonló felépítésű krimit, emiatt egyedinek és ötletesnek tartom. Ez egy nagyon jól összerakott krimi, amiben szimpatikusak a szereplők, nagyon jó a jellemábrázolásuk, valamint maga a történet, csak úgy visz magával, mert az írónő folyamatosan adagol egy-egy olyan információt, ami által még izgalmasabbá válik a történet.

Akárcsak egy labirintus, olyan ez a krimi, ami több oldalon keresztül körbe-körbe forog és néha az az érzése az olvasónak, hogy mindez sehova sem vezet, de a végén ott egy hatalmas csattanó, ami minden eddigi kérdésre és kételyre választ ad.

Ez a könyv egy szuper olvasásélményt adott nekem, mivel kreatív, innovatív, eredeti és lebilincselő. A történetmesélése olyan mintha egyszerre nézne az ember egy dokumentumfilmet és egy valóságshowt, amiben minden egyes mozzanatnak és szereplőnek fontos szerepe van.

Bármennyire is furcsának vagy szokatlannak tűnik elsőre ez a fajta szerkesztés és írás, szerintem érdemes adni neki egy esélyt, mert a könyv egy fordulatokban és csavarokban gazdag olvasmánnyal fogja megajándékozni az olvasót.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Higgyék el nekem, sohasem szabad alábecsülni a pénz romboló hatását. Még a legharmonikusabb, szeretetteljes családi kapcsolatokat is képes szétrobbantani.

Gyilkosság a családban Book Cover Gyilkosság a családban
Cara Hunter
21. Század Kiadó
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
544
Gömöri Péter