Carsten Henn: A történetsütödés

Ez a kellemes, aranyos és bájos kis történet egy komfortolvasmány, ami tele van pozitív érzelmekkel és olyan kis életszösszenetekkel, amelyek mosolyt csalnak az olvasó arcára.

Ez a szívet melengető történet az újrakezdésről szól, arról az új útról, amire egy fiatal nő rálép, miután balett karrierje egy baleset miatt veszélybe kerül és innentől kezdve válságba kerül élete.

Ez az érzékeny történet magáról az élet kiszámíthatatlanságáról szól, azokról a dolgokról, amelyek igazán fontosak és értékesek az életben, valamint önmagunk megismeréséről és elfogadásáról.

A kenyérsütés művészete központi témát tölt be ebben a kisregényben, amit Sofie, egy fiatal volt balerina próbál elsajátítani. Nagy szerencséje van, ugyanis Giacomo mellett, egy igazi olasz pék mellett mindent megtanul, amit fontos tudni a kenyerek és péksütemények világáról.

Egy kisiklott élet, egy tánckarrier vége, egy válságban lévő házasság még nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindennek vége és értelme sincs új utak után nézni.

Sofie elég bátor és elszánt ahhoz, hogy a bezárult ajtók után új ajtókat nyisson meg, nem számolva azzal, hogy még mennyi meglepetést és új csodákat tartogat számára az élet.

Sofie a kis falusi sütödében nem csak kenyeret tanul meg sütni, hanem magát az élet receptjét is megtanulja, mindezt bölcs mesterének köszönhetően.

Ebben a kisregényben egy csodálatos utazásban lehet része az olvasónak, aki lépésről lépésre ismeri meg a pékek szakmáját, a péksütemények varázslatos világát és maga a sütés csodáját.

Ez a könyv menedéket és biztonságot nyújt, megmutatva azt, hogy mindig van kiút, bármikor újra lehet kezdeni, csak bátorság kell ahhoz, hogy az élet összetevői között rátaláljunk saját boldogságunkra, ami gyakran apró dolgokban mutatkozik meg.

Rövid terjedelme ellenére ez egy igen tartalmas kis könyvecske, ami nem a mozgalmas és dinamikus cselekménye miatt annyira érdekes, hanem az érzelmek és érzések miatt, amiket közvetít. A sorok között kedves és aranyos életbölcsességek bújnak meg, egy-egy olyan mondanivalóval, ami gyakran megérinti az olvasót.

Ez a csodálatos kis borítójú könyv pont annyit ad, amennyit ígér. Van benne egy szerelmi szál, egy múltbeli tragikus szál, valamint egy olyan jelenbeli történet, ami akkor lehet igazán érdekes, ha az olvasó rá tud hangolódni erre a lassú és könnyed olvasmányra.

Érdekessége ennek a könyvnek, hogy több izgalmas női karaktert is megismerünk benne, olyan nőket, akiknek élete inspiráló és motiváló lehet.

Ez egy olyan olvasmány, ami néhány óráig kikapcsol és szórakoztat, néhány mondata el is gondolkodtat, közben pedig jól eső érzésekkel tölt el.

Ez a humoros és bájos kis könyv lassan épül fel és lassan bontakozik ki, ezért érdemes ráhangolódni és átadni magunkat egy kellemes élménynek.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Jó is az, néha úgy elgondolkodni az életünkön, mintha könyv lenne. Kérdezni magunktól, hogyan íródjon tovább. Meggyőződni, hogy valóban mi vagyunk-e a személy, aki forgatja a tollat.

A történetsütödés Book Cover A történetsütödés
Carsten Henn
Animus Kiadó
2023
Keménytábla, Védőborító
212