Claire Douglas: Utoljára látták

A szerző korábbi könyveit is olvastam már, és meggyőztek, ezért kíváncsian vágtam bele ebbe az új könyvbe, ami nagyon is elnyerte tetszésemet. Szeretem az olyan thrillereket amelyek meg tudnak lepni, ugyanakkor olyan a történetük, hogy az kellően leköti a figyelmemet.

Ennél a könyvnél gördülékeny és szórakoztató volt az olvasás, ugyanis izgalmas és csavaros volt. Volt benne elegendő meglepetésfaktor, valamint a végkifejlet is sok nem várt csavaros fordulatot hozott.

A könyv középpontjában egy nő és egy férfi áll, akiknek több megpróbáltatás után, házasságuk egy új kezdetet követel meg. Libby, épp egy testi-lelki traumát hever ki, férje Jamie pedig ebben próbál neki segíteni. Egy pár nap erejéig otthont cserélnek egy idegen házaspárral, azt remélve, hogy ez a nyaralás majd segít rendbe tenni házasságukat. Azonban a tengerparti luxus nyaraló nagyon sok nem várt eseményt tartogat számukra, ami miatt állandóan félelemben és feszültségben élnek. Libby, a feleség titkai lassan napfényre kerülnek, és ezáltal ő egy olyan csapdába kerül, ahonnan már nincs menekvés.

A már jól bevált és ismert váltakozó szemszög, valamint a két idősíkban futó események sorozata, ebben a könyvben is jelen vannak. Ennél a könyvnél ez azért olyan élvezetes, mert ezáltal a szerző mindig csak annyi információmorzsát oszt meg olvasóival, amivel eléri az izgalom fokozását, valamint megvan az a várakozási faktor, ami miatt egy percig sem lankad a figyelem és az élvezet. Több szálon is fut a cselekmény, Libby mellett ott van még egy nő, Beth, akinek élete legalább olyan sokoldalú, mint Libby élete. Gyakran összemosódik a két nő élete ebben a regényben, amennyire különböznek, pont annyira hasonlítanak is. Számomra volt egy igazán fontos csavarja a regénynek, ami a könyv felénél megjelent, és onnantól kezdve indult be igazán a regény cselekménye. Míg a könyv első fele kicsit csendesebb, mégis sok mozgalmas részt tartalmaz, az igazi katartikus élményt azonban inkább a második fele hozza meg. Egy jól időzített csavarral egyből átfordul a könyv ritmusa, pörgős, lendületes és dinamikus lesz. A könyv felénél olvasható csavar teszi igazi thrillerré ezt a könyvet. Onnantól kezdve már nagyon gyorsan pörögnek az események.

A könyv végkifejlete kicsit megtévesztő, mert olyan mintha két teljesen különböző verziója lenne a könyv végének. A könyv vége fele haladva olyan mintha idillikusan érne véget, egy amúgy nagyon felkavaró történet, aztán tovább lapozva egy akkorát csavar a szerző a cselekményen, hogy az már teljesen megérdemli a könyv méltó befejezését.

Nekem tetszett a regény felépítése, megvoltak a várt meglepetés faktorok, sőt a vártnál több csavar is volt benne, amitől izgalmas és feszültséggel teli olvasmány volt.

A túlélés és a döntések súlya fontos motívumai a regénynek, ami sok új gondolatot ébreszthet az olvasóban. Izgalmas végigolvasni a titkok és a rejtélyek labirintusát ebben a regényben, ahol semmi sem az aminek látszik. Az, hogy ki milyen áldozatra képes azért hogy túlélő legyen, mindig az élet adott körülményeitől függ, még akkor is ha később megbánjuk múltbeli döntéseinket. Ez a gondolatmenet nagyon tetszett a regényben, már csak ezért is érdemes volt végigolvasni.

Nagyon jó szórakoztató olvasmány, tökéletes kikapcsolódás, érdemes elolvasni.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem jelenti azt, hogy gyenge vagy, ha kimutatod, hogy nem vagy tökéletes.

Utoljára látták Book Cover Utoljára látták
Claire Douglas
Tericum Kiadó Kft.
2019
Füles, Kartonált
313