J.D. Barker: A hívás

Én most sem csalódtam Barkerben, szerintem ez a könyve is izgalmas, fordulatos és csavaros lett. Egyből pörgősen és eseménydúsan indulnak el ebben a krimiben az események, nagyon érdekes végig követni a bűncselekmény elkövetőjének háttértöténetét, valamint belelátni abba, hogy mi áll döntése és motivációja mögött.

Barker most is úgy írta meg könyvét, hogy az egy percig se legyen unalmas, kiszámítható vagy egyoldalú. Benne volt a váltott szemszög, a karakterek nagyon alapos kidolgozása és egy nagyon izgalmas történet.

Ez a thriller úgy épül fel, hogy már az elején lelepleződik a tettes, a bűncselekmény körülményei egyből átláthatóak, viszont ettől még nem kiszámítható a könyv, hanem sokkal inkább izgalmas, mert folyamatosan változik valami a könyvben, újabb és újabb csavarok révén mindig más irányba indul el a történet.

A történet Jordan Briggs-el indul el, aki nagy sikereket ér el rádiós műsorvezetőként, ami egy hosszadalmas és kemény munka eredménye. Harsány, szókimondó és karakán karaktere miatt nem is annyira közkedvelt, emiatt megszakad vagy megromlik a kapcsolata a szeretteivel. Egyedül tizenegy éves lányával marad meg a bensőséges viszonya, de ez a kapcsolat is meginogni tűnik, mikor egy merénylő betelefonál a rádióműsorba és veszélybe sodorja nem csak Jordan, de lánya életét is.

Innentől kezdve elindul egy olyan lavina, amiben nagyon sokan sérülnek, nagyon drámai fordulatok olyan cselekménysorozatokat indítanak be, amelyeknél résen kell lenni. Folyamatosan és gyakran változnak ebben a thrillerben az események, sok izgalmas csavar hozzátesz ahhoz, hogy ez egy élvezetes olvasásélmény legyen.

Két váltott szemszögön keresztül, hol a nyomozó, hol a műsorvezető szemszögén keresztül kísérhetjük végig ezt az akciódús történetet.

Sok titokra nem lehet számítani ebben a könyvben, viszont annál több izgalomra. Sok benne a pörgés, a dinamika és a változás, de ezzel együtt fejlődnek a könyv szereplői is, akiknek története sokat hozzáad ehhez a thriller-krimihez.

Ez a nagyon eseménydús könyv, tele van nagyon sok akcióval, nagyon lendületesen és gyorsan történnek benne az események.

Szerintem Barker legnagyobb erőssége az, hogy úgy építi fel könyvét, hogy az egy percig sem unalmas vagy lapos, hanem végig csak épül benne a feszültség, bár a könyv végén ez kicsit lankad, de ettől még mindig nagyon élvezetes ennek a könyvnek az olvasása.

Ebben a könyvben kicsit nehéz volt megszeretni a könyv főszeplőjét, de legalább annyira nehéz volt megvetni a könyv negatív karakterét is, akinek olvasás közben egyre inkább érthetőek a cselekedetei mögött megbújó motivációk vagy mozgatórugók. Érdekes volt úgy végigolvasni ezt a könyvet, hogy ez a két főszereplő egy nagyon éles kontrasztot alakított ki egymással szemben, mert mindkettejükben volt pozitív és negatív oldal. Ez a kettejük közötti harc olyan volt mintha a rossz harcolna a jóval, és csak a könyv végén derül ki, ki győzött.

A könyv végén lévő utolsó szavak, a szerző személyes végszavai nagyon sokat hozzátesznek ehhez a kellemes és izgalmas olvasásélményhez.

A rövid, lényegre törő és dinamikus fejezeteknek köszönhetően egy olyan olvasásélményben lehet része az embernek, ami remek szórakozást tud nyújtani.

Érdemes elmerülni ebben a feszültséggel teli és részletgazdag olvasmányban, amivel nagyon gyorsan lehet haladni és olvasás közben csak úgy falja az ember az oldalakat.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az önvédelem az egyik legalapvetőbb ösztönünk.

A hívás Book Cover A hívás
J.D. Barker
Agave Könyvek Kiadó
2021
Puhatáblás, Ragasztókötött
441