Jules Wake: Hóesés Notting Hillben

Ez egy tipikus karácsonyi és télies hangulatú könyv. Érzelemdús, hangulatos és bájos története magával ragad, szereplői nagyon szimpatikusak és az egész könyv egyetlen kikapcsolódás és szórakozás.

A könyv középontjában a karácsonyi készülődés és az ünnepi hangulat van, ezért minden olyan elem, ami ilyenkor elengehetetlen, benne van ebben a könyyvben. A mézeskalács illata, a fények csillogása, a fenyőfa díszítése, a hóember építése és a betlehemes.

Emiatt olyan szívmelengető ez a romantikus könyv, ami kellően fel tud készíteni az ünnepekre, sőt még oda is ünnepi hangulatot varázsol, ahol ez hiányzik.

Ennek a karácsonyi románcnak Viola a főszereplője, a kedves és tehetséges zenész, aki brácsájával a londoni zenekarban dolgozik. Főnöke kérésére azt a feladatot kapja, hogy egy londoni iskolában segítsen a karácsonyi műsor összeállításában és kivitelezésében.

Ennek a karácsonyi műsornak köszönhetően találkozik Nate-tel, aki nem igazán lelkesedik a karácsony iránt, de lányáért bármit megtesz, ezért valamilyen szinten ő is belefolyik a betlehemes megszervezésébe. Ezáltal el is indul a szerelmi vonal ebben a könyvben, ugyanis Nate és Viola között egy olyan romantikus történet bontakozik ki, amelyik mesébe illő.

Ez egy ízig-vérig csajos könyv, amiben van egy kis varázslat, rengeteg túlfűtött érzelem és több olyan szerethető karakter, akik miatt élvezetes ennek a könyvnek az olvasása.

A könyv érdekességét a karakterek közötti ellentétek adják, ami miatt ez egy dinamikus és izgalmas romantikus regény.

Viola, a regény női főszereplője, aki kedves, vidám és segítőkész karakterével mindenkivel egy harmonikus kapcsolatot ápol a könyvben. De emiatt gyakran háttérbe kerülnek saját érzései és vágyai, ezért olyan fontos, hogy a regény végére megtanuljon kiállni önmagáért és küzdjön saját vágyai eléréséért.

Vele ellentétben, ott van a fiatal férfi és édesapa, Nate, aki kissé bizonytalan, szétszórt és kiszámíthatatlan. De a Violával való kapcsolata benne is elindít egy fejlődési folyamatot, és bár a regény cselekménye során neki is több akadállyal is szembe kell néznie, Violával együtt, érdekessé teszik az olvasó számára ezt az utat.

A regény legkevésbé szerethető karaktere, Grace anyukája, aki valahogy nehezen bírkózik meg a családi és anyai kötelezettségeivel, ezért alig van jelen Grace életében.

Eget rengető dolgok nem történnek ebben a könyvben, ezért ennél a könyvnél inkább egy könnyed és laza olvasmányra lehet számítani, ami jól jöhet egy olvasási válság közepette vagy olyankor, amikor valaki egy olyan olvasmányra vágyik, ami lelkesítő és szórakoztató.

Ez a könyv a lehető legkedvesebb olvasmány karácsonyra, ami álmodozásra és lelassulásra hív kedves és bájos történetével.

A könyv bája a hétköznapi kis apró történésekben rejlik, azokban a szereplőkben, akik nem rendelkeznek szuperképességekkel és nem is valami izgalmas hősök, hanem olyan átlagos emberek, akik cselekedeteikkel boldogságot és örömet csempésznek az olvasó szívébe.

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) a zene kiutat jelentett számomra, már tartoztam valahova, találtam valamit, amitől úgy érzem, én is értékes vagyok.

Hóesés Notting Hillben Book Cover Hóesés Notting Hillben
Jules Wake
Libri Könykiadó Kft.
2021
Kartonált
427